søndag 3. mai 2009

Vestlig dobbeltmoral

Leser på NTB at Saudi-Arabia vurderer å avskaffe barnebryllup, etter at en 8 år gammel jente har fått skilsmisse fra en 50 år gammel mann. Saudi-Arabiske kvinner får forøvrig ikke lov til å kjøre bil alene, eller jobbe i butikker, bare for å nevne noe.

Vesten invaderte Afghanistan bl.a. for å "frigjøre afghanske kvinner fra Taliban". Saudi-Arabias kvinner får derimot klare seg selv. Sånn er det når noen har olje og andre ikke.

4 kommentarer:

 1. Du belyser et viktig problem, men har du noen forslag til hva vi bør gjøre med saken? evt. hva har du tenkt å gjøre med saken?

  SvarSlett
 2. Det er en utbredt myte at USA m.fl. invaderte Afganistan for "fjerne burkaen", dette inntrykket ble med vilje skapt for gjoere invasjonen mer akseptabel. De venstrevridde som ikke trodde paa "krigen mot terror" kunne alltids troeste seg med litt kvinnefrigjoering.

  SvarSlett
 3. Hei, Konrad. Jeg uttrykte meg nok litt klønete, jeg satte utsagnet i hermetegn, fordi dette nettopp ble brukt som en unnskyldning. Invasjonen skulle dermed bli mer spiselig.

  Til begge:
  Jeg er ikke tilhenger av å invadere andre land. Men brytes menneskerettighetene på det groveste (som overfor kvinner i Saudi-Arabia), bør vi vurdere ulike typer reaksjoner, sanksjoner og virkemidler. For eksempel:
  - støtte opp om kvinnebevegelser og sosiale bevegelser som jobber for menneskerettigheter
  - protestere overfor landets myndigheter
  - trekke oljefondet ut av selskap som
  tilhører stater som er involvert i folkerettsbrudd eller brudd på menneskerettighetene (dette er ikke mulig i dag, men SV ønsker dette).
  - ulike former for boikott
  - gjøre det lettere for kvinner å få opphold som flyktninger på grunnlag av kjønnsbasert forfølgelse

  Håper forresten dere er medlemmer av Amnesty. Jeg protesterer jevnlig mot menneskerettighetsbrudd, ved å sende en sms til 1960.

  Har dere andre forslag?

  Mvh.
  Inga Marte

  SvarSlett
 4. Trodde USA angrep Afghanistan fordi Bush og Co lata som at folk i Afghanistan sto bak angrepene 11.september, når vi alle vet hvem som sto bak...

  USA burde trekke seg ut av både Irak og Afghanistan nå med engang og stille sine styrker til rådighet for FN. Samt at Bush-adminstrasjonen burde etterforskes av en verdensdomstol for forbrytelsene sine mot verden!

  SvarSlett