mandag 31. mai 2010

Israels galskap

Israel oppfører seg som en bølle, for å sitere Jan Egeland, sjef for NUPI. Landets myndigheter bryr seg filla om hva det internasjonale samfunnet sier om de gjentatte bruddene på folkeretten og menneskerettighetene. I natt drepte Israel kanskje så mange som 19 sivile på vei til Gaza med humanitær bistand. Ombord i et av skipene var SVeren Randi Kjøs, sammen med mange andre vestlige aktivister. Familien vet fortsatt ikke hva som har skjedd med Randi, Israel nekter å gi norsk UD informasjon.

Israel holder Gazas befolkning i et slags utendørs fengsel. Hver dag terroriseres palestinerne, de diskrimineres, de hindres i å utføre daglige gjøremål, besøke familie og venner. Alle behandles som terrorister - ja, som mindreverdige mennesker. Israelere, av alle, burde vite bedre.

Det må bli slutt på at Israel møtes av ord, uten handling. Nå må landet møte sanksjoner som får dem til å tenke seg om. Ord preller av, og imens øker nøden og deperasjonen. Å angripe vestlige aktivister viser bare hvor stor galskapen nå er blitt. I morgen stiller mange av oss med palestinaskjerf i stortingssalen, i solidaritet med palestinerne og de angrepne aktivistene, deres familier og venner. Israel må stoppes.

1 kommentar:

  1. Israel hadde ikke lov til å borde skipet, siden det var i internasjonalt farvann. Men man ser jo på videoen at soldatene helt klart blir møtt med slagvåpen, da vil soldatene beskytte seg selv, eller dø.
    Jeg synes det er litt tidlig å avsi noen dommer, inntil vi får mer fakta på bordet.
    Men Israel har alltid hatt 'en lei tendens' til å drepe mange uskyldige når de åpner ild.Og man må jo lure på om landet står for ren ondskap overfor Palestinerne, eller om de er veldig dårlig til å sikte ?

    SvarSlett