mandag 22. juni 2009

Temaskifte

Jeg kommer garantert tilbake til rasismedebatten, men tar et avbrekk nå. Vi får mange muligheter framover også, ikke minst i forkant av skoledebatten på Greveskogen til høsten.

For - i dag reiser jeg til Vestfold for noen dagers hospitering på helsestasjonen i Re. Jeg hospiterer en uke hver sommer, det har jeg gjort siden jeg ble stortingsrepresentant i 2001. Jeg har vært hos politiet i Vestfold, hos barnevernet på Sagene, i barne - og ungdomspsykiatrien i Vestfold, i to ulike fengsler (bl.a. Stifinner´n i Oslo fengsel), vært "sauebonde" i Vinje og i eldreomsorgen i Horten. I tillegg har jeg hatt enkeltdager her og der, f.eks. på Ullevål sykehus.

På Ullevål fikk jeg for to år siden være med da Lisa og Varg fikk sin datter, Tara. Jeg var sammen med dem - til og fra - i over 12 timer, tror jeg. Til slutt fikk jeg oppleve det fantastiske, da Tara dukket fram og kom ut i lyset for aller første gang. Det var stort! De tre besøkte meg på fredag i Stortinget, og jeg fikk møte ei livlig jente på to år. Utrolig nydelig, livsglad og tillitsfull. Hans Bratteså, Stortingets direktør, fikk seg en ny venn den dagen. Jeg poster noen bilder av Tara, og av de flotte foreldrene som lot meg få være med på noe så fantastisk og så privat som dette jo er. Tusen takk!

I år skal jeg hospitere dels på helsestasjonen i Re i Vestfold, og dels på fødeavdelinga på Sykehuset i Vestfold (Tønsberg). Jeg vil se hvordan den helhetlige fødselsomsorgen fungerer i fylket. Kommer tilbake med mer!

27 kommentarer:

 1. Waheed Sarwar. Han drepte din bror
  med et ølglass.

  Med et ølglass, Inga
  drepte Waheed din bror.

  Deilige,
  mørke,
  flotte,
  Waheed.

  SvarSlett
 2. Inga finner styrke i drapet på sin bror!
  Inga finner styrke i drapet på sin bror!

  Nå er hun enda mer overbevist om at
  innvandring er bra.

  Hun ble satt på prøve,
  på prøve av livet selv.

  Men hun besto prøven.

  JA, til flere Waheed,
  kom Waheed,
  kom til meg
  kom til Inga
  Waheed
  ikke vær redd
  bare kom
  KOM
  kom til Inga.

  Åååååh, Waheed. WAHEED!

  SvarSlett
 3. Hei, du som nettopp skrev: Hva heter du? Tør du stå for dette med fullt navn?

  Pål Hellesnes

  SvarSlett
 4. Du er virkelig noe av det sykeste jeg har sett, anonym.

  SvarSlett
 5. Herregud, Anonym. Nå må du virkelig gi deg.

  Inga Marte: Så utrolig bra at du hospiterer og føler litt på hvordan det er å jobbe andre steder enn på Stortinget. Det står det respekt av.

  SvarSlett
 6. Jeg er så SKREKKELIG LEI meg for at du må tåle alle disse anonyme kommentarene nå, Inga Marte.
  Att det går an! Et par mennesker kan gjøre myyyye kvalm. Det er helt umenneskelig!

  DU er ei real jente, som står på - mer enn de fleste - i kampen for en bedre verden! Vi er MANGE som er STOLT av deg! Men det nytter nesten ikke å legge inn kommentar...for den anonyme har tydeligvis, veldig lite å ta seg til....

  Ønsker deg lykke til videre! Jeg er veldig, veldig lei meg både for det som skjedde med stebroren din - så ufatterlig! - og ikke minst for dette våset som du - og familien- blir utsatt for nå.

  Klem fra Torunn

  SvarSlett
 7. ...som er fra RE og derfor syntes jeg kjenner deg:) men du kjenner jo ikke meg;)

  SvarSlett
 8. Innlegg som "anonym" har lagt inn tar vi avstand fra. Det er lett å tenke det, og ikke huske på å skrive det. Forsett for meg selv fremover er å skrive det hver gang jeg ser utsagn av den karakter. Hver eneste gang.

  Ha en riktig god sommer, Inga-Marte.

  SvarSlett
 9. Waheed ser ganske kjekk ut da ;)

  SvarSlett
 10. I motsetning til deg, Inga, så er kanskje ikke den anonyme poeten suicidal. Hvordan behandler venstre-ekstreme innvandrerkritikere egentlig?

  SvarSlett
 11. Nå får du gi deg Anonym. En ting er å være usaklig, en annen ting er å være usmakelig. Her klarer du begge på en gang samtidig som du viser total mangel på empati og medmenneskelighet.

