onsdag 19. august 2009

Oljesøl, kulturminner, strandsone - Erik Solheim

SVs miljøvernminister, Erik Solheim og jeg, besøkte i dag bl.a. Mølen i Larvik. Her rydder frivillige opp i oljesølet etter Full City. Et tidkrevende og tålmodighetskrevende arbeid. Flott jobba!

Gjengen av frivillige, og gutta fra Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensning (IUA), var opptatt av at myndighetene må gå gjennom alt som har skjedd, og se hva som kan gjøres bedre. Det løftet fkk de.

Utafor Langesund: Erik Solheim skal slippe fri en svane som har blitt vaska og rehabilitert av bl.a. NOAHs Siri Martinsen. Svanen het Frøydis, men ble raskt døpt om til Siv. For å inspirere sin navnesøster til bedre miljøinnsats.


Siv tar sine første, forsiktige skritt mot vannet.


Og hiver seg uti friheten. Veldig rørende opplevelse for alle som så på.

Nina Jensen (ja, det er søstra) fra WWF. Ei strålende dame som jeg fikk gleden av å være sammen med på WWF sitt oljevernberedskapskurs i Honningsvåg i fjor.


NRK Vestfolds ungdomsredaksjon intervjuer Erik om hvorfor miljø er viktig for ungdom.

Erik er på besøk på Langestrand skole i Larvik, for å lære om Minnefinnerne. Poenget er å engasjere barn i nærmiljøhistorie, la dem finne kulturminner og stimulere nysgjerrigheten på andre måter enn ved vanlig klasseromsundervisning. Her har Erik fått spørsmål om hva han ville bli da han var liten. Svar: Fotballproff!

Haakon er en av Minnefinnerne, det er han som har skrevet på arket over.

Vi ble imponerte over barnas spørsmål til Erik. De lurte på alt fra hvorfor han ble med i SV til hva han ville bli da han var liten og hvorfor miljø er viktig. Og: Hvilket fotballag han heier på (Vålerenga, selvsagt!).Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar