torsdag 27. august 2009

Det nytter!


Hatt en veldig spennende dag. Først på Familiehuset i Horten, hvor jeg fikk høre hvordan de jobber forebyggende overfor barn, unge og familier i Horten. Veldig bra, og helt i tråd med SVs program. Deretter hadde jeg møte med KREM, Kreativt og mangfoldig arbeidsliv, som jobber med sosialt entreprenørskap (bilde kommer). Hva det er? På nettsidene deres står det blant annet:

Det finnes ulike måter å se på den manglende arbeidsdeltakelsen på. Mange tror at dette er late mennesker som verken ønsker å stå opp om morgen eller å delta i samfunnskapningen. Andre oppfatter at menneskene som står utenfor arbeidslivet er stakkarslige og svake. En gruppe tapere som passivt sitter på reservebenken med dårlig helse, liten utdanning og liten arbeidserfaring, mens de venter på den rette medisin og skolering eller neste trygdeutbetaling.
Dette er sannheter med modifikasjoner, og for oss i KREM ser bildet ganske annerledes ut. Vi møter daglig enkeltmennesker, flertallet av disse er både viljesterke, kreative, talentfulle og modige. Mennesker som mer enn noe annet ønsker å bidra, men som rett og slett ikke finner handlingsrom innenfor i A4 boksen. Dette er enkeltpersoner med drømmer og visjoner, strålende ideer og planer, nyskapende mennesker som kanskje er langt forut for sin tid. Samfunnet trenger disse modige, nyskapende menneskene. Med nye aktører har vi mulighet til å skape noe vesentlig nytt og annerledes. Det er derfor med stor glede jeg formidler at vi i Norge i dag har et ENORMT ubrukt potensial for nyutvikling, entreprenørskap og innovasjon.


Jeg fikk møte Hilde Dalen, og tre av gutta som har deltatt i NAVs kvalifiseringsprogram sammen med KREM. Dette er ikke latsabber, ikke håpløse mennesker, men mennesker som har drømmer og ønsker for livene sine, og som trenger noen som tror på dem, ser dem som dem de er, og som hjelper dem å tørre å se seg selv. Og ja, dét nytter!

Deretter gjorde jeg et intervju med NRK Østafjells om Kristin Clemets arrogante utspill om gravide og sykemeldinger. Makan til virkelighetsfjerne tanker fra en kvinne øverst i hierarkiet.

Kvelden ble avslutta med et eget, eksklusivt kvinnemøte i Re, women only. Ca 20 damer møtte, og diskuterte alt fra miljø, skole og boligpolitikk til likestilling, forbruk og velferdsstaten. Det var inspirerende!

2 kommentarer:

  1. PS! Kreativ arbeidsformer er fremdeles akterutseilt i dagens skole, dessverre. Flere valgmuligheter for eleven behøvs. Det var vel Clemet som fjernet tilvalgsfaga, men hennes standard er nokså lik i dag dessverre.

    SvarSlett
  2. Jeg er så enig. Har skrevet litt om arbeidsledighet i det siste. For meg virker det så forferdelig umenneskelig å angripe trygdede og arbeidsledige med påstander om at de skal være late! Det provoserer meg dypt inn i sjelen!

    SvarSlett