  Foreslår at du går i deg selv og spør hvorfor du må oppføre deg så smålig nettopp i forbindelse med en sak som viser hvor storsinnet og solidarisk innstilt det går an å være.

  SvarSlett
 12. Jeg slutter meg til oppfordringen til den anonyme tøffingen om å stå frem med fullt navn.

  SvarSlett
 13. Ja, fy fader. Anonym går langt over streken. La oss heller starte en innsamlingsaksjon til Waheed. Det er dyrt å være på flukt. Håvard, du spytter vel inn noen grunker? Og sikkert Frank også.

  SvarSlett
 14. Kanskje alle de anonyme ofrene for venstresidens kritikk kan danne en selvhjelpsgruppe og ta diskusjonen der?

  SvarSlett
 15. Jeg registrerer at "Anonym" så langt er lite annet enn et ynkelig lite internett-troll uten guts nok til å stå for egne meninger en gang. Det er nesten så man kan synes synd på et så patetisk skue som noen som utgyter edder og galle over andre anonymt på nettet. Men bare nesten.

  For grunnen til at vedkommende ikke vil vedkjenne seg uttalelsene med fullt navn er selvsagt at h*n vet utmerket godt hva slags motbydelig handling h*n bedriver.

  SvarSlett
 16. Anonym: det du bedriver er usaklig og smakløs mobbing. Vær snill og slutt med det.

  SV-politikk fører enhver nasjon ut i elendighet og ruiner. Bare se Østover. Det er en enkel sak å debattere og argumentere mot de venstre-ekstreme.

  Høyresiden i Europa fosser frem. SV er så i utakt med folket som det går an å komme, og er vi heldige havner de snart under sperregrensen og blir ett ubetydelig parti.

  Ingen grunn til å bedrive hets av enkeltpersoner.

  SvarSlett
 17. Noe av det beste jeg hører er når politikere hospiterer og ikke bare besøker bedrifter. Jeg tror det er enormt viktig at de som styrer landet vet hvor landet ligger. (ok, dårlig ordspill) Det mest optimale hadde så klart vært om alle stortingsrepresentanter hadde en pålagt arbeidsuke eller to og aller helst på en annen tid av året når det ikke er fullt av ferievikarer/studenter som driver sjappa men at man får se hvordan ting funker i en normal uke på arbeidsplassen. Selv om det er en ønsketenkning så tror jeg ikke det er helt utenfor rekkevidde siden flere stortingsrepresentanter allerede velger frivillig å jobbe i ferien.

  Anonym fortjener seriøs tilbakemelding hvis han/hun selv er seriøs. Jeg forbeholder meg retten til å tro at det er en person med store, store problemer og håper at noen som vet hvem det er kontakter riktige folk så vedkommende får hjelp.

  SvarSlett
 18. Helt greit at personer er uenig i politikken til Inga Marte Thorkildsen. Selv er jeg dypt uenig og angriper derfor denne politikken.

  MEN, uansett hva man måtte mene, er det utrolig feigt å ikke tørre å stå frem med navn. Tør man ikke dette, bør man la vær å slenge med leppa uansett hvem man slenger med leppa mot! Flott at man har meninger, men stå rakrygget frem med meningene i fullt navn.

  SvarSlett
 19. Er Oeyvind Heian Holocuast-benekter? Mener Heian at det var gasskammerhenrettelser av joeder i konsentrasjonsleirene under den andre verdenskrig?

  Mvh
  Svein
  (anonym)

  SvarSlett
 20. hei.alle disse menneskene som kommer med sine mere eller syke kommentarer oppfører seg som parasitter, og suger seg fast på fine og flotte mennesker. Siden de ikke kan få den oppmerksomhet de ønsker via egne blogger ol. så skriver de allverdens drit, og forurenser der det ikke skulle være lov å forurense.

  En tanke til deg, Ingamarte, du mister kanskje endel lesere ved å godta disse kommentarene. Jeg blir direkte trist av å lese de, og vil unngå det. Da unngår jeg kanskje bloggen din, og det er jo dumt. Men det går jo an å lese det du skriver uten å sjekke kommentarfeltet da.

  Det er ytringsfrihet i landet, ja, men det betyr ikke at det alle har rett til å skrive hva de vil hvor de vil. De kan skaffe seg sine egne blogger, osv.

  God sommer til deg, Ingamarte, og håper du fortsatt er på Tinget neste å på denne tiden.

  Randi F.

  SvarSlett
 21. Si hva dere vil om de sangen som første kommentatoren kom med, men de er kun toppen av isfjellet hva gjelder et veldig raseri mot innvandringspolitikken som spesielt SV står for.

