onsdag 12. august 2009

Fødsel

Emil er sliten og forvirra og hviler ut på mammas bryst. Tusen takk til Anita og Rune for at jeg fikk være med, det var fantastisk!
Navlesnoren skal klippes. Og jeg fikk lov! En ære!

Emil er framme! Mamma og pappa kan puste letta ut etter en lang økt.


Det er godt å ha en kjærstehånd å holde i underveis. Fy f så vondt!


Jordmor Eidi gir Anita litt fotmassasje underveis. Alle jordmødre jeg har møtt hittil har vært utrolig glade i jobben sin. Så er den utrolig meningsfylt også. Eneste er at vi gir dem altfor små stillingsbrøker og at det er for lite ressurser.

Det blir naturlig nok litt gravid - og fødsel-stoff her nå. Håper dere overlever det. Takk for alle hyggelige hilsener, det har vært helt overveldende i dag! På toppen av alt har jeg fått være med på en fødsel - og jeg fikk æren av å klippe navlesnoren! Har ellers brukt dagen til å diskutere etiske grenser for bioteknologi, abort, ultralyd osv. med leger, sykepleiere, jordmødre og barnepleiere. Og er blitt enda sikrere i min sak på at vi trenger en nettportal for gravide. Et offentlig nettsted, med nøktern og kunnskapsbasert informasjon, som en motvekt mot skremselspropaganda, kommersialisme og synsing. Der burde gravide kunne finne alt de lurer på. Dessuten må vi styrke det jordmorstyrte tilbudet.
Jeg og SV skal stå på fortsatt for at kvinner og barn får bedre vilkår i helsevesenet.

3 kommentarer:

 1. Rune Rossing , Anita Johansen12. august 2009 kl. 20:53

  Hei , Takker så mye for hjelpen under Emils fødsel. Vi ønsker deg all lykke når din lille kommer til verden.

  Hilsen
  Anita,Emil,William og Rune.
  Den 12.08.2009

  SvarSlett
 2. Herlig! Jeg er for livet. Måtte alle barn bli født. Nei til selvbestemt abort. Det burde SV skjønne etter dette under du fikk oppleve.
  Gratulerer til de heldige MOR og FAR.

  - Simon Friis Larsen
  1. kandidat, Kristent Samlingsparti, Akershus

  SvarSlett
 3. Så flott - det er alltid et mirakel når et barn kommer til verden. :)

  Jeg håper at du og SV også vil stå på å heve adopsjonsstøtten til (minst) 1G, som dere har lovet tidligere, slik at flere av verdens mirakler får foreldre - og foreldre får barn. Det er god politikk på flere plan!

  SvarSlett