onsdag 29. juli 2009

Urettferdige og miljøfiendtlige

I dag har SV lansert en rapport som viser hva Frp og Høyre vil gjøre på viktige områder i samfunnet. I Dagbladet i dag viser vi hvordan Norges rikeste vil få grunn til å glise hele veien til banken, om de to blå partiene får makta til høsten. I den andre enden kan fattige, trygdede, kronisk syke og sosialklienter få det mye verre. Uføre og sosialklienter vil testes mye mer, og uføre vil i større grad få midlertidige ytelser. Barnefamiliene vil få økte utgifter til barnehage (Høyre vil fjerne maksprisen, Frp vil ha et vanvittig opplegg som det tar for lang tid å forklare her), og det vil bli kutt i barnetrygden til mange familier. I tillegg går SFO en usikker framtid i møte, og foreldre må regne med å måtte punge ut flere tusen kroner i året i ekstra utgifter. Rettferdig?

Miljø er et annet viktig tema. Frp og Høyre kjører tøft på oljeutvinning, og Frp bruker det meste av klimadelen i programmet sitt til å så tvil om klimaendringene egentlig er menneskeskapte. Det blir mye vei og billigere bensin, og kutt i kollektivtilbudet. Og kanskje atomkraftverk i Norge, bare for å nevne noe.

Skolen skal bli en tøffere konkurransearena. Privatskoler, testing, rangering, hederslister(?), "matteknapper"(?), karakterer fra barneskolen, flere eksamener og karakterbaserte opptak kombinert med at skolene får penger for hver elev, gir store muligheter for klasseskiller i Norge som vi ikke har sett makan til før. Legg til at konkurransen også i arbeidslivet vil bli tøffere, og at private sykehus får blomstre - og kapre de mest lønnsomme pasientene, de som er friskest og enklest å behandle. Vi ser tendensen også i dag. Derfor vil SV ha en endring av sykehuspolitikken.

Jeg håper virkelig folket snur ryggen til de (mørke)blå.

P.S. Nestlederen vår, Audun Lysbakken, svarte i dag leserne på Dagbladet.no.

2 kommentarer:

 1. Du er jo helt fjern! Nå flytter jo rederne hjem kan vi lese i avisen, selv Fredriksen kommer hjem nå når han slipper skatten.

  Vedrørende fattige - hva faen har dere i SV gjort for de fattige siden sist?! Ingenting! Var det ikke det som var så viktig for dere sist? Kanskje du kan gå ned på Fattighuset og spørre hva de mener om deg og dine rike stortingsfeller, dere rike politikere som snylter på samfunnet.
  Hvorfor skal du kjempe for sykehuset? Landsmoderen Gro gjorde det samme, men hun leide privat sykepleier til sin egen mor når hun lå på gamlehjem. Sleipe kjerringa, en trygdemisbruker som snek i helsekøen og fikk hofteopersjon gratis. Det er svindel det, men skal vi streaffe dere politikere for slikt? nei, dere er jo hevet over loven dere?

  SvarSlett
 2. Hei!
  Tar du utfordringen og skriver et innlegg om løsningene på klimautfordringene, Inga Marte, og sender stafettpinnen videre? Sjekk ut:

  http://elsig.blogg.no/1249055429_bloggstafett_hvordan_.html

  SvarSlett