søndag 29. august 2010

Ammetåkeprat


Jeg har hatt lyst til å skrive om mye forskjellig denne uka, ikke minst om Fredriksens sykelighet Så har det seg sånn at jeg har vært småsyk selv hele uka, pluss at jeg har hatt mye å gjøre med forberedelser til budsjettkonferansen som begynner på tirsdag. Og ja - også har jeg en baby som jeg har lyst til å være sammen med når jeg kommer hjem fra jobb.


Jeg registrerer at debatten går høyt om dette siste. Er det en hersketeknikk eller ikke når noen bruker det faktum at en kvinnelig politiker ammer som et argument for at hun er fullstendig på bærtur i et politisk spørsmål? Svaret er selvsagt ja. Professor og SVs første leder, Berit Ås, dokumenterte allerede på 70-tallet hvordan latterliggjøring er en vanlig måte å ufarliggjøre kvinners argumenter på. Ofte tar man i bruk kvinners utseende eller kropp for å få fokus vekk fra argumentene. ("Du er så søt når du er sint", "Er du premenstruell?", "Det skal ikke du bry ditt vakre, lille hode med" osv). Heldigvis er de fleste klar over dette i dag, og Jan Fredrik Vogts småpatetiske forsøk på å drite meg ut, blir fort avslørt.


Jeg må innrømme at Vogts lille innlegg ikke akkurat har fratatt meg nattesøvnen. Jeg syns selvsagt det er trist at noen stoler så lite på egne argumenter at de må lage en hel video med utskjelling. Det forsøpler den politiske debatten, men det er også et annet problem ved dette: Folk, og særlig (unge) kvinner, kan bli skremt bort fra det viktigste vi har, nemlig demokratiet.


Etter ni år i Stortinget, skal det mye til før jeg blir vippa av pinnen av folk (som regel menn) som plutselig glemmer navnet mitt, som kommenterer kroppen min, mener jeg er for pen til å være SVer eller kaller meg humørløs, sinna og premenstruell. Reaksjonene blir svakere i takt med antall år på baken, og det er jo på en måte bra. Men yngre kolleger av meg, venninner som ikke er i politikken og unge jenter som drømmer om å bli politiker eller mene noe i offentligheten, reagerer sterkt på mye av dette. Flere sier de ikke hadde orka å være debattant i et så aggressivt debattmiljø. Og da er det viktig at jeg også gidder å ta tak i dette, selv om kritikerne får vann på mølla: Inga Marte Thorkildsen er en sur og humørløs jentunge.


Mer om dette seinere, nå må jeg jobbe med budsjettet.


P.S. Noen mener det er en hersketeknikk når jeg sier at jeg ikke hadde forventa bedre av en Frper. Det er det ikke. Frp vil avvikle likestillingsloven, er imot alt likestillingsarbeid, har en rekke eksempler på at kvinner har blitt utsatt for sjikane og trakassering, uten at dette har blitt tatt alvorlig tak i.

53 kommentarer:

 1. Jeg tror blant annet det er offerrollen du tar på deg som folk blir irritert over. Du ses ikke på som et offer og folk kjenner seg ikke igjen i at kvinner blir undertrykt, mobbet og utsatt for hersketeknikk i dagens samfunnet, dermed lurer man på om det er politisk gevinst som er motivet for ditt angrepet mot oss menn og vår mentalitet og såkalte hersketeknikk. Ta heller ballen istedenfor mannen!

  Når det er sagt så er jeg enig i at debatten politikere imellom noen ganger kan bli litt for tabloisert og dermed litt for lite seriøs og lite grundig. Hvis formen tar vekk mye av fokuset på innholdet så blir det feil. Å vise til ammetåke tror jeg er ment humoristisk og for å sette litt ekstra spiss på meningsutvekslingen og debatten, men det blir veldig feil hvis det av mottaker føles som mangel på respekt og som et personlig angrep. Jeg synes endel av innleggene på denne bloggen også er useriøse og håper du ikke tar deg nær av dem - det er mange gærninger vettu (spesielt anonyme):-)

  Jeg er en av de som satte stor pris på Sponheims friske meldinger, han var en fargeklatt i norsk politikk, men jeg har også skjønt at mange følte seg tråkket på av hans friske uttalelser.

  Og forresten, en historisk person som jeg alltid har hatt sans for er Winston Churchill. Han var nok for frisk i sine uttalelser til at du hadde likt å ha han som politisk motstander..

  Hilsen en som har respekt og sans for deg som politiker, men som ofte er uenig i SV sin politikk (spesielt på områder som feminisme og næringspolitikk).

  :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har nå sett Jan Fredrik Vogt sin video og jeg synes han er saklig i det han sier i selve videoen. Det er mange som føler at SVer lever i sin egen beskyttede verden og at dere overhode ikke setter pris på oss som jobber oss halvt ihjel og bidrar med mange skattekroner til blant annet offentlige stillinger. Overskriften til videoen som inneholdt ordet ammetåke var det eneste som ikke var saklig, så jeg synes du overreagerer veldig og jeg lurer på om det er DU som vil ha fokus vekk fra selve saken (du sier ikke et ord om Fredriksens utflytting).

