torsdag 2. juli 2009

Husker vi Israel?

Flere nyheter å kommentere i dag: 1. Amnesty International anklager Israel for å ha begått krigsforbrytelser under Gaza-offensiven i vinter, blant annet ved hensynsløse angrep på sivile og bruk av barn som menneskelige skjold. Også Hamas begikk ifølge Amnesty krigsforbrytelser. Samtidig er det verdt merke seg at det er stor forskjell på partene (okkupert vs. okkupant!), noe som også vises i tapstallene: Over 1.400 palestinere og 13 israelere døde under offensiven som Israel iverksatte som reaksjon på Hamas' rakettangrep. Blant de drepte var det ifølge Amnesty 300 barn.

Mitt tips er at dette, som vanlig, ikke kommer til å få noen konsekvenser for Israel. De kommer til å fortsette å undertrykke vanlige palestinere - og bidra til rekruttering av ekstremister i framtida. Hva kan gjøres? Stater kan bli tøffere mot Israel, og f.eks. nekte de ansvarlige innreise/true med arrestasjon om de kommer til våre land. De kan også legge press på Obama-administrasjonen (men håpet er ikke akkurat lysegrønt). Som enkeltpersoner kan vi vise at vi bryr oss, og gjerne melde oss inn i Amnesty eller bli Amnesty-aksjonist. Jeg er begge deler, og oppfordrer alle til å gjøre det samme. Da kan du protestere mot menneskerettighetsbrudd ved å sende en enkelt sms. Det hender at det hjelper. Men når det gjelder israel, har jeg ingen illusjoner...

Nyhet 2: Frp vil gi 50 milliarder i skattelette om de får makt. Hvor skal de ta pengene fra, og hvem får pengene i sin lomme? Svaret på det siste spørsmålet er selvsagt at de som har mest, får mest. Svaret på det første spørsmålet er mer åpent. Frp bør uansett gi svaret i god tid før valget. Skal pengene tas fra barnehager, skoler, eldre, kultur eller miljøtiltak? Antakelig får vi servert litt blabla om effektivisering av offentlig sektor. Det er i såfall bare ord. Stort sett rammer massive skatteletter velferdsgoder som vnlige folk er opptatt av og avhengige av. "For folk flest", du liksom.

13 kommentarer:

 1. Men HVORFOR får ikke dette noen konsekvens for staten Israel? Vel, ganske enkelt fordi USA støtter Israel, og "vesten"'s land ikke tør eller vil anna enn å støtte USA...
  Og Norge er intet unntak, selv med SV i regjering. Ikke sant Inga Marthe? Hvor blei det av SV's motstand mot NATO, motstand mot krigføringa i Afganistan, støtte til Palestina og boikott av israelske varer?
  SV har nok slukt litt for mange både kameler og israelske BLOD-appelsiner de siste snart 4 åra...
  Når det gjelder FrP's skatteletteløfter, er de jo ikke av ny dato, det er jo selve fundamentet for heile partiet! Og med et Norge som fortsatt pumper opp olje og gass, er det ikke vanskelig å innvilge de rikeste 50 mill mindre skatt! Skjønner egentlig ikke hvorfor Siv & Co ikke også lover skattelette for de fattigste? Det er så enkelt som å love null skatt på all årsinntekt under 250000 og deretter kun 10% på inntekta mellom 250 og 400000 kr. DÈT ville trekke stemmer det!

  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett
 2. Israel må da få lov til å forsvare seg mot arabiske nazister som skyter med raketter!

  Forøvrig burde i dere skamme dere over å ha deltatt i demonstrasjonene i Oslo når en ser hva ble ropt, skrevet, skreket eller alle de voldshandlingene som ble utført.

  SvarSlett
 3. Jeg mener at det var israelske Mossad som stod bak terroren mot USA den 11. sept. 2001, ved hjelp av fem satellittstyrte fly. George W. Bush og Mossad hadde paa forhaand inngaatt en avtale om at Afghanistan og Irak skulle invaderes.

