tirsdag 25. august 2009

Skolebesøk!
Kristin Halvorsen, Utdanningsforbundets Tine Stendal (leder i Vestfold) og flere av oss fra Vestfold SV besøkte Mosserød skole i Sandefjord i dag. Vi ble kjempeimponert! Makan til disiplin, ro og orden har vi sjelden sett. Ungene satt som tente lys i nyoppussa lokaler hvor sko var forbudt og lærerne hadde utvikla egne metoder for å få ro i klasserommet. Eller "basene", som det heter der. Vi besøkte også SFO, som var organisert ganske likt som det vi i SV ønsker.

Budskapet fra Kristin: Vi har fått til en barnehagerevolusjon, som har kosta 12 milliarder kroner. Nå vil vi gi alle barn en gratis time SFO hver dag, med makspris på 1750 kroner og krav til kvalitet og pedagogisk ledelse. Alle skal få leksehjelp, et måltid mat og fysisk aktivitet. I tillegg vil vi endre opplæringsloven, og sikre nok lærerressurser i grunnskolen: Maks 15 elever per lærer opp til 7. trinn og maks 20 elever opp til 10. trinn. Til sammen vil dette koste omtrent 3,5 milliarder kroner. Småpenger, nesten, hvis vi tenker på hvor viktige tiltak dette vil være. De barna som har gått i SFO gjør det nemlig bedre på skolen enn de som ikke har gjort det. Og flere kvalifiserte lærere gjør det lettere å gi tilpassa opplæring til alle barn. I tillegg vil vi gjøre skolen mer praktisk, og gjeninnføre valgfagene på ungdomsskolen.

2 kommentarer:

 1. Og dette budskapet fra Kristin mener du vi skal tro på? Ved forrige valg lovet Kristin blant annet å bekjempe fattigdommen, hun lovet at alle barn skulle få et varmt måltid på skolen osv. Dette var bare fagre løfter, for når hun kom i regjering var disse løftene glemt. Ingen av dem har blitt innfridd!!! Kristin har rett og slett null troverdighet! Hun har nok løyet for mye til at folk skal tro på henne nå, Kristin Halvorsen er falsk!!

  SvarSlett
 2. "Base regler"

  Herre, så pinlig. Som norsklærer gremmes jeg.
  Men skolen skal jo bl "mer praktisk", så norsk skriftlig må jo nødvendigvis fases ut. Verken lærere eller elever trenger å kunne det. Det er jo slik fæl "teori".
  Matte og historie skal vel og bli "mer praktisk". Her skal det danses ligninger...:-)

  SvarSlett