  SvarSlett
 3. Dakkar liten ikke greit når alle er slemme og bruker ute stemmen sin inne :0
  Du får få tante Kristin til å fortelle et eventyr til deg så blir nok alt bra skal du se. Et fra der hvor Ulver og sauer er venner.
  Hvor alle har innsia ut for da er de jo helt like. hvor språket bare inneholder enstavelses ord så alle skjønner hva man sier og hvor penger ikke finnes. Vi kan jo bare bytte til oss mat med litt sauemøkk vet du :)
  Og hvis du en dag skulle våkne opp og finne ut at det ikke er slik så skyld ikke på mannfolka, du får snakke med en av de store eventyrfortellerne, Asbjørnsen, Halvorsen eller Moe. Ha en flott uke og sov godt

  SvarSlett
 4. Hei Inga Marte!

  SV har aldri fått noen stemme fra meg, det utelukker ikke at de noen gang vil få det. Men for å fortjene det kan man sammenligne partiet med NSB. Det trengs ett sporskifte eller fler.

  Det FrP mener med hele likestillings-saken, er at den særbehandler mer enn den likebehandler. Da har jeg ikke problemer med å dele oppfatning med Syli Listhaug(FrP) som mener det er sløsing med statens penger. Med tanke på skatteprosenten min, så er det dels mine penger som blir sløst bort. Bare så det er sagt, FrP er ikke imot alt likestillingsarbeid, de er imot all særbehandling. Sånn, da ahr jeg tatt for meg P.S.'en din.

  Så over til sakens kjerne. Nemlig herske-teknikker. Den å kalle noen for ynkelig, det er ynkelig om du spør meg. Det bare beviser at man er gått tom for argumenter og ikke lenger klarer å føre en saklig debatt/diskusjon/evt en god gammeldags norsk krangel.

  Uttrykk som -Kom deg ut av ammetåka og -Rull inn puppen, er klare herske-teknikker. Noe du er temmelig flink til selv.

  Du har lite til overs for Fredriksens utflagging kontra innflagging. Det forstår jeg, det er jo snakk om noen småkroner i registreringsavgift til Norsk Internasjonalt Skipsregister(NIS). Men faktum er at den ene, kanskje de to nordmennene (om i det hele tatt noen), som jobber på disse båtene som blir flagget ut ikke mister jobben.

  Da kanadisk-eide Teekay Norway flagget ut sine bøyelastere fra NOR(Norsk Ordinært Skipsregister) til Bahamas, da var det litt annerledes. Da mistet 11-12 nordmenn jobbene sine på hver båt, de flagget ut 7 båter i løpet av ett års tid.

  Her kunne jeg selvfølgelig sagt hva som sant er, at jeg kjenner mange av de som mistet jobben, flere av dem var i 45-50 åra og hadde drøye 10 år igjen til pensjonsalder. Jeg kan fortelle om hvor spesiellt det var å lære opp kolleger på 55 år som aldri hadde tatt i en datamaskin, lære dem å legge inn CV på nettet, skrive og sende elektronisk søknad. Alt detter etter det grunnleggende som å slå på en pc, skrive inn brukernavn og passord, åpne Word, åpne Internett-leseren etc. Slikt gjør noe med en.

  Men da ville jeg jo brukt hersketeknikker. Dine hersketeknikker faktisk:)

  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 5. Jeg tror ledende politikere må tenke på hva man vil med landet, jeg. Ikke henge seg opp i enkeltsaker og kjøre det som fanesaker.

  At du er kritiske til Fredriksen er så sin sak. Det er verdt å merke seg at han også er på tanken om å flytte annen viktig virksomhet ut av landet.

  Dine kommentarer kan ikke annet enn å øke hans lyst til å fjerne seg fra Norge.

  Er det dette som er ditt ønske ?
  Eller tenker du ikke så langt ?

  SvarSlett
 6. Om det er mulig, så fører dette til at jeg har MER lyst til å ta verv innenfor politikken. Bemerkninger som "rull inn puppen" og "du som hater kuk" sier jo mer om giveren enn om mottakeren. Du er ei flott dame Inga Marte, og en dyktig politiker.

  SvarSlett
 7. Hva skal man kalle dette fra Kristin Halvorsen?

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=542839

  SvarSlett
 8. Kjære anonym... Det er ingen tvil om at samtlige profilerte politikere en eller annen gang har sagt ting de ikke burde. Dette var muligens en av de gangene for Kristin. Men det rettferdiggjør ikke å slenge med leppa til Inga Marte. Dette blir litt sånn barnehageopplegg, der jeg slår deg med den gule spaden, fordet du tok den grønne spaden.

  SvarSlett
 9. Thorkildsen har med dette innlegget bevist klart å skyve fokus bort fra saken med sitt personlige angrep og sin femnistiske avleder. Jeg synes faktisk det at Thorkildsen stempler menn som kvinnefiendlig i en slik debatt i seg selv er hersketeknikk. Det kan også kalles kvinnelist - det er den samme ulla.

