mandag 31. mai 2010

Første dag på jobb


Så er tida for mammapermisjonen over, i tråd med SVs gamle slagord "Del godene". Helst skulle jeg vel hatt hele permisjonen sjøl, men må vel innse at barnet har en far, og den faren vil også gjerne ha masse tid med sønnen sin. I dag jobber jeg derfor med å skaffe meg oversikt over finanskomiteens arbeid, samtidig som jeg krysser fingra for at ammepausen passer omtrent med Johan (sønnen min) sine spiseplaner, samtidig som jeg prøver å fortrenge hvor trøtt jeg er og hvor fint vær det er ute. Etterpå skal jeg møte Dagens Næringsliv for "comeback" -intervju. Det skal IKKE handle om ammetåke og morsfølelser, men om finanskrise, klasseforskjeller og klima/olje. Det er i alle fall min plan. Da skal jeg snakke om den boka som har gitt meg mest hjertebank i det siste, nemlig "The Spirit Level, Why Equality is Better f0r Everyone". Den viser ved hjelp av solid dokumentasjon hvorfor små sosiale forskjeller mellom folk i et land og i et lokalsamfunn gjør at vi alle får bedre helse fysisk og psykisk, høyere levealder og bedre tillit til hverandre, samtidig som det gir mindre kriminalitet, færre tenåringsgraviditeter og mer lyst til å redde miljøet. Små forskjeller gir også mer kreative samfunn (flere patenter for eksempel) og færre konkurser (mindre kredittkortgjeld). Jeg anbefaler denne boka på det varmeste!

Benytter samtidig anledninga til å takke for innspill og kommentarer fra dere lesere, pluss tålmodighet med en nybakt mor som heller ville være med sønnen sin enn å sitte og blogge i permisjonstida. Tusen takk!

1 kommentar:

  1. Den boken skal jeg lese. Jeg har lest gjennom mange av dine innlegg og må si jeg er veldig positivt overrasket. Du er en flott politiker og jeg tror du har et ekte engasjement for de som ikke har det så bra. Det at du og din familie også bor her på østkanten gjør at du får mange ekstra stjerner i boka som politiker hos meg. Håper du snarlig tar over den miljøvernministerposten! :-)

    SvarSlett