lørdag 1. august 2009

Hvor stor risiko vil vi ta?

Bildet er lånt av NRK.

I dag er Erik Solheim i Langesund. Jeg snakka med han i dag morges, han ville gjerne se selv hvilke skader oljesølet har forårsaka. I dag meldte NRK at oljesølet har nådd vakre Nevlunghavn i Stavern og den fantastisk flotte øya Jomfruland i Kragerø. Her har jeg feriert mange sommere, og svigerfamilien min bor i kommunen. Det er til å gråte av, ikke minst når vi vet at dette også er et fuglereservat.


Erik Solheims budskap til oss i dag, er det samme som jeg også nevnte i bloggposten min i går: Vi kommer til å se mer av dette i Norge i åra som kommer. Mer ekstremvær, mer ustabilt vær, flere ulykker. Derfor må vi tilpasse oss og ha en bedre beredskap. Men vi må også spørre oss selv hvor stor risiko vi er villige til å ta, når vi vet at oljevernberedskapen aldri kan bli så god at den kan forhindre ulykker som kommer når været nettopp er ekstremt. Hvor kommer dette til å skje neste gang?


7 kommentarer:

 1. Jøss, er det de såkalte menneskeskapte klimaendringene som gjør at tankskip får maskinstopp?

  SvarSlett
 2. For ordens skyld: Nevlunghavn ligger IKKE i Stavern.

  Er det ikke Erik Solheim og resten av regjeringen som har ansvar for å bygge opp beredskapen? Synes det blir veldig dumt når dere kommer med "pekefingeren" etter slike katastrofer. Der har ansvcaret; Gjør noe! Ikka bare prat.

  SvarSlett
 3. Ja, alt skyldes nå menneskeskapte klimaendringer. Ikke minst finanskrisen. Og definitivt tankskip med motorstopp.

  SvarSlett
 4. Hjelper at det skjer nær hjemme, ja. Fullt så engasjert var dere ikke ved Fedje-ulykken. Men dere har vel ikke feriert der noen gang så det er jo forståelig.

  SvarSlett
 5. USA krever at eierne av skip som komer til landet uten dobblet bunn er ansvarlige for eventuelle skader på naturen og må betale og ordne opp for det.

  Hvorfor bare parte og mase, Inga ?
  Hvorfor ikke gjøre noe ?
  Er dere ikke i flertall ?

  SvarSlett
 6. 1. SV er ikke i flertall, men i en flertallsregjering.

  SV ønsker å bedre beredskapen, men også å si nei til oljeboring i nord. Dette er en naturkatastrofe som vi ikke har råd til verken i Vestfold eller i Lofoten. Nå må høyresida og AP våkne!

  Alle ungdomspartiene (minus FpU) er enige om å si ja til et oljefritt Lofoten og Vesterålen.

  SvarSlett
 7. Sv sitter i regjering.Problemet ar bare at Sv er et teori parti.Dere prater mye,men handler aldri.Hva faan har dere fått til av positive ting de siste 4 åra? Ikke en dritt.

  Dere svikter deres egne velgere....dere svikter deres eget folk....dere svikter hele jævla landet.

  Dere må ikke få lov til å sitte fire nye år.Folket vil sørge for det.Det blir nok mange analysemøter i Sv(ik) utover høsten.

  SvarSlett