  SvarSlett
 10. Det kan faktisk være en VIRKELIG herkseteknikk å begynne å sutre om "hersketeknikker" når man blir møtt med mer motstand enn man er vant til. Er man på en arena der man ikke kan vinne ved å begynne å gråte, er det nærliggende for mange å mase om "menns hersketeknikker".
  Og det var slett ikke Berit "9/11 er en bløff, flyene går jo rett igjennom!" Ås som lanserte disse begrepene, selv om mange feminister liker å tro det.

  SvarSlett
 11. Til Hild Frøya.

  Enig at tidligere kommentarer fra Halvorsen ikke rettferdiggjør kritikk av andre, men det var ikke helt det jeg mente med denne linken.

  Grunnen er at Inga Marte sier at man ikke kan forvente noe annet av FRP. Det blir like dumt som at jeg kommenterer at man ikke kan forvente noe annet av SV etter en slik kommentar Halvorsen kom med.

  Tror dette er mer personavhengig enn partiavhengig, og da er det for å bruke dine ord, noe barnehageaktig ved å slå mot FRP som parti.

  SvarSlett
 12. heisann
  Tror fredriksens flytteplaner er mye mere næringspolitisk enn "grisk" som du påstår i "fredriksens sykelighet".
  ifølge DN så kan tapte skatteinntekter komme opp i 6mrd.Det er 10-30 ganger mere en det Fredriksens formueskatt ville blitt.
  Kontrollregner dere noengang slike ting?
  Skal dette tapet finansieres over vanlige folks skatteseddel?

  SvarSlett
 13. Diskusjonen ang. Fredriksen, syns jeg begynner å utvikle seg til det barnslige her nå. For det er altså ikke SV sin skyld at han flytter. For det første er det AP som sitter med flertallet på stortinget, ergo er alle forslag fra SV avhengig av støtte fra Ap og Sp for å få gjennomslag. For det andre et utflaggingen ene og alene Fredriksens valg. det er altså ingen som TVINGER han til å gjøre dette. Dette er ene og alene Fredriksens griskhet (ja jeg velger å kalle en spade for en spade), som begynner å gro utover rimelighetens grenser. Han har det så bra den mannen, med alle pengene sine. Jeg syns ikke noe synd på han.

  SvarSlett
 14. Hild: Du synes altså, i likhet med Thorkildsen, at det er bra at han flytter?

  Hvem er det forøvrig som er barnslig og som ikke vil føre en real diskusjon om saken...?

  SvarSlett
 15. Jeg sier ikke at det er bra at han flytter. Hvor skrev jeg det? Det jeg sier er at dette er noe HAN bestemmer, og jeg kan verken tvinge han til å dra eller tvinge han til å bli. Det er rett og slett utenfor min makt. Så derfor så velger jeg bare å si hva jeg mener. Selvfølgelig mener jeg at han burde bli. Han gir jo mange arbeidsplasser. Men jeg kan ikke tvinge han til å bli her når han ikke selv vil. Så i bunn og grunn, så er det HAN som påfører Norge tap, og ikke SV. Som jeg sa, så er SV avhengig av stemmer fra Ap og Sp for å få gjennomslag, så sånn egentlig, om du skal skylde på politikere, så må du nok rette fingeren mot Ap....

  SvarSlett
 16. Hild Frøya.
  Problemet er jo at dere skjeller ut og ser ned på folk som har jobbet seg halvt ihjel og som har bidrat med mye verdiskapning og velferd i vårt land. At han flytter virksomheten sin ut hvis premissene er dårligere i Norge enn i andre land er ikke grunn nok til å skjelle ut han og andre som gjør tilsvarende. Da bør dere heller fokusere på at det skal være et godt og stabilt forhold mellom myndighetene som premissleverandør og de som skaper verdiskapning, arbeidsplasser og velferd i samfunnet.

  SV har en tendens til å gå til krig mot alt og alle i privat næringsliv. Det er som å selv sage av velferdsgrenen man sitter på.

  Formueskatten er slik jeg såvidt har forstått helt unik for Norge. Da er det ikke rart at de som blir rammet hardt av denne skatten flytter til andre land. Det er jo heldigvis slik at man selv kan bestemme hvor man vil bo. At de rikeste i Norge flytter ut rammer velferden og arbeidsplassene i Norge. Det ønsker du vel ikke? Dere på venstresiden må huske på hvordan ting henger sammen og ikke leve i deres egne lille beskyttede boble i deres offentlige stillinger. Pengene til disse stillingene kommer faktisk ikke bare av seg selv vettu.

