fredag 7. januar 2011

SV gir pelsdyrnæringa rødt kort

Før jul fikk vi nok en gang se bilder av dyr som lider i fangenskap i ulike pelsdyrfarmer. Det er ikke mulig å kombinere god dyrevelferd med oppdrett av pelsdyr. bildene vi har sett i mediene før jul viser med all tydelighet hvilke skader pelsdyrene blir utsatt for i et oppdrettsmiljø. Den norske veterinærforeningen har også satt spørsmålstegn ved om det i det hele tatt er mulig å ivareta etiske hensyn med pelsdyr i bur.

Tiden for å avvikle pelsdyrnæringen er overmoden. Derfor er jeg veldig glad for det store engasjementet rundt pelsdyrfarmer. I går (6. januar) lanserte NOAH sin kampanje 100 kjendiser mot pels. Jeg synes det er supert at de velger å bruke sin posisjon til å bekjempe dyremishandling. Det er viktig at vi bruker kreftene våre sammen.

Som eneste parti ønsker SV forbud mot nye anlegg og en styrt avvikling av dagens pelsdyrnæring. SV ønsker å ta grep - noe vi skulle ha gjort for lenge siden når det gjelder denne næringen!

Støtt oss i kampen for nedleggelse av pelsdyrfarmer ved å bli medlem i Facebookgruppa vår.

3 kommentarer:

 1. Ja her har vi tema som SV duger bra på. Dyrevern og miljøvern. Og uten SV så var det vel snart ikke rovdyr igjen i vår natur ?
  Pelsdyroppdrett bryter flere av paragrafene i dyrevernloven og burde vært avviklet for mange år siden. Egentlig holder det lenge med å bare bruke sunn fornuft. Rovdyrene mink og rev har instinkter som aldri noensinne vil harmonere ved å leve i et bittelite stålbur.Domestisering er jo bare tull, siden evolusjon ved avl ikke er noe hurtigtog akkurat. Og tenk på alle de millionene av dyreplagerieksempler fra de FØRSTE ÅRENE i Norge med pelsdyroppdrett, da var det vel 10 ganger verre.
  Hele bransjen er bygget på dyreplageri.Og den veterinæren som er ute i media og støtter pelsdyrnæringen, forøvrig kjøp og betalt, må jo fullstendig ha glemt formålsparagrafene på Veterinærhøyskolen, og fullstendig ha glemt hvorfor han er veterinær.

  SvarSlett
 2. Jaså, et fiktivt rødt kort uten noe som helst praktisk betydning fordi dere svelger alle kammeler fordi Halvorsen liker å bli kjørt rundt i sort limousin... det er SV i et nøtteskall.

  SvarSlett
 3. Ikke noe er som å skyte dyr, og bruke de til pels!

  SvarSlett