mandag 17. august 2009

Frp - en trussel mot barn og bilister

Det kan virke besnærende å slippe trafikkontroller, enten det er bokser som blinker eller politifolk med laser langs veiene. Det kan kanskje være deilig å vite at du ikke risikerer å bli innhenta av en politibil om du blir frista til å tråkke ekstra hardt på gassen for å komme hjem fem minutter før. Men å foreslå det i fullt alvor?

Nå har Frp og Siv Jensen på sedvanlig kynisk vis funnet ut at de skal fri til de mest kortsiktige og egoistiske av oss. UP skal bort, sier Jensen. Heretter skal de bytte ut trafikk med østeuropeiske bander som herjer folks villaer. På TV2 lørdag kveld fikk hun motbør. Landsforeningen for trafikkskadde ba henne trekke forslaget tilbake. Dette vil nemlig utsette folk flest for større fare på norske veier. Og folk dør faktisk i trafikken, men ikke som følge av innbrudd, sa foreningen.

I juni skrev jeg på bloggen min om Frp som vil ha spritsalg på bensinstasjonene, døgnet rundt. Jeg skrev om trafikksikkerhet, frihet og trygghet. Med dette nye forslaget om UP, er uansvarligheten komplett. Vi skal få mer spritsalg langs veiene, men vi skal ha færre politifolk til å ta rusa sjåfører. Hvor skal dette ende?

Jeg håper at Frp får mange flere enn Foreningen for trafikkskadde på nakken etter dette. Støtt heller UP, de gjør en kjempejobb! Til Siv Jensen vil jeg også si: Du bør sette deg bedre inn i hva UP faktisk gjør. De driver ikke "bare" med trafikksikkerhet. De er en viktig brikke i kampen mot organisert kriminalitet og tjuveradder! Hvorfor? Fordi dette er folk som ofte farter langs veiene. Også derfor er dette et dustete forslag.

Skjerpings!

17 kommentarer:

 1. politiet for komme seg ut av kontorene.
  Da er nok til og kontrollere trafikksyndere
  og oppklare krimminallsaker.Aldri vært
  krimminallitet og uoppklarte saker etter
  Storberget ble Justisminister.  JILL

  SvarSlett
 2. Du snakker om mangel på tillitt til det norske folk generellt. Hvor mange tror du faktisk går inn på en bensinstasjon og kjøper og drikker sprit for så og kjøre videre...? Antakelig ingen.
  Det er jo et tankekors at man nesten blir varetektsfengslet for litt for fort kjøring, men slipper unna med voldtekt... PATETISKE SV...

  SvarSlett
 3. Men hadde det vært opp til SV hadde jo privat bilismen blitt avskaffet gjennom et ennå tøffere avgiftsregime, så da kunne en jo i praksis også avskaffe UP? :-)

  Vet ikke om Norge blir så mindre dårlig sted av FrP ved roret enn de rødgrønne. Politikerene er livredde for å miste kontroll over den gemene hop som ikke kan ta vare på seg selv og vise ansvarlighet, så de neste år kan jo bli svært skremmende for de rødgrønne...

  SvarSlett
 4. Synd at du ikke ser hva dette handler om Torkildsen heller.

  1. Det handler om en uakseptabel hverdag i bl.a. Oslo hvor det knivstikkes personer nesten daglig.

  2. Det handler om at UP som likevel er ute på veiene, må prioritere i langt større grad å ta den økende mengden med østeuropeiske svindlerligaer fremfor å sitte med fartsmålere.

  3. Det handler om å ta deler av UP sine ressurser og omprioritere dem i en periode til vi får bedre kontroll på den økende kriminaliteten som faktisk er mye farligere for barn, unge og voksne en fartsproblemetikk på veiene. Skal vi måtte være utrygg på veiene også nå mht. ran osv ?

  4. Og trafikksikkerheten på norske veier handler først og fremst om bedre veier, midtskillere, kort sagt fjerene de mange dødsfellene som er langs veiene i dag. Og der kunne vi også gjort raske forbedringer om vi ikke hadde hatt en rødgrønn regjering som er allergisk mot private selskap som gjør jobben raskere, billigere og bedre. Men da betyr ikke sikkerheten noen ting for den rødgrønne regjeringen lenger og spesielt ikke SV.

  Torkildsen har jo først nå når hun er gravid sagt at hun vil ha valgfrihet for alle mht. hvor de skal føde. I iveren så glemte hun at det er akkurat det en stemme til et borgerlig parti vil gi henne. Men da måtte hun ut og pressisere at det var det offentlige som skulle sørge for at hun fikk større valgfrihet.