  SvarSlett
 17. Ja skattesystemet i Norge er unikt. Men vellferdsystemet vårt er også unikt. 1 års svangerskapspermisjon med lønn, gratis behandling på sykehus, du betaler ikke noe når du skal føde barn, om du ikke har penger når du tropper opp på legevakten, så får du likevel behadling, du får hjelp fra staten om du skulle bli lam i en ulykke og må bygge om huset ditt, du får også ny bil, du kan selv velge hvilket sykehus du vil ha behandling på, kommunale boliger,bostøtte,aleneforeldretrygd,arbeidsledighetstrygd, Jeg kan nevne i fleng. Dette er ting som er unikt for dette landet, visst har de ledighetstrygd i andre land også, men ikke med så gode betingelser som vi har her. Disse tingene FÅR du. Og Norge har råd til å gi deg disse tingene fordet vi ALLE betaler skatt. Fredriksen har også rett på disse godene, på lik linje med alle andre. Det er ingen som har skjelt han ut. Vi sier bare det vi mener. Om det Inga Marte har sagt om Fredriksen er utskjelling, så er det du skrev i kommentaren over her også utskjelling da. Og da, er i bunn og grunn ikke du noe særlig bedre selv.

  SvarSlett
 18. Hild Frøya.

  He he..... Ser du bruker mye "hersketeknikk" i din argumentasjon. Ja ja, angrep er vel beste forsvar for sin argumentasjon når argumentene i dine egne øyne trenger "krydder" for å bli hørt.

  SvarSlett
 19. Hva mener du med at jeg hersker? Det er absolutt ikke meninger, så om du kan forklare meg hva jeg kan gjøre for å utrykke meg uherskelig, så setter jeg stor pris på det.

  SvarSlett
 20. Hild Frøya

  Skjønner du enda ikke at Fredriksen har bidrat med milliarder av kroner til de formålene du ramser opp? Han har bidrat mange tusen ganger mer enn deg og Thorkildsen tilsammen så jeg skjønner ikke hvorfor dere fortsatt klager over at han ikke bidrar og at han først og fremst er opptatt av egen griskhet?

  SvarSlett
 21. Min mening er at folk som jobber i det offentlige og folk som mottar enhver form for offentlig trygd (arbeidsledighetstrygd, pensjon, sykepenger mm) burde være takknemlig og ydmyk overfor alle oss som jobber i det private næringsliv med verdiskapning. Det er tross alt vi som betaler lønna/pensjon/trygda deres.

  SvarSlett
 22. Hva er egentlig poenget med at offentlig ansatte og trygdede betaler skatt på inntekt? De får pengene sine fra staten og så betaler de de samme pengene tilbake til staten. Skatt på inntekt for offentlige ansatte og trygdede betyr bare masse ekstra arbeid og fordyrende byrokrati og gir 0,- kr i inntekt til staten.

  SvarSlett
 23. Hei Inga Marte!

  Du er for det første veldig dyktig i det du gjør, og for det andre et kjempeviktig forbilde for meg og mange andre. Husk det når du må hanskes med menn som Fredriksen og folk som vil spille deg ut. Du er mer inne enn noen gang, og vi er mange som heier på deg!

  SvarSlett
 24. Anonym igjen. Fredriksen selv har ikke bidratt med ei krone. Hans ansatte derimot. Og det er ikke det samme som at HAN har bidratt. Desverre. Det hjelper ikke at hans ansatte betaler skatt. Han skal da betale han også, vil ha bo i dette landet. Og han hadde flagget ut uansett hvem som hadde sittet i regjering. Dette er en sak som går mange mange år tilbake i tid. Og som ikke har noenting med Inga Marte og SV å gjøre. Hva vet du egentlig om Fredriksen?

  Christine Dancke: Helt enig..

  SvarSlett
 25. Hild Frøya

  Det er ikke bare hans ansatte (arbeidsplasser som Fredriksen har skapt) som betaler skatt, bedriften hans betaler skatt på overskudd, samt store beløp i diverse avgifter til staten.

  Hadde ikke Fredriksen flagget tilbake (han virksomhet og eierskap er hovedsaklig skapt i utlandet på 70-, 80- og 90-tallet) så hadde ikke staten hatt disse milliardene i skatteinntekter i dag.

  Jeg tror jeg vet mer om Fredriksen enn deg.

  Jeg vet mer om Fred

  SvarSlett
 26. Det ble en liten skrivefeil i slutten av forrige innlegg :-)

  SvarSlett
 27. Det er jo overskuddet han ikke har betalt. Han har derfor fått bokettersyn, og det er i bunn og grunn derfor han er sinna + at han vil bo her og ha alle fordeler med å være norsk, samtidig som han ikke vil bidra. Han får jo ikke lov å oppholde seg i Norge mer enn 60 dager i året uten å betale skatt, og han har ikke lenger norsk pass. Men denne diskusjonen er ikke nødvendig å ta. For du vil uansett aldri skjønne at om du skal bo i dette landet så må du også bidra. Jeg vet iallfall, at jeg, med mine lusne 250.000 i året, nekter å betale skatt om Røkke, Rimi Hagen og de andre søkkrikingene vi har her i landet, får slippe.. Skal det være rettferdig, så skal det være rettferdig.

  SvarSlett
 28. Er det mulig å spørre hvor du får lønne di fra? Offentlig eller privat sektor?