  Selv har jeg sett eller blitt utsatt for mer enn nok til at jeg aldri å ville la mine barn vokse opp i enn bydel med flertall av innvandrere! Ikke tale om!

  SvarSlett
 22. PS! Ja, sangen var usmakelig.

  SvarSlett
 23. Mye offentlig sektor her. Hva med å jobbe steder der man må konkurrere for å klare seg?

  SvarSlett
 24. Det er ikke nødvendigvis sånn at man ikke må prestere i offentlig sektor. Jeg får inntrykk av at folk kan ha den oppfatninga. At det er et sterkt stillingsvern i offentlig sektor er ikke en hemsko, men en trygghet som ikke bør forveksles med ineffektivitet.

  Det kan tenkes at anonym ikke mente det sånn men det kan nesten virke som det er den oppfattningen hun/han har.

  SvarSlett
 25. Hei Inga Marte Thorkildsen,

  Jeg er sikkert en av de personene du og ditt parti SV (SU) ville ha stemplet som en rasist grunnet min motstand mot dagens vannvittige innvandrings og asylpolitikk hvor vi etter min mening ukritisk slipper inn alt for mange innvandrere i landet uten å stille særlig mange krav til dem og hvor det gang på gang har vist seg at om man bare ikke følger norske lover og regler så får man bli i landet.

  Jeg må jo si det er et vanvittig paradoks at de som faktisk oftest har bruk for beskyttelse og som attpåtil har respekt for Norges lover og regler for sin lovlydighet blir belønnet med utsendelse, mens det motsatte er tilfelle for de som ikke viser et snev av respekt for lover og regler.

  Dette er selvfølgelig den første tingen som både DU og SV burde være opptatt av å endre på dersom dere ønsker å omvende folk som meg slik at vi kan se på innvandrerne som noe positivt.

  Det neste problemet for dere er dette med deres bruk av ordet rasist. Selv er jeg langt fra noen rasist i den betydning av ordet at jeg skulle mene et menneske er mindre verdet en et annet pga vedkommendes hudfarge. Venstresidens missbruk av ordet rasist er til skade for innvandrings debatten her i Norge og jeg mener dere politikere burde være bedre til å benytte samme ordlyd som i lovverket hvor de benytter ordet diskriminering for det er jo det dette i bunn og grunn går ut på. Hvor vidt diskrimineringen bunner i vedkommendes hudfarge, kjønn eller handikap bør være uvesentlig.

  Jeg håper du kanskje tar til deg noe av dette og at vi kan se et SV som ikke vender innvandrerne ryggen, men som åpner dørene for etniske nordmenn og kvinner og som ønsker å føre en forsvarlig og seriøs innvandrings- og asylpolitikk hvor alle kan tjene på det i det lange løpet.

  Jeg må som innvandringsmotstander til slutt si at jeg synes det er leit du den siste tiden har måttet tåle mange negative kommentarer fra folk som hevder å representere innvandringsmotstanderne her i landet. Det er synd at disse tullingene skal oppføre seg som de gjør for de aller fleste etnisk norske menn og kvinner er ikke imot innvandrerne, men imot systemet som det så ofte har vist seg ikke fungerer som det burde og var tenkt.

  SvarSlett
 26. Anonym her mente at halvkommunistene i SV ikke forstår næringslivet eller for den saks skyld betydningen av det, i det hele tatt, og at IMT derfor hadde hatt godt av å utvide horisontene sine.

  SvarSlett
 27. Sjekking av barns underliv er mye mer omfattende enn hva som skrives her. Hva som her nevnes er den obligatoriske sjekken, men i tillegg til denne, sjekkes de fleste barns underliv flere ganger i oppveksten, og med forskjellige bekymringer som begrunnelse. Noe av dette foregår i de såkalte "barnehusene" hvor en sjekker ved bekymring om mulig overgrep. Noe foregår i total hemmelighet når barnet er under narkose for helt andre ting. Noe skjer i regi av storstilte forskningsprosjekter. Noe skjer fordi barnet viser symptomer fra bekkenområdet eller har hatt blærekatar og lignende. Det dreier seg da om undersøkelser som prøvetakninger fra alle kroppsåpninger, kikking inn i blæra, vaginal kikking, kikkng in i endetarmen og tykktarmen, ultralyd med ytre og innførte sonder i kjønnsorganene og bekkenområdet, undersøkelser med spekulum, funksjsonstesting med inførte instrumenter. Under disse seansene bringes ofte barnet i narkose slik at hverken barn eller foreldre vet det fulle omfanget av hva som skjer. Ofte foregår det samntidig tilsvarende inspeksjoner i andre kroppdeler. Debatten som foregår dreier seg mye om hvorhvidt mange av disse tingene som nå foregår etter bekymring skal være obligatoriske.

  SvarSlett