  Dobbeltmoral fra ende til annen. Disse holdningene viser at vi trenger en ny regjering snarest.

  SvarSlett
 5. Idiotisk overskrift: Frp en trussel mot barn.

  Freppere har vel også unger, og barnebarn.
  UP kan uansett snart legges ned pga alle overvåkingskameraene (fotoboksene), samt bomstasjoner så tett at folk ikke rekker gire opp til høyeste gir før de må bremse ned igjen for å punge ut. Da er det en fordel at UP kan få andre arbeidsoppgaver også.

  I disse dager går mange småtroll til skolen på svært utrygge veier. Kommunen min busser de yngste selv om det kun er knapt 1 km til skolen. Dette for at de ikke skal bevege seg i trafikken i sentrum. 6åringer klarer ikke lese trafikkbildet særlig bra. Freppekommune her.

  SvarSlett
 6. Herregud Inga Marte.
  Er du fullstendig blåst for hjereceller under pannebrasken?? Jeg lurer noen ganger på hvordan stortingets dummeste dame greide å komme inn på tinget, men det er vel sminken og smilet ditt som fikk deg inn.

  SvarSlett
 7. Kjempeflott at du tar tak i dette Inga!

  FrP vil jo legge til rette for fylle og råkjøring på norske veier. Med døgnåpent salg av alkohol på bensinstasjoner og nå skal politiet vekk fra veiene? Idioti..

  SvarSlett
 8. Det som egentlig er en trussel mot det samfunnet er "Mikke Mus" partiet SV. Et parti som kun har bygget sin idiologi på misunnelse og sovjetiske tanker fortjener ingen oppmerksomhet.

  SvarSlett
 9. I forhold til argumentet om at Frp vil ha færre politifolk til å ta rusede sjåfører...
  Hvor stort er fokuset på promillekontroller per dags dato? Det eneste jeg leser om i avisene, er hvor farlig fart er. Små fartsovertredelser er også hovedfokusområdet til UP i år (kampanjesamarbeid med Statens Vegvesen). Ut ifra hva jeg leser i media, kan det synes at dagens politi (under styring av Knut Storberget) også har skremmende lite fokus på promillekjøring.

  SvarSlett
 10. Med den store mengden egoistiske, uforsiktige og regelrett dårlige sjåfører som sitter bak rattet i dette landet, håper jeg ingen vil røre UP i lang tid.

  Det er også naivt å tro at det ikke er en og annen som ville benyttet seg av muligheten til å kjøpe sprit, drikke og kjøre videre, dersom dette hadde vært mulig. Det skal ikke mer til enn én fyllekjører i vei kjørefelt rundt en sving for å ta (minst) et liv.

  SvarSlett
 11. Jeg ser at FRPs huspropagandister allerede har personangrepet så det holder.
  All statistikk viser at høyere fart og rus dreper.
  Uten UP blir det bare værre. Hvorfor skriker FRP etter mer politi når de ønsker fritt fram for litt ulovligheter? Hvis det ikke er farlig å kjøre litt for fort så er det vel ikke farlig å voldta litt eller stjele litt eller drikke litt og kjøre bil eller slå kona litt heller?
  Å oppfordre til å gi blaffen i hastighetsbegrensninger er vel litt dumt?
  En annen ting, de som kaller andre dumme de er dumme de!
  Trodde ikke sminke og smil var temaet.

  SvarSlett
 12. Men alvorlig talt.

  Er det ingen av dere på den rødgrønne siden som forstår at dette er et hastetiltak for å sette inn ressurser hvor det er svært stor mangel på politi, og dette er steder hvor den vanlige mann i gata er svært uttrygg i dag ?

  Det å jage østeuropeiske bander langs veien betyr jo at de også kan ta evnt. personer som kjører uforholdsmessig fort eller kjører i påvirket tilstand.

  Er det fordi dere ikke ser at den rødgrønne regjeringen de siste 4 årene har totalt oversett den voldsomme økningen i kriminaliteten ikke minst i Oslo, og at de heller ikke er interessert i å drøfte innspill så lenge de ikke kommer på ideen selv ?

  Vi snakker om de som i dag håndterer fartsmålere. Er dere disse dere er så redd skal komme seg inn i tjeneste hvor de umiddelbart kan bli synlig og bidra til å få ned kriminaliteten der vi har de størse belastningene ?

