mandag 8. mars 2010

Gratulerer med dagen!

Våkna til Ingrid Kristiansens oppgjør med den mannsdominert og kvinneundertrykkende idretten. Tøft og på tide. Mens sønnen min dro til moren sin i ansiktet mens han smilte til sin far, hørte jeg likestillingsminister Audun Lysbakken (SVs nestleder) ta et oppgjør med Frps Sylvi Listhaugs grenseløse naivitet i likestillingsspørsmålet. Hun hevder for n´te gang at kvotering av kvinner er å nedvurdere deres kompetanse, og at likestilling ikke handle om å opprettholde og forsterke lovverket mot diskriminering av kvinner. "La kvinner og menn få velge selv", sier hun. Med et mulig unntak for innvandrerkvinner, som skal frelses av Norges mest likestillingsfiendtlige parti.

Jeg er lei av at kvinner i Frp indirekte stempler kvinner i Norge som dumme og inkompetente. Hva annet kan de være, når flertallet av kvinnene fortsatt velger dårlig betalte yrker innen velferdsstaten, mens de glimrer med sitt fravær de fleste steder makta befinner seg? Kvinner må være tette i nøtta som velger å få barn, til tross for at de da risikerer å få dårligere karrieremuligheter og lavere pensjon, mens menn som får barn både bedrer karrieremulighetene og pensjonen. Frp vil fjerne likestillingsloven, men hevder det er en norsk verdi å være for likestilling. I såfall er Frp et unorsk parti. De har stilt seg i veien for de aller fleste lover og ordninger som har bidratt til å gi norske kvinner den friheten mange tar for gitt.

På 8. mars skal vi kreve at diskrimineringen av kvinner tar slutt, enten det handler om gravide som mister rettigheter på arbeidsplassene, idrettsledere som ikke vil satse på jentene, småjenter som tvinges til å bruke hijab eller et lovverk som tvinger innvandrerkvinner til å være gift i tre år før de får selvstendig opphold i Norge - en vesentlig årsak til at så mange innvandrerkvinner er å finne på krisesentrene våre. De tvinges nemlig til å holde ut med voldelige og utnyttende menn fordi norsk lovverk fortsatt virker diskriminerende.

I kveld skal jeg ta med sønnen min i sitt første demonstrasjonstog. Han øver seg allerede, der han ligger på ryggen i stua med knyttede never og roper ett eller annet uforståelig som jeg tolke som et "likelønn nå". Kanskje prøver han å gjøre opp for seg for i dag morges.

8 kommentarer:

 1. Kvinner må få lov til å ville ha barn.

  SvarSlett
 2. Bra innlegg, enig i alt!

  SvarSlett
 3. http://venja.blogg.no/22. mars 2010 kl. 21:33

  Hei! Herlig inlegg, helt enig!
  Jeg har fått meg blogg, skriver om meninger og politikk, det hadde vært hyggelig hvis du hadde tid til å ta en tur innom!:) http://venja.blogg.no/

  SvarSlett
 4. Jeg snakker med Gud hver dag.

  Han har fortalt meg at jeg, i denne verden her paa jorden, er eneste mann med sinn.

  De andre mennene er altsaa en slags zombier. De kan snakke og skrive, men ikke hoere eller se. Og de har ingen foelelser. Og de tenker ikke heller. Men Gud styrer dem, og faar det til aa se ut som om de er ekte mennesker.

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett
 5. Hei
  Leste intervju med deg i magasinet Mamma.
  Er glad for at du tar opp temaet spontanabort og og det faktum at mange får en sorgreaksjon.
  Det er dessverre mange som blir møtt med-ja men dette er så vanlig.Bare å prøve igjen.

  Det kan hjelpe noen, men flere må forstå at det er naturlig å få en sorgreaksjon.Jeg skrev en liten artikkel om dette på mammanett.no for en stund siden.Har også nevnt dette en del ganger på min mammablogg.
  Jobber i Amathea og der er sorg etter abort et daglig tema, både selvvalgt og spontansbort.

  Synes det er flott at du deler litt av din erfaring fra svangerskap og fødsel.Hvorfor skulle det være så hemmelig.Det er jo noe av det mest naturlige og fantastiske her i verden.

  SvarSlett
 6. SV har en hårreisende forskjellsbehandling mot jødenes eneste stat. Det er over 40(!) eksempler hvor millioner av flyktninger har måttet flykte rundt om i verden, og SV presterer å kun å fokusere på ETT av eksemplene, nemlig palestinerne.

  Det har dessuten rømt LANGT flere jøder fra arabiske land enn det har rømt palestinerne fra det som i dag er Israel . Har dere ingen sympati med jødene som har flyktet fra arabike land? Er det ikke da bare rettvist at jødene som betaling skal få en ørliten flekk av arabernes enorme områder?

  Jeg skjønner ikke hvordan mennesker med den MINSTE EMPATI kan være aktiv for et parti som SV. De ønsker en politikk(4-6 millioner palestinere flyttes inn i Israel) som til slutt vil føre til at jødene ikke har noen frihavn eller tilfluktssted lengre og dette åpner for enda et holocaust mot jødene i Israel.

  SvarSlett
 7. Hvordan går det med broren din Inga? Ligger han fremdeles i jorda og råtner etter at du fikk han drept?
  Hvor mange tusen norske kvinner har blitt voldtatt på grunn av den invasjonen av Norge som du kjemper for, barnemorder? (ånei vi glemmer ikke).
  Og du våger å nevne likestilling?
  Jeg syns noen burde skrive noe om landsforræderi, Inga, og landssvikere, Inga. Landssvikere tror de er på det nye herrefolkets side, og tror de skal komme seg unna med det. Det trodde også Qusiling. Du får håpe at du lykkes i ditt folkemord på nordmenn, Inga, ellers kommer det til å bli landssviksrett. Og da blir du dømt, voldtektsimportør.

  Måtte du og dine nærmeste bli kraftig beriket. Veldig kraftig.

  SvarSlett