mandag 23. august 2010

Elbill-rally, klar, ferdig, kjør!


Har jobba en stund med budsjettet for neste år, men nå er det på tide å begynne å blogge igjen. I dag braka det løs med Zeros Klimabil-arrangement, hvor jeg deltok i debatt om hvordan vi skal gjøre bilparken mer miljøvennlig. I morra skal jeg kjøre første etappe av Elbil-rallyet Zero arrangerer. Vi kjører fra Oslo, via Drammen til Revetal i Vestfold (mitt hjemfylke). Hensikten er selvsagt ikke å komme først, men å kjøre mest mulig økonomisk, på idealtid, og samtidig gjennomføre ulike hinderløyper underveis.


Dagens Klimabil-arrangement viste fram et mangfold av elbiler, fra lille bybil Buddy, via den noe større Think City, til Volvos kommende familiebil og sexy (men akk, så dyre) Tesla Roadster. Noen tror at elbil er en håpløs, våt drøm for miljøraddiser som ikke skjønner at jorda er rund. I virkeligheten er elbilen det mest framtidsretta alternativet vi kan tenke oss: Lydløs, uten lokale utslipp (utrolig bra for å forebygge astma osv) og helt fantastisk til å nyttiggjøre seg energien vi putter på "tanken". Mens elbilen bruker opp mot 90 prosent av energien til å komme seg rundt, bruker de fossile diesel - og bensinbilene bare ca 30-45 prosent av energien. Med andre ord: De sløser noe inni hampen. Hvis vi tør å avgiftsbelegge fossilbilene mer enn i dag, mens vi samtidig gir flest mulig fordeler til elbilen og andre nullutslippsalternativer i lang tid framover, kan vi få fart på utviklinga av moderne elbiler som også passer for folk som bor i distriktene.


Mer om elbil-rallyet følger.

28 kommentarer:

 1. Nå dere har bestemt at Mongstad skal, uten noen som helst rensning, slippe ut 2,2 millioner tonn CO2 årlig frem til 2018 (dvs. årlige utslipp tilsvarende 900 000 bensinbiler) så blir det nesten meningsløst at jeg skal bytte ut min bensinbil med en elbil.

  SvarSlett
 2. Ble ikke VOLVO bilene trukket tilbake, fordet de ikke klarte å oppfylle kravene?

  SvarSlett
 3. Du er så dum du..

  SvarSlett
 4. Lille drittjente
  Jasså kjærring, du slenger dritt på John Fredriksen, ser jeg. Du eier faen ikke skam. John Fredriksen har skap flere arbeidsplasser enn du har hjerneceller. Han har betalt mer i skatt enn du klarer å telle. Også har du den frekkhet å kalle ham ynkelig. Det er du som er ynkelig lille pygmehjerne. Små drittjenter som deg skulle aldri ha blitt valgt inn på Stortinget. Du er et godt bevis på at kvinner aldri skulle hatt stemmerett enn gang, og iallfall ikke fått plass på tinget. Slike små sosseaper som du ,gjør ikke annet enn ugang. Du sitter der i din lille boble og hater alle som får til saker og ting, som bidrar med intelligens og skaperevne i Norge. John Fredriksen er Norges dyktigste forretningsmann, mens du er en liten oppkomling av en sosialistbæsj.

  SvarSlett
 5. Inga Marte Thorkildsen. Broren din ble drept av en muslimfaen, en rasefremmed. Hvor mange slike drap skal vi ha for at du får opp øynene

  SvarSlett
 6. John Fredriksen sier sannheten om sosialisthelvete i Norge. Hvis slike menn som ham ikke har livets rett i Norge, hva skal vi leve av i framtiden? Skal alle over på trygd og sosialhjelp? Er det slik dere har tenkt å slavebinde oss? Vi kan ikke alle jobbe i en vernet bedrift, selv om hele Norge snart er en slik bedrift. Dere sossejævler dreper systematisk alt initativ, all skapertrang og investeringslyst. Du og dine sossevenner, er syke i hodet og likner mer og mer en maffia

  SvarSlett
 7. "Finanspolitisk talsmann" kaller du deg. Fy faen.
  Du passer bedre som vaskekjerring

  SvarSlett
 8. Leste saken i e24 igår, og kunne ikke ha vært mer enig. Utrolig bra sagt av deg. Burde egentlig skrive den ut og ramme den inn. hehe.. Man SKAL gi etter evne. En dag kan det være de som sitter på bunnen, og må ty til velferdssamfunnet. Bra at noen tør å si fra. SV er fremdeles BEST!