  SvarSlett
 29. Hva har offentlig eller privat sektor med dette å gjøre? Greia her er at, det blir sinnsykt vanskelig å få "vanlige" mennesker, som meg, til å betale skatt, om de rikeste av de rike, får slippe. De er, tro det eller ei ikke mer verdt enn meg. De har bare mer penger.

  SvarSlett
 30. Fredriksen og andre rikinger slipper ikke skatt. De har de samme skattereglene som meg og deg. Rikingene skal selvfølgelig betale skatt, og det gjør de i stor grad. Som nevnt så er det feks slik at hvis Fredriksen ikke hadde vært født og levd så hadde det betydd mangfoldige milliarder mindre i inntekt til staten. Hvis du ikke hadde vært født og levd så hadde det betydd tilnærmet 0,- kr mindre i inntekter til staten (med det forbeholdet at du har alltid har mottatt din inntekt fra offentlig sektor, noe jeg regner med?).

  Hvem av deg eller Fredriksen er det da som har bidrat mest til velferdsordningene i vårt samfunn?

  Det er forøvrig mulig du har rett med tanke på bokettersyn i et av Fredriksens selskap. Jeg har ikke satt meg grundig inn i den saken. Hvis det er slik at han har foretatt noe ulovlige krumspring ift. dagens skattelover så bør han selvfølgelig gjøre opp for seg, det er jeg helt enig med deg i.

  SvarSlett
 31. Så du mener altså at penger bestemmer hvor mye du er verdt? Så det er liksom greit at jeg dør av kreft, men helt forferdelig om en som er rik gjør det. Nå må du huske på at denne diskusjonen om skatt ikke KUn dreier seg om Fredriksen, men skatt generelt. Røkke (som jeg btw liker innmari godt, han er en smart mann), har 0,- i inntekt i året. Det eneste han får er utbytte og overskudd fra aksjene og selskapene hans. Om formueskatten blir tatt vekk, så sitter da Røkke der, og betaler ingenting i skatt. Syns du virkelig at det er rettferdig? Se nå bort i fra at han skaper arbeidsplasser. Det kan hvem som helst gjøre. jeg er ikke ute etter å "ta" de rike, som mange sier. Og jeg er imot eiendomsskatten bare så det er sagt, men formueskatten MÅ bare bestå, mulig det kan gjøres endringer, settes tak og slike ting. Men om hele formueskatten forsvinner, da blir mange av de rikeste her i landet nullskatteytere, og det er uansett hvordan du ser på det, ikke rettferdig.

  SvarSlett
 32. Jeg snakker ikke om verdi på mennesker. Alle er like mye verd som mennesker, men noen bidrar mer til velferden og felleskapet. Det er det jo du som er opptatt av å diskutere.

  Du tar feil forøvrig helt feil. Det er skatt på utbytte. Det er også skatt på overskudd som man må ha for å kunne ta ut utbytte. Tilsammen utgjør disse to skattene tilsvarende skatt som er på inntekt, så det er ingen forskjell.

  SvarSlett
 33. Poenget mitt er i tillegg at du ser deg blind på tallet som står i den personlig ligningen.

  For å ta eksempelet "meg" igjen. Jeg har som nevnt en lønn ca. tilsvarende det du har i året. Men jeg har skapt ganske store skatteinntekter til staten gjennom mitt AS hvor jeg også er eneste ansatt (ca 10 mil. de siste 7 årene og ca. 1 mill i år). Etter at kostnadene er trukket fra så har jeg ikke mulighet til å betale ut høyere lønn enn i overkant av 200.00,- kr. i året så på ligningen så ser det ut som at jeg ikke bidrar med så mye i skatteinntekt til staten, men det blir ikke helt riktig fordi jeg bidrar jo også direkte med det som blir beskattet i mitt AS.

  Men dette vil du alltså ikke gi meg noe kredit for? Det samme gjelder Fredriksen og Røkke, selvfølgelig uten sammenligning forøvrig - det er jo snakk mye større verdier med disse to karene.

  SvarSlett
 34. Jeg har, i motsetning til deg, forresten veldig lite sans for Røkke. Koblingen AP-Røkke stinker dessverre lang vei og er et eksempel på et forhold mellom næringsaktør og myndighet som hører hjemme i et land som Norge. Navarsete sin klokke er bare en dråpe i havet av usunne bindingen mellom politikere og Røkke.

  SvarSlett
 35. Rettelse: "som ikke* hører hjemme.."

  SvarSlett
 36. Jeg blir litt forvirra egentlig. For først så blir vi i SV beskyldt for å mislike de som har mye penger, så sier jeg at jeg har sansen for Røkke (han har jo uten tvil mye penger). Deretter snur du på flisa, og gjør eksakt det samme som meg. Eneste forskjellen er at jeg ikke liker Fredriksen, og du ikke liker Røkke. Begge har bidratt med mange millioner til statskassa, og mange arbeidsplasser her i ladet. jeg bryr meg egentlig ikke så mye om å bli beskyldt for ting, spesielt ikke når jeg VET at det ikke stemmer. Men det er litt vanskelig å diskutere med noen som egentlig ikke selv vet hva de mener.

  SvarSlett
 37. Hild.