  Poenget med krigen i Irak er aa lage et stoerre Israel. Kart over Stor-Israel finnes her:

  http://www.breakfornews.com/forum/viewtopic.php?t=194&highlight=

  Irak og Saddam Hussein hadde ingen masseoedeleggelsesvaapen. Og det var heller ingen forbindelse mellom Osama bin Laden og Saddam Hussein.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/irak/article573226.ece
  28.06.03
  "En granskningskommisjon oppnevnt av FN avviser derimot at det var forbindelse mellom Saddam Husseins regime og Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk, og deler dermed oppfatning med de fleste ledende eksperter på internasjonal terrorisme."

  Se ogsaa her for flere linker om den saken:
  http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=4&ThreadID=53026&s=&page=-1

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett
 4. Beklager hvis den siste linken jeg oppgav gaar for tregt aa hente opp. Det gjoer den ihvertfall for meg.

  Alternativt kan man foelge denne linken, og saa lese en side om gangen:

  http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=4&ThreadID=53026&s=1&page=1

  Denne linken er til den foerste siden i diskusjons-traaden som jeg linket til paa slutten av forrige innlegg.

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett
 5. Til Ola Dunk;
  Så Israel har samme rett til å forsvare seg mot arabere som Tyskland hadde til å forsvare seg mot norske motstandsfolk under den tyske okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig, mener du? Staten Israel er etablert på stjålet, arabisk land, og staten Israel har siden etableringa i -48 okkupert stadig mer land, nekta de opprinnelige innbyggerne tilgang til egne boliger og eiendommer og behandler ikke-jøder som annenrangs-borgere i Israel.
  Staten Israel er en illegitim, rasistisk stat, og fortjener overhode ingen anerkjennelse! Det som virkelig er en skam, er at Norge har både handels-samkvem og politisk samarbeid med denne staten! Den nylig offentliggjorte Amnesty-rapporten avdekker bare fragmenter av hva Israel står for!

  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett
 6. Husker du hva du kjempet til Overhalla, Inga Marte Thorkildsen. Den syv-årige jenta som ble torturert og drept på grunn av slike som deg?
  Hun var et sivilt barn, et offer i din krig mot Norge, for multikulten.
  Du har ganske mye på samvittigheten selv, Inga.

  SvarSlett
 7. Husker du Cicilie? Husker du den uskyldige 7-årige jentungen, Inga? Husker du henne?

  SvarSlett
 8. Amnesty: husker du saken hvor amnesty "reddet" en asylsøker fra varetekt, etter at asylsøkeren hadde kidnappet, voldtatt og holdt en 17-årig norsk jente fanget?
  Da var amnesty ute med klørne sine. voldtektsasylsøkeren gikk fri siden han fortalte at han var 15 år, i ettertid har det vist seg at 90 prosent av asylsøkere lyger på alderen og er eldre enn de sier de er.
  Ikke bare det men voldtektsasylsøkeren fikk opphold.
  Noe jeg sitter og tenker på er amnestys argumenter for at voldtektsasylsøkeren skulle slippe varetekten: Han kunne ikke snakke hverken engelsk eller norsk, derfor var det umulig for han å kommunisere med noen. Dette var umenneskelig mente representanten fra amnsety. Dessuten fortsatte representanten fra amnesty, den norske jenta, hadde han forklart, var kjæresen hans. Jeg lurer på hvordan voldtektsasylsøkeren inne i amnestymenneskers hode klarte å kommunisere med sitt voldtektsoffer at de var kjærester, den samme voldtekstmannen som overhode ikke kunne kommunisere med noen i varetekt.
  Amnessy har etter det, mistet all kredibilitet i sin higen etter å importere voldtekt til Norge.

  SvarSlett
 9. Anonym:

  Hva har Overhalla med Israel og Frps skattepolitikk å gjøre? Og de indirekte anklagene mot Inga Marte - som om hun er årsaken til elendighet - må du gi deg med. De er fulle av slutningsfeil.

  Jeg er glad for at vi fortsatt har politikere her i Norge som mener menneskerettigheter skal være like gjeldende for barn som for voksne. Og som mener at de som har rett til det, skal få asyl. Alle de anonyme utsagnene her omkring vitner om total mangel på empati og innsikt.