  Til dere som slenger med leppa oppover her. Dette er ikke første gangen jeg ser anonyme slenge dritt, både til politikere og til andre som blogger. det får da være grenser. Om dere skal slenge med leppa, så kan dere i det minste undertegne med NAVN.. Skamme dere skulle dere...

  SvarSlett
 9. Hei Inga Marte! Du gjør og sier mye bra du. Lykke til videre i kampen mot urettferdighet i samfunnet. Det gleder meg å se en likeverdig satsing som muligjør alle individer rettmessige muligheter i dette samfunnet. Det er en lang veg å gå...

  SvarSlett
 10. "Man SKAL gi etter evne" for en vits
  Fredriksen har betalt noen milliarder i skatt.
  Dessuten er det ikke SV og AP som eier Fredriksens penger
  han gjør selvsagt som han vil med sine penger.

  SvarSlett
 11. Det er jo heller ikke snakk om at de pengeren går til AP eller SV. Pengene som blir betalt inn i skatt i Norge. ALLE pengene, går til statskassa. den liger der for å gi dine barn og barnebarn en god oppvekst, der de ikke trenger å gå rundt å være redde for å ikke få mat eller rent vann.

  SvarSlett
 12. Takk for knall innsats i Zero Rally!

  Husk at elbilen er framtida når du nå fortsetter arbeidet med budsjettet.

  SvarSlett
 13. Inga Marte, når jeg ser deg på tv ,lurer jeg på om du går rundt med en maiskolbe permanent stappet opp i rassen. Du ser så uptight ut og så sinna som du er.

  SvarSlett
 14. "Mens elbilen bruker opp mot 90 prosent av energien til å komme seg rundt, bruker de fossile diesel - og bensinbilene bare ca 30-45 prosent av energien. Med andre ord: De sløser noe inni hampen."

  Det har ikke slått deg at denne elektrisiteten må komme fra et sted??? Et kullkraftverk eller gasskraftverk som realistisk sett vil være el-kilden til økt elektrisk forbruk, har tilsvarende lav energi-utnyttelse som biler, men dette visste du vel, eller?

  SvarSlett
 15. "Det er jo heller ikke snakk om at de pengeren går til AP eller SV. Pengene som blir betalt inn i skatt i Norge. ALLE pengene, går til statskassa. den liger der for å gi dine barn og barnebarn en god oppvekst, der de ikke trenger å gå rundt å være redde for å ikke få mat eller rent vann."

  Hahahahahahahahahahahahahahahahah.. Åh herregud.
  Snakker om å være naiv. Til informasjon får vi ikke mat og vann fra skattepengene vi betaler, mat og vann betaler vi for selv, etter å ha skattet på inntektsskatt og betalt MVA og andre avgifter.

  Kjære Inga Marte: Vi er mange som lurer på hvorfor en snørrvalp som deg tror du har rett til å rakke ned på en av de som faktisk gjør at Norge er et bedre sted å leve. Mannen er et forbilde for svært mange av de som faktisk BIDRAR TIL VERDISKAPNING HER I LANDET. - Dette i motsetning til dere snyltere som jobber i det offentlige og snylter på verdiskapningen (skattepengene). Du fremstår så utrolig naiv og uintelligent.

  SvarSlett
 16. Quote: "Leste saken i e24 igår, og kunne ikke ha vært mer enig. Utrolig bra sagt av deg. Burde egentlig skrive den ut og ramme den inn. hehe.. Man SKAL gi etter evne. En dag kan det være de som sitter på bunnen, og må ty til velferdssamfunnet. Bra at noen tør å si fra. SV er fremdeles BEST".

  Ja, la oss ikke gi oss før alle de rike har flyktet fra Norge og landet havner i deflasjon, så går oljepengene slutt og vi har ikke en dritt å vise til. Da skal du se hvor godt velferdsstaten vil fungere- uten penger.

  SvarSlett
 17. Jeg synes noen av innleggene her er litt for drøye, men jeg ser poengene i at Thorkildsen og SV har en lite smart og lite gjennomtekt politikk ift. det private næringsliv.

  Og SV og Thorkildsen har en stygg uvane å stemple alle som jobber i privat nærngsliv.

  Jeg driver småbedrift, jobber nesten døgnet rund, har nesten ikke fridager i året, tjener dårlig med dagens politikerbestemte betingelser, har elendige pensjonsordninger, har ikke råd til å sykemelde meg hvis jeg blir syk osv osv. Betingelelsene for meg og godt over 300 000 andre småbedriftseiere har blitt betraktlig dårligere med denne regjeringen. Det føles som vi blir neglisjert, frastøtt, sett ned på og angrepet av SV og co. Det er mange blandt de hardtarbeidende småbedriftseiere som kan klassifiseres samfunnets underklasse mtp lønn og sosiale ordninger. De rødgrønne har skapt denne underklassen.

  Som den tidligere krigsprofitør og økonomisk kriminell Fredriksen er så har jeg personlige ikke veldig stor respekt for han som person, men SV og Thorkildsen bør se nyansene i næringspolitikken og uttale seg deretter. Thorkildsen angrep blir rett og slett IQ-løse, lite gjennomtenkte og blindt tuftet på en utdatert ideologi, - det samme gjelder SV sin næringspoltikk.

  SvarSlett
 18. Ikke at jeg er FrP-sympatisør men er ikke dette også et eksempel på hersketeknikk?:
  "Jeg er ikke overrasket over at de ordene blir brukt av en representant for Fremskrittspartiet..."

  SvarSlett
 19. En ting som slår meg, når jeg leser kommentarene fra mange her, er at det stort sett (med noen få unntak) er de som har mest som ønsker å gi minst. hvor er egentlig logikken i det?

  SvarSlett
 20. Det er ikke noe synd på John Fredriksen. Han klarer seg nok. Det er verre med oss vanlige skattebetalere ,som med en gjennomsnittlig lønn ,må betale over 1\3 av vår luselønn bare for at staten skal kunne sløse vekk 10 talls milliarder på såkalt "u-hjelp" og alle innvandrerparasittene vi slipper inn i landet.

  SvarSlett
 21. Hild Frøya. Din konklusjonen er like korttenkt som uttalelsene til Thorkildsen. Jeg har en liten bedrift og bidrar med opp mot en million i skattekroner (mva. arbeidsgiveravgift osv) hvert år, men jeg sitter igjen med veldig lite som kan tas ut i privat inntekt så jeg personlig er lavtlønt. Fredriksen sine bedrifter bidrar pr. dags dato gjennom sin drift med enorme skatteinntekter til staten, men det skjønner vist verken du eller Thorkildsen?

  Jeg tror dere overforenkler i mangel av kunnskap. I tillegg tror jeg dere er nærmest indoktrinert i deres ideologi til å se på alle som jobber i det private som fienden deres.

  SvarSlett
 22. Inga Marte har sin egen hersketeknikk, og bør ikke klage på FRP politikerne

  SvarSlett
 23. Håkon Bærug Tangen28. august 2010 kl. 14:56

  Jeg reagerte også på dette sitatet: "Jeg er ikke overrasket over at de ordene blir brukt av en representant for Fremskrittspartiet..." (jfr. dagens artikkel i VGs nettavis).

  Inga Marte: Du kan ikke kritisere bruk av hersketeknikk med hersketeknikk. Det faller på sin egen urimelighet. Dessuten registrerer jeg at du ikke har et eneste argument som apellerer til logos, og bare bruker patos-kortet hver eneste gang du får kritikk. Ønsker du at SV skal få sympatistemmer fordi du inntar offerrollen, eller ønsker du at SV skal få stemmer fordi de har gode argumenter som bidrar til rasjonell, politisk debatt?

  Hva John Fredriksen angår kan ingen av oss vite om fyren har gode intensjoner; vi kan ikke om han ønsker å bidra til samfunnet eller ei. Det som derimot er sikkert - et ubestridelig faktum - er at han har generert tusenvis av arbeidsplasser og at han er en av de viktigste verdiskaperne i landet. Som tilhenger av velferdsstaten burde du faktisk gjøre det du kan for å beholde folk som Fredriksen her i Norge. Uten skattepengene til de rikeste vil staten ikke lenger ha midler til å drive offentlige skoler og sykehus. Da vil private krefter ta over. Skjønner du ikke dette? Ditt idealsamfunn er UMULIG uten de største bidragsyterne. En velferdsstat uten penger er som en båt på land: fullstendig ubrukelig.

  Likevel skal du ha takk for å gjøre deg selv, ditt parti og de rød-grønne en skikkelig bjørnetjeneste. Det er likevel aldri for sent å snu; hvis du har integritet og vett nok til å innse at du har tatt feil så bør du gå ut og dementere dine uttalelser om John Fredriksen. Dette sier jeg ikke fordi jeg ønsker å forhindre velgerflukt (jeg ønsker et borgerlig flertall på Stortinget), men fordi jeg synes en såpass oppegående person som deg burde ha ryggrad nok til å ta innrømme at det du har sagt ikke henger på greip.

  Jeg hadde satt pris på et svar fra deg vedrørende dette!