  Er det mulig? Er du seriøs når du skriver at jeg ikke vet hva jeg mener?

  Dette blir bare tull og jeg gidder rett og slett ikke diskutere med deg lengre og avslutter herved denne diskusjonen.

  SvarSlett
 38. Du snakker jo litt rundt deg selv da, og da er det vanskelig å diskutere med deg. Og det virker seriøst som om du ikke selv vet hva du mener, når Fredriksen tydeligvis er fantastisk og har bidratt med mange millioner til statskassa, og Røkke tydeligvis er en stor stygg korrupt ulv. Fredriksen er vel den mest korrupte av de to, når han i mange mange år har unndratt penger, og dermed snylta på skatten.

  SvarSlett
 39. Nei, jeg snakker ikke rundt meg selv, men jeg ser på det som et håpløst prosjekt og bortkastet tid å enda en gang forklare hva jeg mener for deg.

  SvarSlett
 40. Ok, jeg skal forklare en gang til hva jeg mener:

  1. Jeg synes SV og SVere er ureflekterte og lite framtidsrettet i sin næringspolitikk og jeg har inntrykk av at SV-politikere ser seg tjent med å bygge opp under og nøre opp under en myte overfor sine egne velgere, som jo er offentlig ansatte, om at næringslivet består av egoistiske og kyniske mennesker som ikke er villig til å bidra til landets velferdsordninger. Jeg har forklart at dette er en virkelighet jeg langt fra kjenner meg igjen i og jeg mener at SV-folk enten er veldig uvitne eller så ser de seg tjent med å ikke innse hva som er virkligheten.

  2. I forhold til skattedebatten så har jeg prøvd å forklare deg at skatten som kommer fram i den personlige ligning ofte er en liten del av den skatten som vi som jobber knallhard i det private næringsliv genererer til staten.

  3. Hva jeg mener om Fredriksen og Røkke som personer er egentlig en avsporing i forhold til det jeg skriver i pkt. 1 og pkt 2, men helt på siden av det jeg skriver i pkt. 1 og pkt. 2 så kan jeg personlig ha meninger om at Røkke sine koblinger til norske politikere er kritikkverdige og at Fredriksen sin rolle som tidligere krigsprofitør og økonomisk kriminell er lite imponerende.

  SvarSlett
 41. "Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske tar du lykken fra det med det samme"

  Jeg tror dette sitatet fra Villanden kan beskrive hvorfor SVere ikke forholder seg til virkelightene i norsk næringsliv.

  SvarSlett
 42. SV har aldri under noen omstendighet sagt at vi ikke liker at mennesker har mye penger. Mulig det er det du hører, men det er ikke det som blir sagt. Mulig det blir brukt for store ord. Og ja, jeg syns det er rimelig egoistisk å tviholde på flerforlige milliarder, som førti person ikke vil klare å bruke opp iløpet av førti liv, isteden for å bidra til å opprettholde dette landets vellferd i form av gratis skole, gratis behandling på sykehus osv osv (som jeg jo også har nevnt tidligere). Men jeg sier da ikke at ALLE som har mye penger er egoistiske. Som jeg jo også sier, har jeg sansen for Røkke. Jeg har alltid hatt sansen for Røkke. Han klarer seg bra i det norske næringlivet, og klager ikke over for mye skatt. Dette rett og slett fordet skattenivået i dette landet ikke er noe særlig høyere (da i forhold til inntekt) enn i andre land.
  Så en sykepleier i offentlig sektor jobber ikke like hard som en sykepleier i privat sektor? Det er flat out bare frekt å insinuere. Vi jobber alle like hard. En jobb i offentlig sektor er på mange måter hardere enn en jobb i privat sektor. Se bare de forhold mange av landets lærere jobber under. Hvor risikabelt det er å være politi idag. Hvordan mange sykepleiere får ryggproblemer pga jobben sin.
  Ett siste spørsmål, ang at du sier at SV folk ikke er fremtidsrettet. Du mener da altså at det ikke er en fremtidsrettet tankegang, å opprettholde den vellferden vi har her i landet idag? Jeg mener at det er FrP og høyresiden som ikke er fremtidsrettet (dog ikke i alle saker), da de kun skal løfte frem de som allerede har evnen til å løfte frem seg selv. Det finnes utrolig mange utappa ressusjer rundt om i landet, som aldri vil komme frem, fordet de blir hold nede av en høyrevridd politikk, som bare bryr seg om penger. Du trenger faktisk ikke å være rik eller ha egenkapital for å KUNNE ting.

  SvarSlett
 43. Mener du fortsatt at jeg ikke vet hva jeg selv mener?

  Vi jobber ikke alle like hardt.

  Jeg driver småbedrift, men jeg vurderer nå å gi meg fordi betingelsene som denne regjeringen har skapt har gjort det mye vanskelig å drive småbedrift. Jeg vet om mange som allerede har gitt seg og som istedenfor har tatt en, til sammenligning, avslappende, sikker, bedre betalt jobb i det offentlige. Jeg vet også at jeg personlig har tapt på å drive min egen bedrift de 7 siste årene kontra det å ha tatt en fast jobb.

