onsdag 17. november 2010

Tårnfrid

Å være finanspolitisk talsperson midt i avslutninga på budsjettarbeidet, småbarnsmor for en baby på knappe elleve mnd som skal innkjøres i barnehagen og i flytteprosess (visning og salg), kan være tøft nok hver for seg. Sammen er det ganske mye. Når hele familien attpåtil blir syke - samtidig - og budsjettforhandlingene ikke kan vente, da melder tårnfridfaktoren seg for alvor. Ikke så rart at det sønnen min etterlikner aller mest om dagen, er prating i mobilen. Alt skal til øret: Fjernkontrollen, tannbørsten, smokken og strømpebuksa. Hva som helst blir en mobiltelefon man kan bable i, akkurat som mor. Man trenger med andre ord ikke speil for å se seg sjøl når man har en baby som gladelig viser deg ditt sanne jeg.

Denne lille personlige innledninga er egentlig bare ment å forklare hvorfor jeg ikke har vært på bloggen på en stund. Jeg har enten ligget rett ut, vært i budsjettforhandlinger, rast til og fra barnehagen eller - og aller mest - snakka i mobiltelefonen. Derfor har jeg heller ikke fått kommentert noe særlig på Frps alternative budsjettforslag, som ble lagt fram i går, annet enn denne pressemeldinga.

Jeg kan uansett være veldig fornøyd med at til tross for at det til tider har toppa seg, så har vi fått i land et budsjettopplegg som bl.a. innebærer (i tillegg til det foreslåtte budsjettopplegget) 15 mill ekstra til krisesentrene, 50 mill til eldreomsorgen, 1 milliard mer til kommunene (i år), mer til fattiges organisasjoner (inkl sosialt entreprenørskap), friluftsliv, servicehunder, "Ferie for alle" (Røde Kors), konfliktråd, folkehøyskoler, Dyrevernalliansen med masse mer.

I morgen legger Høyre fram sitt alternative budsjettforslag. Skattelette til de rikeste er et stikkord. Fortsettelse følger (håper jeg).

2 kommentarer:

 1. "Derfor har jeg heller ikke fått kommentert noe særlig på Frps alternative budsjettforslag, som ble lagt fram i går, annet enn denne pressemeldinga."

  Mye merkelig som blir sagt her. Angående bistand:
  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3899133.ece
  http://www.access-info.org/documents/Access_Docs/About/Access_in_the_news/NYTID30.10.09_Norge_bunn_i_binstandinfor.pdf

  Angående "egoisme" så er det SV som fronter det mer enn noen annen. Si meg, hva er mer egoistisk: Å ville beholde mer av sine egne, oppsparte verdier eller det å ville ta fra andre?

  SvarSlett
 2. Hei Inga Marte!
  Morsomt og personlig innlegg fra deg :)
  Etter å ha engasjert meg med deg og dine litt mer enn det jeg vanligvis pleier, må jeg bare si at jeg synes at for å ha SÅ mange baller i lufta på en gang, er du veldig dyktig. Imponerende!
  Du er en inspirasjon for både store og små, både fordi du er genuint engasjert og hyggelig, samtidig som du er profesjonell i ditt virke.
  Stortingspolitikere er jo også mennesker, liksom.. ;) Jeg håper du er fornøyd med gjennomføringen av Barnas Spørretime, og at Sigbjørn og Per Kristian er enige i at det er en meget viktig oppgave å sørge for at Barnas Spørretime blir en fast, årlig tradisjon.
  Lykke til med arbeidet!

  SvarSlett