  SvarSlett
 24. Til Anonym. Jeg ser absolutt ikke på deg som en fiende. Hvor du har det fra, undrer jeg på. For det har jeg aldri sagt. Jeg syns derimot det er FLOTT at mange ønsker å sterte bedrifter, det å gå etter drømmen sin er viktig. Nå vet ikke jeg helt hva du legger i begreper lavtlønnet.. 300.000? 400.000? Jeg er lavtlønnet. Under 250.000 i året, uten mulighet til å ta pp huslån + at jeg har ei datter på tre år, som trenger det meste av klær og slikt nytt hvert år. Jeg betaler mine skattepenger med glede. Dt overrasker meg derfor, at slike som deg da, som driver egen bedrift, mener at dere IKKE skal betale noe skatt. Beklager, men jeg ser rett og slett ikke logikken i det.

  SvarSlett
 25. Hild Frøya. Jeg sier ikke at vi ikke skal betale skatt. Vi skal selvfølgelig betale skatt i likhet med alle andre.

  Poenget mitt er at det ikke virker som at Thorkildsen og du skjønner at hvis Fredriksen flagger ut bedriftene sine så taper staten milliarder av skattekroner og tusenvis av norske arbeidsplasser blir flyttet ut og går tapt. Hvis også resten av de norske eierne gjør det samme, så betyr det en rasering av arbeidsplasser og næringsvirksomhet og det er blant annet en katastrofe for velferdsstaten. Stabile og bra betingelser er en forutsetning for å beholde et norsk eierskap og dermed sikre velferdstaten og AS Norge. Ting henger sammen vet du. For meg virker det som at Thorkildsen egentlig ikke vil ha norske privateide bedrifter? Det er kanskje i samsvar med hennes ideologiske overbevisning?

  I år kommer jeg forrøvrig til å ha lavere inntekslønn enn deg. I fjor hadde jeg omlag den samme årslønnen som du oppgir. Jeg har heller ikke mulighet til å etablere meg med leilighet eller hus. Selv om jeg har jobbet knallhardt de siste 7 årene så har jeg ikke opparbeidet meg noe pensjonsrettigheter utover minimum som alle får gjennom folketrygden. Jeg jobber ekstremt mye i min bedrift og det har jeg gjort i 6-7 år. I denne perioden har jeg generer og bidrat med ganske store skatte- og avgiftsinntekter til staten gjennom min bedrift (oppunder 10 millioner).

  Denne regjeringen nedprioterer norske småbedrifter (Ap verner om noen utvalgte store) og SV og Thorkildsen femviser på generell basis ofte et stort fientskap mot privat sektor (som i denne saken) og benytter enhver mulighet til å spre eder og galle om alle vi som er så fæle og selvopptatte som jobber i privat sektor. Det henger ikke på greip.

  Synes du da det er så rart at man blir oppgitt når man jobber knallhardt og bidrar med med gode skatteinntekter gjennom bedriftsbeskatning og sitter igjen med veldig lite selv, og man samtidig hører Thorkildsen og SV til det kjedsommelige messe om all grådighet og styggedommen som finnes i private sektor? Samtidig registrerer jeg også hvor mye bedre lønn og sosiale betingelser (sykelønn, velferdsgoder, pensjonsordninger osv) blant annet offentlig ansatte har...

  SvarSlett
 26. Hei Inga Marte. Hvordan greide du, som hater kuk, å bli gravid. Inseminert?

  SvarSlett
 27. Kjære Inga Marte Thorkildsen.

  Til tross for at mitt politiske standpunkt er den rake motsetning av ditt (jeg stemmer Frp), så skal jeg i dette innlegget heve meg over enkelte av kommentarene som står skrevet ovenfor.

  Jeg synes det er feil av deg å gå ut mot John Fredriksen på den måten du gjorde. Dette er en mann som har skapt store verdier og vært en stor bidragsyter til det norske samfunn, og det er svært trist å se at han flagger ut. Norge trenger menn som Fredriksen.

  Til sist vil jeg si: vær så snill, skriv norsk! Elbill? Jobba? I morra?!?!? DETTE er regelrett en skam og burde vært innrapportert til Språkrådet. Muntlig og skriftlig form er ikke det samme, de skal skilles ad, og hold dem adskilt!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Mvh. BI-student

  SvarSlett
 28. Hvis vi tør å avgiftsbelegge fossilbilene mer enn i dag, mens vi samtidig gir flest mulig fordeler til elbilen og andre nullutslippsalternativer i lang tid framover, kan vi få fart på utviklinga av moderne elbiler som også passer for folk som bor i distriktene.
  Dette skriver du, Inga Marte!
  Forsvinner forurensing ved å avgiftsbelegge? Hva brukes avgiftspengene til?
  Og hva med forurensing av el.biler? Er du kar over hvor mye bly det er i slike? Og hvor kommer strømmen til disse fra?
  Ditt naive fjols!!!!!

  SvarSlett