  For ansatte i mange av landets småbedrifter så er følgende gjeldene:
  - man vet ikke om man har inntekt de neste månedene
  - man har ikke råd til å bli syk
  - man har ikke mulighet til å ta ut normal ferie
  - man må selv spare opp pensjonsutbetalingene sine
  - etc. etc.

  Det er ikke alle som kan streike seg til bedre betingelser hvis man ikke er fornøyd vettu...

  I mange småbedrifter så jobber man for mye i forhold til hva som er sundt fordi man ikke har mulighet til å jobbe mindre hvis ting skal gå rundt og endene skal møtes. Dette gjelder også meg. Men vi har i det minste en viktig samfunnsrolle med tanke på at vi genererer viktige skatteinntekter til felleskapet.

  Og skatteinntektene fra næringslivet blir bare viktigere og viktigere med tanke på at oljen om få år tar slutt.

  Da er det ekstra synd at det heller ikke bare oss småbedrifter som misstrives under denne regjeringen.

  Det er flere av de rikeste, storeierne i næringslivet som allerede har og som er i ferd med å flytte ut pga. en unik eiendomsskatt.

  SV skjønner ikke at denne dårlige næringspolitikken fører til at velferdsordningene i fremtiden står for fall. MAN KLARER IKKE Å OPPRETTHOLDE VELFERDSORDNINGENE HVIS NÆRINGSLIVET STÅR FOR FALL. Er du enig i det?

  Det blir ikke høyere skatteintekter ved å øke skatten hvis det fører til at næringslivet blir strupet.

  Korrupsjonsdømte Røkke er en av AP sine utvalgte. Han har bygd opp sin formue ved å ha kontantstøtte bestående av skattekroner fra staten som Ap har fikset. Han fikk store subsidier av den norske stat da han var storfisker i USA, han fikk store overføringer fra SND i Norwegian Seafood og Aker har benyttet seg av og sikret seg et helt unikt sammarbeid med staten de siste årene (som også har ført til mye rabalder i media med tanke på den for tette forbindelsen mellom Ap og Røkke). Det er ikke rart at han uttaler at han er fornøyd med betingelsene fra landets politikere. Han er kjøpt og betalt.

  Nå er mitt aller siste ord sagt, jeg gidder ikke diskutere mer, vi kommer ingen vei uansett.

  SvarSlett
 44. "Som bare bryr seg om penger" Jeg kjenner at dette utsagnet provoserer meg kraftig. Man tror man er bedre enn andre uten at man egentlig er det, dette er venstresidens iq-løse mantra.

  Vi jobber ikke alle like hardt.

  Jeg driver småbedrift, men jeg vurderer nå å gi meg fordi betingelsene som denne regjeringen har skapt har gjort det mye vanskelig å drive småbedrift. Jeg vet om mange som allerede har gitt seg og som istedenfor har tatt en, til sammenligning, avslappende, sikker, bedre betalt jobb i det offentlige. Jeg vet også at jeg personlig har tapt på å drive min egen bedrift de 7 siste årene kontra det å ha tatt en fast jobb.

  For ansatte i mange av landets småbedrifter så er følgende gjeldene:
  - man vet ikke om man har inntekt de neste månedene
  - man har ikke råd til å bli syk
  - man har ikke mulighet til å ta ut normal ferie
  - man må selv spare opp pensjonsutbetalingene sine
  - etc. etc.

  Det er ikke alle som kan streike seg til bedre betingelser hvis man ikke er fornøyd vettu...

  I mange småbedrifter så jobber man for mye i forhold til hva som er sundt fordi man ikke har mulighet til å jobbe mindre hvis ting skal gå rundt og endene skal møtes. Dette gjelder også meg. Men vi har i det minste en viktig samfunnsrolle med tanke på at vi genererer viktige skatteinntekter til felleskapet.

  Og skatteinntektene fra næringslivet blir bare viktigere og viktigere med tanke på at oljen om få år tar slutt.

  Da er det ekstra synd at det heller ikke bare oss småbedrifter som misstrives under denne regjeringen.

  Det er flere av de rikeste, storeierne i næringslivet som allerede har og som er i ferd med å flytte ut pga. en unik eiendomsskatt.

  SV skjønner ikke at denne dårlige næringspolitikken fører til at velferdsordningene i fremtiden står for fall. MAN KLARER IKKE Å OPPRETTHOLDE VELFERDSORDNINGENE HVIS NÆRINGSLIVET STÅR FOR FALL. Er du enig i det?

  Det blir ikke høyere skatteintekter ved å øke skatten hvis det fører til at næringslivet blir strupet.

  Korrupsjonsdømte Røkke er en av AP sine utvalgte. Han har bygd opp sin formue ved å ha kontantstøtte bestående av skattekroner fra staten som Ap har fikset. Han fikk store subsidier av den norske stat da han var storfisker i USA, han fikk store overføringer fra SND i Norwegian Seafood og Aker har benyttet seg av og sikret seg et helt unikt sammarbeid med staten de siste årene (som også har ført til mye rabalder i media med tanke på den for tette forbindelsen mellom Ap og Røkke). Det er ikke rart at han uttaler at han er fornøyd med betingelsene fra landets politikere. Han er kjøpt og betalt.