  SvarSlett
 10. Empati!? Innsikt?!
  Nei, det var ikke indirekte anklager, Maren. Det var direkte anklager Maren. Slike som du og Inga, dere er medskyldige i alle overgrep mot den norske befolkning takket være invaderingen.
  Årlig voldtas flere tusen norske jenter, ingen vet hvor mange norske gutter som overfalles, trakkaseres, jules opp, og her ligger en drapsliste, over dine og Ingas offre.
  Om du ønsker å hjelpe 3.de verdens folk, foreslår jeg at du viser deg som det gode menneske du så falskt prøver å fremstå som, og drar ned dit, i stedet for å voldta Norge med din import av voldtekter, ran og drap.
  Nei, betyr nei, Maren, NEI!!! stopp, du voldtar meg..
  Hvor mange flere norske jenter skal du få voldtatt, Maren, hvor mange flere norske mennesker skal du få drept, Maren? Hvor mange bestialske overgrep er nok for deg, Maren?
  1??, 10??? 6 millioner???

  SvarSlett
 11. Jeg har i lang tid undret meg over hvor dere i SV henter deres informasjon for meningsdannelse over det som skjer...eller ikke skjer i Midt-Østen.
  Hvem er det som "tygger ut" SV virkeligheten?
  Når det nå over tiår forsøkes å oprettes en palestinsk stat nummer to...den første palestinske staten er jo allerede opprettet ved at Winston Churchill ga bort to tredjedeler av landområdet som lå til fordeling i mandatområdet til palaraberne og kongedømmet Jordan ble en virkelighet.
  Når så nabolandene ikke er førnøyd med å ha et Israel på plass angripes landet, men Egypt, Syria og Jordan innser at med militær makt går det ikke an å knuse Israel.
  Det blir derfor til at en satser på "gissel-kortet"- de palarabere som ikke får innpass i Jordan og ingen rettigheter blir drevet inn i en tilværelse som gissel for palaraberorg. for om mulig opprettelse av en palarab. stat nummer to.
  Arafat var gått i gang og kunne ha gitt grønt lys for statsdannelse av en slik stat, men takket nei.
  Israel har trukket seg ut og den islamistiske terrororganisasjonen Hamas har overtatt Gaza. Hamas ønsker mer røre i konflikten og det fyres av raketter mot sivile mål inne i Israel...nr. 7899...nr. 7890 o.s.v vel vitende om at en dag er "nok nok" og Israel vil komme med sine militære muskler inn over det tettbefolkede Gaza. Her er det ikke snakk om å vinne, men å lide mest mulig fremfor verdens kamraer slik at propagandakrigen kan vinnes og massene forføres ytterligere. Jo flere barn og kvinner som dør, desto bedre for "saken". Og "saken" er at staten Israel skal fjernes fra kartet. Hamas er ikke fornøyd med en eventuell palarabisk stat nummer to...Israel skal vekk fra kartet.
  Under krigen håpet jeg inderlig ikke Israel skulle "ta av" og påføre seg selv mer skade. Jeg fulgte med på Rammattan og var hver dag glad når jeg hørte hanene gale i og så det pulserende livet i et område som kunne ha vært et av verdens vakreste hvis de som hadde makten var mer opptatt av å bygge infrastruktur enn å drive folket foran seg i en konflikt uten ende. Jeg hørte og så Israel nærme seg..jeg så flyvebladene som dalte over byen og var lettet over at tapstallene ikke var verre og mer upresise enn det de var. Trekker en i fra det antall Fatahmedlemmer som Hamas hnrettet i ly av krigen og ser hen på kjønn og alder så er hovedmassen av de drepte "på rett plass." Hvor Amnesty har sine lister ifra vet jeg ikke, men disse listene har jo ligget på nettet lenge og det er slettes ikke kvinner og barn som utgjør hovedgruppen. Amnesty er følgelig som mange andre "i lommen på" terrororganisasjonene og jeg lurer på hva som gjør at voksne halvstuderte mennesker faller ned på denne siden i konflikten. F.eks. når det nå avdekkes at Hamas ville likvidere Abbas...er det helt greit? Er det helt greit at Hamas likviderer Fatah medlemmer i hopetall under og etter konflikten i 2007? Har dere noen gang avlagt et fengsel i Gasa et besøk?
  I det hele tatt hvordan kan det ha seg at dere i SV har latt dere forføre?
  Hilsen
  Knut

  SvarSlett
 12. Hvor var du da 20 000 tamiler ble slaktet ned på 3 uker?

  SvarSlett
 13. Jeg har bare noen får ord å si til denne møkkakjerringa Thorkildsen og det er fuck you

  SvarSlett