tirsdag 18. august 2009

Per Arne, lyver du?

Bildet er lånt av TV2.

Takk til alle som bidrar til debatten om trafikksikkerhet. En uhyre viktig debatt! Jeg vet at mange i UP føler seg tråkka på av dette utspillet, og at de savner kunnskap om hva UP faktisk gjør. De står nemlig ikke bare der med "de derre målerne sine", men de fakker innbruddstyver, narkopushere og organiserte kriminelle, i stor stil.

Nok om det. Nå vil jeg ta opp et annet viktig tema, som er SFO (skolefritidsordningen). I duell med meg 11. august på NRK Vestfold, sa Frps nestleder Per Arne Olsen at det ikke var sant at Frp vil at SFO skal finansieres av foreldrene til selvkost. Selvkost betyr at foreldre må ut med i gjennomsnitt 40 prosent mer per måned enn i dag. Og i dag er det allerede skrekkelig dyrt mange steder. Siv Jensen har påstått det samme, bl.a. på Tabloid i går.
Påstandene deres stemmer ikke med det FrP skriver i sine egne programmer og på sine hjemmesider:
  • På FrPs hjemmeside under ”Frp mener” og ”skole og utdanning” står det som et kulepunkt at ”SFO-tilbudet skal være et selvfinansierende tilbud om barnepass”

  • I FrPs lokalpolitiske program som er gyldig fra 2007-2011 kan man lese at:
    ”Fremskrittspartiet vurderer ikke skolefritidsordningen som en kommunal kjerneoppgave. Det betyr at skolefritidsordningen selvkostfinansieres av foreldrene.” (side 20 i programmet).
Jeg er utrolig lei av at Frp stadig prøver å vri seg unna sannheten om egen politikk når det blir for ubehagelig. "Dere vrir og vender på alt", "dere sprer løgner om Frps politikk". Jeg syns jeg hører både Carl I. Hagen og Siv Jensen. Men SFO-politikken skal de i alle fall ikke få vridd seg unna. Saken er for viktig.

På NRK i dag kan vi høre at barn som har gått i SFO gjør det bedre på skolen enn barn som ikke har gått i SFO. Samtidig har vi lest og hørt om undersøkelsene den siste tida som sammenlikner priser på SFO i ulike kommuner. De varierer voldsomt. Med selvkost, som Frp vil ha, kan vi legge 40 prosent på toppen av den prisen foreldre i dag må ut med. Kanskje ikke rart det blir litt ubehagelig. Kanskje ikke rart de prøver seg med en bløff?

Vi i SV vil i stedet ha makspris på SFO, en gratis SFO-time med leksehjelp for alle, og kvalitetskrav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar