fredag 24. desember 2010

Luke 24: Gledelig jul! m.m.

Foto: oslotur.no
Jeg håper du nå, som jeg, sitter benka foran TVen og ser favorittjulaftenprogrammet "Tre nøtter til Askepott". Jeg blir som en unge når jeg hører introduksjonsmelodien og Knut Risans liflige voice-over. Jeg må alltid gråte en skvett.

Min alternative julekalender er slutt, i alle fall for i år. Men jeg gir meg ikke før jeg har tatt opp ett siste tema: Gavekort som løper ut på dato. Hjemme hos oss er vi nemlig eksperter på å glemme gavekort i en eller annen skuff, for så å finne dem igjen når det har gått minst et halvt år over fristen. På den måten har flere teaterinstitusjoner, kinoer og butikker av ymse slag tjent gode penger på oss. Sist ute var Nationaltheatret, som nekta oss å bruke gavekortene vi dessverre hadde glemt i en eller annen skuff. Et kjapt søk på nettet viser at vi ikke er alene.

Jeg kan ikke forstå at det er greit å sette utløpsdato på et gavekort som uansett synker i verdi for hvert år som går. Jeg vet at enkelte skylder på regnskapssystemer osv, men det kan ikke stemme. Verdens beste bokhandel, Tronsmo i Oslo, er i alle fall av dem som ikke har noen utløpsdato på sine, og de bedyrer at dette ikke er problematisk. I følge Forbrukerombudet, er det slik at et gavekort er gyldig i inntil tre år, med mindre annet er angitt. Dessverre er annet veldig ofte angitt. Men er det greit?

Jeg syns ikke det. Etter at du har sett ferdig "Tre nøtter til Askepott", fortært ribba, pinnekjøttet, lutefisken, torsken (uten fosfat, selvsagt) eller hva du måtte foretrekke, slappa av i romjula og kommet sterkere tilbake med fornya interesse for blogger og den slags, håper jeg på innspill også til denne aller siste luka.

I mellomtida: Gledelig jul!

3 kommentarer:

 1. Gavekort må henge på tavla. Men enig i at samtlige burde holde i 3 år.
  Har man glemt dem i ett år, så glemmer man dem vel fort i 3 år også ?

  Torsk og lutefisk smaker forøvrig pyton !

  Stemmer det det som ble sagt på Nytt på Nytt at årsaken til at du og Kristin gikk i nesten likt rødt på slottet var at dere hadde vært på Lindex , på 2 for 1 salg :)))?

  God Jul Inga Marte. Det blir vel pakker med rødt papir igjen ?:)

  Hilsen
  Ståle

  SvarSlett
 2. Du er riktignok pen, men den politikken du jobber for må nok du lenger på landet med. En annen ting hvorfor i huleste må dere i SV lage et språk med a endelser, samme hvor dere kommer ifra. Er det for fint for dere å snakke pent. Gleder meg til valget, da blir det nok en annen dans, slik alle meningsmålinger sier. Dere snakker om at dere er så flinke med sykehusreformen, jeg venter i månedsvis, på å komme til, da det virkelig trengs, hvorfor? Jeg har dessverre måttet begynne å gå til private spesialister, og det koster meg dyrt. har ikke tid eller krefter til alltdi å få måneders ventetid på en undersøkelse, som for meg er viktig.Det kan jo bli for sent, og det har det allerede blitt i enkelte tilfeller. Jeg ble overkjørt, brakk ryggen, ingen ting har blitt gjort, dette har skapt store problemer, som de private nå prøver å hjelpe meg med. Det tok 14 måneder før jeg ble operert for et knust bryst, som med dørte og jeg fremdeles har problemer med. Jeg knuste/sprakk skulderen, det tok 2 år før første operasjon, som var misslykket, måtte så vente nok et år på neste, den også misslykkeet. Nå ser det ut til at jeg må skifte hele skulderen, smert, smerter, og atter smerter. Er dette et hyelsenorger som den sittende regjering verdig. Tenk deg om. Hadde det vært ditt barn, som hadde tilsvarende skader, ville du da godtatt at det gikk årevis, mellom sykehusbesøk. Det tror jeg neppe du ville også benytte deg av det private, garantyert. Jeg har dessverre ikke råd til å la meg operere privat. Tenk deg om, og snakk like pent som det ditt ytre er.

  SvarSlett
 3. Hvis man er ung, singel mann som bor i en storby så blir man diskriminert og forbigått på alle måter i samfunn. Dere har laget et samfunn hvor rike, barnefamilier, rike eldre, godt betalte offentlig ansatte og spesielt kvinnelige karrierejegere stikker av med alle skattepenga. Å bygge opp en stor gruppe tapere bestående av unge, sinte menn er ikke bra og vil ikke føre noe bra med seg...

  SvarSlett