lørdag 1. mai 2010

Gratulerer II

Jeg klarer, som dere skjønner, ikke å skrive noe særlig her på bloggen for tida. Jeg vil heller være til stede sammen med sønnen min, som jeg nå har under en måneds permisjon sammen med (skrik!). Men på viktige dager som Kvinnedagen og Arbeidernes dag, tar jeg meg altså sammen. Mens sønnen min henger rundt armen min og spiser på ledningen, så skriver jeg herved en liten en-hånds gratulasjon. Vi har allerede vært på Rudolf Nilsens plass her i Oslo i regnet og hørt Erik Solheim snakke om verdien av små sosiale forskjeller mellom folk og lese dikt (kjærlighetsdikt!) av forfatteren. Rudolf Nilsen ble 28 år, og den gangen var det vanlig å dø tidlig i Norge, særlig på Oslos østkant. Og særlig av tuberkolose, som var det som tok livet av Rudolf Nilsen. Mange steder i verden er dette en helt vanlig sykdom og det er helt vanlig å dø i ung alder. Jeg husker fortsatt som om det var i går at jeg møtte en liten familie i en flyktningeleir i Gaza. Kvinnen i huset var 32 år, ett år yngre enn jeg er nå. Men hun var gravid med sitt 12. barn! Dette er livet til millioner av kvinner i verden i dag. Mange barnefødsler er både et resultat av manglende likestilling, manglende forsikring for alderdommen og at så mange barn dør mens de er helt små. Tolken vi brukte hadde selv en mor som hadde født 16 barn, 8 døde. Skal du være sikker på å ha noen til å forsørge deg når du blir gammel, er du rett og slett nødt til å føde mange barn, langt flere enn det som er bra for deg.

Dagen i dag er en internasjonal solidaritetsdag. Det er viktig å huske på at vi har mye å kjempe for i verden, side ved side med mennesker som ikke er like privelegerte som vi er her i Norge. Og at vi i Norge har fått frihet og trygghet takket være lang og hard innsats fra fagbevegelsens menn og kvinner, blant annet fra min egen morfar, som døde i fjor. Jeg tenker på deg i dag, morfar.

13 kommentarer:

 1. Bra det går så fint med deg og barnet.
  Men du er altså savnet i det politiske landskapet :) og på TV, radio og i aviser.
  Vi trenger dine rettfralevraord til å skape liv og røre igjen.
  Ståle

  SvarSlett
 2. Hvor skal sønnen din gå på skole, landssviker?
  Holmlia? Lakkegata? Grønnland?
  For du vil vel la sønnen din få sjangsen til a bli multikriminellt beriket?
  Eller er du bare en hyklerhore?

  SvarSlett
 3. Anonym

  Du er klar over at dette er personforfølgelse og sterkt krenkende kommentarer.

  Hvis du ikke har noe saklig å tilføye debatten bør du la vær.

  SvarSlett
 4. Er du klar over at dere begår folkeforfølgelse og etnisk renskning av hvite. Hvorfor lar ikke dere vær å eksistere, dere er folkeforrædere og antinorske, hvorfor lar dere ikke bare vær å delta i debatten og drar til Afrika, så kan vi slippe både dere og de fremmede som dere slipper inn i landet vårt. "vårt" som i tilhører det NORSKE FOLK.
  Landssvik er forbudt i følge den norske grunnlov, er du klar over det, barnemorder?

  SvarSlett
 5. Hvilken barnehage skal sønnen din gå i, Inga? Skal han gå i en hvit, norsk barnehage, eller som minoritet i en multikulturell barnehage?
  Siden du i alle år har kjempet mot målet om folkemord på hvite og at alle norske barn skal bli en minoritet i Oslo innen 2021, så bør svaret være klart. Eller vil du ikke la din sønn leve etter hva du har påtvunget uskyldige, norske barn, Inga?
  Ditt barn må gå som en minoritet i en svart barnehage, om ikke så avslører du deg som en jævla hykler. Og du avslører deg også som skyldig, skyldig fordi du ikke ønsker for deg selv, det du påtvinger andre.

  SvarSlett
 6. For noen forferdelig kommentarer som blir skrevet her. Håper virkelig du ikke tar til deg dette, selv om jeg kan forstå det er forferdelig å lese. Jeg blir lei meg over at folk kan være så forferdelige ovenfor andre som denne personen er.

  Stå på Inga, du er en flott jente med gode verdier og et flott verdensbilde. Jeg heier på deg :)

  Klem fra din firmening, på din fars side :)

  SvarSlett
 7. Og ikke minst, lykke til videre med det flotte barnet ditt! Og takk for et fint innlegg, som vanlig. Jeg grøsser av det siste du skrev der, om moren i Gaza, og at det faktisk er sånn verden er, til og med den dag i dag. Syns du virker som et utrolig godt menneske, og jeg kjenner jeg er ganske så stolt av å være i slekta di!

  SvarSlett
 8. fyfaen anonym, kan du ikke bare drite i å være så slem, har hun gjort deg noe i det hele tatt?!

  SvarSlett
 9. veldig fin blogg du har:) Faen jeg bruker vanlig ikke å banne men herregud hvor dumme folk her. Hvis de skal si noe kan de ikke si noe positivt i stede for å slenge negative kommentarer. Til anonym du er bare feig som skriver det du skriver og så er anonym. Hvis du virkelig mener det stå fram som den du er og ikke en feig anonym dritt. Mente ikke å slenge dritt til noen men blir så irritert på slike mennesker. Jeg synes bloggen din er veldig bra. Jeg er ikke så veldig inne i politikk må jeg innrømme he he.

  SvarSlett
 10. Anonym

  Dette er bare slapp og lite gjennomtenkt sjikane. La oss som vil debattere og forandre verden gjøre det og hold kjeft med mindre du har noe vettugt å komme med.

  SvarSlett
 11. Godt å høre at du nyter tida med sønnen din Inga Marte. :)

  Leit å se at bloggen din fylles med så mange anonyme forsøplere. :/

  Hils familien.

  Hilsen

  Rune

  SvarSlett
 12. khkjgkkkkkkkkkkkkkkkk

  SvarSlett