tirsdag 5. mai 2009

Tør du ikke, Inger Lise?

NRK Vestfold har intervjua meg om min duellutfordring til Krfs nestleder og førstekandidat ved høstens stortingsvalg fra Vestfold, Inger Lise Hansen (se under). KrF har jo gjort kampen mot felles ekteskapslov til sin hovedsak i valgkampen. Midt oppi klimakrise, finanskrise, økende arbeidsledighet og et hav av andre utfordringer som kunne vært løfta fram, har de valgt kampen mot kjærligheten som en hovedsak. Forstå det den som kan.

Jeg syns dette er såpass uholdbart at jeg har utfordra Inger Lise Hansen, til duell i valgkampen. Gjerne før også. Inger Lise var imidlertig veldig unnvikende da hun svarte NRK Vestfold i stad, og ville helst glemme hele greia, virka det som. Det skal hun ikke få lov til.! Jeg var sjøl til stede i salen da vi vedtok felles ekteskapslov i fjor. Det er noe av det sterkeste og flotteste jeg har opplevd! Folk gråt og jubla om hverandre. Der satt det menneesker som hele sitt liv har vært diskriminert fordi de elsker "feil" person. Mennesker som ikke har turt å fortelle hva de føler til noen før de ble godt voksne. Mennesker som kanskje hadde mista nære venner fordi de ikke klarte å bære den "byrden" noen har påført dem i livet. Jeg kjenner sjøl folk som har slitt enormt, fordi vi fortsatt har mye intoleranse og grumsete holdninger i vårt samfunn. Jeg vet om folk som er blitt utstøtt, og jeg vet at det fortsatt ropes skjellsord mot homser og lesber i norske skolegårder. Samtidig er det veldig mange barn som vokser opp med homofile foreldre, og de utsettes for både hets, mobbing og sykeliggjøring - ikke minst av Nina Karin Monsen (Fritt Ord-prisvinner), men også av KrF og Frp. Det er bare å lese debatten fra loven ble vedtatt. Det var ikke særlig pent.

Derfor, Inger Lise: Jeg venter i spenning på at du tar opp den hansken som jeg har kasta. Den blir liggende helt til du svarer tydelig ja.

7 kommentarer:

 1. Helt enig i at Inger Lise Hansen burde ta denne oppfordringa, både hun og resten av Krf bør stå rakrygga opp for tradisjonelle og sunne familieverdier.

  SvarSlett
 2. Det forundrer meg at så mange politikere med så viktige stillinger (som berører mange av oss), har tid til å springe rundt å gjøre "alt annet" her i verden. Kanskje ikke du da Inga Marte :o)

  SvarSlett
 3. Hvis du synes ekteskapslovskampen ikke er viktig sammenlignet med "klimakrise, finanskrise, økende arbeidsledighet og et hav av andre utfordringer", hvorfor vil du da diskutere ekteskapsloven?

  Hvis du gir blaffen i rettighetsfrarøvelsen til alle landets barn og unge så kan du vel debattere andre ting?

  SvarSlett
 4. Les denne:
  http://fyfaane.blogspot.com/2009/05/tankevekkende-om-barnedebatten.html

  Tror du kan finne inspirasjon til Hansen-debatten. Hvis det blir noen....

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer!
  Til din kommentar, Filip: Jeg kommer til å bruke hele valgkampen på å diskutere de spm som vi i SV har satt på topp: Klima/miljø (inkl oljeboring i Lofoten), rettferdig fordeling, skole/oppvekst. Det står ikke på det. Men jeg syns at når KrF har valgt å sette kampen mot kjærligheten øverst, så bør de utfordres. Jeg skal alltids klare å holde fokus på de viktigste sakene likevel. Men for meg er dette et utrolig viktig spm: Jeg har sett hvordan mennesker har lidd fordi de ikke får være seg selv, hvordan mange mobbes fordi de er homofile, og hvordan noen til og med velger å ta sitt eget liv. Dette er et viktig verdispørsmål!

  Jan Erik: Takk for linken til bloggen din, det var et rørende og klokt innlegg du hadde der. Stå på!

  Inga Marte

  SvarSlett
 6. Du kaller KrFs kamp for barns rettigheter foran voksnes rettigheter for en "kamp mot kjærligheten". Det er temmelig undelig av en stortingsrepresentant fra SV å bry seg så lite om barna.

  Dessuten er ikke kjærlighet en politisk sak. Det er en privatsak.

  SvarSlett
 7. Synes det er interessant at du Elisabeth N.J som sier på din profil at du er begeistret for KRF sin politikk om menneskeverd, ikke ser menneskeverdet til de tusentall av mennesker som er homofile.

  SvarSlett