  Nå order jeg ikke diskutere mer, vi kommer ingen vei uansett. Mitt siste ord er sagt.

  SvarSlett
 45. Det ble dobbelposting. Vennligst slett det siste innlegget moderator.

  SvarSlett
 46. "Han er kjøpt og betalt."
  Det er å bare bry seg om penger. Og denne valgfriheten, den gjelder ikke bare når det gangner deg, vi må alle ta vanskelige valg i livet. Og jo. Vi jobber alle like hardt. Jeg har de sistre tre årene jobbet 24 timer i døgnet. Jeg har ALDRI ferie, og vil heller ikke få en sånn ferie som du mener de nesten 20 årene av livet mitt. Fordet jeg valgte å få barn, på lik linje med at du valgte å starte din egen bedrift.
  Oljen vil ikke ta slutt om få år (vel det kommer jo an på hva man ser på som få år), og med de pengene vi har på bok, så vil ikke landet gå under på evigheter ennå.
  Men du har rett, vi kommer ingen vei. Jeg har sagt det tidligere. Jeg jobber faktisk like hardt som deg. Jeg betaler også skatt. Og det er mulig å tjene penger i dette landet, for det finnes overraskande mange rike her sett i sammenheng med folketall.

  SvarSlett
 47. Det har vel aldri i historien vært bedre tilrettelagt for barnefamilier.

  Jeg synes forøvrig du gjør dette til noe veldig personlig. Jeg skriver ikke om min situasjon i firmaet for å klage på egne veier eller for å utrede om mitt "vanskelige valg" som du kaller det. Jeg skriver om det for å gi et eksempel på situasjonen hvor næringslivet blir nedprioritert, ivertfall deler av næringslivet, og så peker jeg på konsekvensen av en slik politikk.

  Oljen tar slutt innen du og jeg er pensjonister. Pengene som vi har på bok vil ikke vare lenger en noen få år etter at oljereservene er tømt. Dette er et ubestritt faktum. Vi kan ikke basere vår velferdsstat på pengene som blir satt av. Vi må ha verdiskapning og et sterkt næringsliv for å opprettholde velferdsstaten etter at det er tomt for olje.

  Dette er et faktum som også dere SVere må forholde seg til. Men, det gjør dere ikke. Da blir spørsmålet hvorfor SVere ikke gjør det? Mitt svar på det er enten fordi dere ikke ser dere politisk tjent med å forholde dere til virkeligheten eller fordi dere har lav IQ (for å være ærlig frekk).

  SvarSlett
 48. Dette gidder jeg ikke å være med på mer. Det å komme her å si at jeg har lavere IQ enn deg, er rett og slett det jeg vil kalle for lavmål. Og slike mennesker er det ikke verdt å kaste bort tid på å diskutere med.

  SvarSlett
 49. Jeg skrev ikke at du har lavere IQ enn meg. Det jeg skrev var en personlig oppfatning på hvorfor SV-folk på generell basis ikke forholder seg til den virkeligheten som jeg personlig opplever.

  Du skal ha litt kudos for at du ikke begynne med feminist- og hersketeknikkpratet som enkelte andre kvinnelige SVere har alt for lett å ty til (ref. åpningsinnlegg).

  (det var forøvrig ikke jeg som beskylte deg for hersketeknikk i et tidliggere innlegg)

  SvarSlett
 50. Hvis det er slik at SV ikke ser seg politisk tjent med å forholde seg til virkeligheten så bør de være åpen om at de er er et interesseparti som presser på for enkelte grupper i det offentlige og ikke et ansvarlig parti som tenker på hva som er samfunnsmessig ansvarlig ift. fremtiden.

  SvarSlett
 51. Etter å ha lest siste innlegget ditt på bloggen din så skjønner jeg at du passer inn i bildet av en SVer uten bakkekontakt og kontakt med den virkelige verden.

  Dere tror dere er så mye bedre enn andre og har så mye bedre intensjoner enn andre. Denne forestilllingen deres er ikke basert i virkeligheten. Denne formen for ekstrem hyklerier er kanskje det som irriterer meg mest med SVere.

  SvarSlett
 52. hild frøya ,personen du diskuterer med sier ikke et ord om at han er bedre en deg ,det er bare du som senker deg ned.
  Denne personen bidrar gjennom sitt as med betydelig høyere inntekter til AS norge en han ville gjort om han var statsansatt det er rimelig uomtvistelig.
  Når Norge gjennom de siste 60 år har laget et skatte og avgiftsystem som man kan omgå så må man regne med at de som kan omgår det.
  Men en ting skal dere SV'ere ha og det er det at dere driter en lang mars i penger bare alle har like mye eller lite og hvordan deres politikk fungerer i praksis ,ja det har historien flere mindre vakre eksempler på.

  SvarSlett
 53. Du e deilig Inga Marte !

  SvarSlett