lørdag 11. desember 2010

Luke 11: Vi blir lurt

Fra fredrikstad.kommune.no

Denne tredje lørdagen i advent vil jeg anbefale en dokumentar som har gått på NRK, og som kan sees fram til 14. desember. Flere av leserne og facebook-vennene mine har tipsa om denne. "Garantert kort levetid" heter den, og handler om hvordan produsenter gjennom tidene har redusert levetiden på produkter for å øke kjøpehastighet.


Dette er et problem for oss forbrukere, som må betale mer enn nødvendig for produktene vi kjøper. Og det er et gedigent problem for planeten vår, som utsettes for store mengder giftig avfall, overuttak av ressurser og utslipp som skaper klimaendringer. Mange mennesker rammes direkte av dette, enten ved at grunnvann og jord forgiftes eller ved at klimaendringer skaper tørke, stormer og annet ekstremvær.


Med andre ord: Det er mange grunner til å se nærmere på hvordan vi kan følge opp dette, ikke minst på internasjonalt nivå. God helg!

2 kommentarer:

  1. Ei anna side som òg går på det same er www.storyofstuff.com. Har mellom anna videoar på sida som ganske greitt forklarer korleis all handlinga vår påverkar naturen og menneske i andre delar av verda. Tilrådast!

    SvarSlett
  2. Jeg kunne skrevet endel her, men jeg ser på det som nyttesløst. SV er en bløff.

    SvarSlett