  At jeg ser at det er noen Freppere som ikke klarer å dy seg, men begynner med usaklige karaktristikker er ikke bra, men jeg forstår at de er oppgitte. For forslaget fortjener bedre og mer seriøs respons fra de rødgrønne en det Torkildsen og Storberget har komt med. Storberget var jo på Frp nivo i går når han gikk ut å snakket om Siv som morder i går. Den sammme karaktrestikken som Frp tidligere brukte om Navarseth og som AP hudflettet dem for.

  Bli voksne og aksepter at det kan være andre en dere selv som kommer med gode innspill i forhold til å ta tak i alvorlige problemer.

  SvarSlett
 13. Det er vel ingen som kjøper alkohol og drikker det mens de kjører? Men politikere har jo liten tillitt til folk.

  SvarSlett
 14. Husk nå at UP opprinnelig hadde null med trafikk å gjøre! Frp's forslag er igrunn bare å føre UP tilbake til det det var fra starten, en utryknings-patrulje som skulle assistere der det var mest behov. Og mener virkelig noen at det er større behov for å "ta" folk som bryter de latterlig lave norske fartsgrensene med noen få kilometer, enn å få gjort noe med den stadig økende volds-kriminaliteten her i landet?
  Forøvrig har UP seg sjøl å takke, med sin ensidige fokus på fart og fartsgrenser.
  For èn gangs skyld et meget fornuftig forslag fra FrP!
  Hilsen Vidar

  SvarSlett
 15. Kjære alle anonyme

  Først dette med sprit på bensinstajoner. Nei, de fleste er fornuftige og drikker ikke når de kjører, men en tulling en nok. For å ikke å snakke om alle de skadene som fyll skaper utenfor trafikken. Det er ikke uten grunn at det blir fokusert på alkoholinntakk rundt juletider, at TV-aksjonen har vært rettet mot rus i hjemmet.

  Så til mangler i politiet, UP og fartsgrenser. Ja, det er for få politibetjenter i Norge, men det at politiet nå får flere sivile ansatte til oppgavene som ikke krever politiutdanning gjør at flere betjenter kommer ut på gata. At politihøyskolen har fått midler til å utdanne flere betjenter, gjør at det i løpet av de neste årene vil være over to tusen flere til å patrujlere gatene.

  Det at UP bruker tid å ta de som bryter fartsgrensene er en livreddende innsats. Fartsgrensene er satt på det nivået som er ansett som trygt på den enkelte strekning. Bedre veier gir selvfølgelig økt trygghet, men til syvende og sist er det den som sitter bak rattet som avgjør om han/hun overlever kjøreturen.

  Det er viktig å ha regler på dette, det er viktig at noen følger opp disse reglene og at det finnes straffer for de som bryter dem. Det redder liv, og en trafikkdød er en for mye.

  SvarSlett
 16. Fremskrittspartiet har heller ikke tillit til folk, det de ønsker er stemmer.

  Folk som tror at ingen kjøper og drikker sprit på en bensinstasjon og kjører videre, har et alvorlig problem. Alltid vil det være noen, og jeg gleder meg til Siv Jensen skal forsvare dem.

  SvarSlett
 17. UP og fartsgrenser igjen...
  Kjetil Gjønnes skriver så søtt at "fartsgrensene er satt på det nivået som er ansett som trygt..."
  Makan til konformt-servilt PISSPREIK!
  Har dere "fartsgrensene er så trygge og riktige"-tilhengerne noengang spurt dere selv HVEM som "setter" disse grensene, utfra hvilke kriterier - og ikke minst, for HVEM er de "trygge"? Det skal ikke mer til enn å reflektere LITT over hvor forskjellige BILENE på veien er (kjøreegenskaper, bremser, dekk...), hvor kjempeforskjell det er på de forskjellige FØRERNES "kjøreegenskaper", for ikke å snakke om de heller veriable FØRE-FORHOLDA vi opplever på norske veier, før ethvert tenkende menneske BURDE miste enhver tro på - og respekt for - prinsippet om èn "trygg" fartsgrense som nidkjært skal påtvinges alle!
  Trua på fartsgrenser er et stort - og tragisk - BEDRAG!
  Dessværre drar ikke FrP debatten høyere opp enn et forslag om å gi UP andre arbeidsoppgaver.
  Mitt forslag er å FJERNE fartsgrensene utafor boligstrøk! Kombinert med bedre føreropplæring (og gratis "voksenopplæring" til de som allerede har førerkort), økt skille mellom motorisert og ikke-motorisert trafikk, godstrafikk over fra bil til jernbane - og langt større satsing på kollektivtrafikk.
  Det er nemlig IKKE farta som dreper, men førerne!
  Hilsen Vidar

  SvarSlett