tirsdag 1. juni 2010

Ministerprat

DN melder at jeg blir miljøvernminister så fort som mulig. Dette medfører ikke riktighet, som det heter på politikerspråket, og jeg vet ikke hvor de har dette fra. Jeg er finanspolitisk talskvinne for SV, Erik Solheim er miljøvernminister. En usedvanlig dyktig og tøff miljøvernminister.

Men jeg lover å jobbe mye med miljø i tida framover, også fra finanskomiteen. Jeg vil jobbe for at norsk økonomi blir mindre oljeavhengig, og for mindre sosiale forskjeller (se innlegg fra i går om The Spirit Level). Jeg vil at klima og miljø skal bli et minst like engasjerende og viktig spørsmål for finanspolitikere som handlingsregelen. Det er et stort paradoks at finanspolitikere snakker så mye om ansvaret for ikke å bruke opp oljeformuen som tilhører kommende generasjoner, mens det snakkes så lite om at vi har et enda større ansvar for ikke å ødelegge livsgrunnlaget for barna våre. Jeg kan ikke si til sønnen min at "sorry, vi fiksa ikke de klimagreiene, men her har du aksjene dine".

7 kommentarer:

 1. Dersom det ønskes en mer oljeuavhengig norsk økonomi må man legge til rette for næringsutvikling i andre næringer eller foreta en omfattende rasering av det norske velferdssamfunnet pga de tapte inntektene. Innenfor næringsutvikling har SV tilnærmet null troverdighet og synes ikke å forstå elementere sammenhenger mellom innsatsfaktorer, motivasjon, resultater og belønning til de som får noe til. Det er i all hovedsak i den private sektor man får innovasjon og nyskapning - ikke gjennom flere offentlige ansatte.

  SvarSlett
 2. http://www.op.no/nyheter/article5139919.ece

  Her står det tydlig at du skal bli miljøværnminister.
  " SV-stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen blir ny miljøvernminister så snart det er praktisk mulig"

  SvarSlett
 3. Ikke vet jeg. Men håper du blir minister. Du er en super dame, med bein i nesa. Du er en av dem i landet som har størst troverdighet på miljø og klimaspørsmål - og jeg tror du ville blitt en fantastisk klimaminister. Jeg heier på deg. Stor klem.

  SvarSlett
 4. Hei, Tommy, takk skal du ha! Veldig hyggelig at du har tro på meg, selv om jeg altså ikke skal bli miljøvernminister, men fortsette å jobbe for miljø og klima fra finanskomiteen.

  Til Anonym 2: Du må ikke tro alt som står i avisa:-)

  Og til Anonym 1: Jeg er enig i at det må legges til rette sånn at næringslivet kan skape grønne arbeidsplasser. Derfor har vi jobba hardt for penger til miljøteknologi og for bedre støtteordninger for fornybar energi. I tillegg må vi sikre at statlige selskaper satser på framtidsretta næringsvirksomhet, i stedet for f.eks. oljesand. Det skal vi jobbe for i den nye eierskapsmeldinga. Jeg anbefalte The Spirit Level i et tidligere innlegg denne uka. Der står det bl.a. at de landa som har minst sosiale forskjeller, som Norge, også gjør det best når det gjelder kreativitet/patenter/bruk av alle menneskenes ressurser i samfunnet.

  Noe av problemet med oljens fdominerende plass i norsk økonomi, er at den suger til seg kompetanse som vi trenger for å utvikle grønne arbeidesplasser. Det er begrensa med ingeniører i Norge, og vi må styre ressurser, investeringer og kompetanse til de næringene vi skal leve av i framtida.

  SvarSlett
 5. Eg gledar meg til å få deg tilbake i "manesjen". Minister eller ikkje minister, du er sakna :). Helst vil eg ha deg inn att i "mitt" departement, men me treng eit godt menneske i finans óg.
  Heidi

  SvarSlett
 6. Tusen takk, Heidi! Ha en strålende helg!

  :-) Inga Marte

  SvarSlett
 7. Stem FrP
  Vi tør å satse på skole og utdanning slik at Norge utvikler seg i riktig retning!

  SvarSlett