fredag 25. mars 2011

LoVe is in the air...

SVs landsmøte er i gang og stemninga er høy. Kristin holdt en knallbra tale, fikk stående applaus og begeistra tilrop blant annet da hun snakka om lærlingeplasser, behovet for valgfag i ungdomsskolen og hvor viktig det er å gjenreise respekten for yrkesfagene. Natur og Ungdoms leder, Ola Elvevold, helte sjampis i glassene (alkoholfri, tror jeg) og skålte for Lofoten, mens duften av tørrfisk bredte seg i salen. Ledelsen hadde delt ut en pakke Lofoten tørrfisk til alle. LoVe is in the air...

LOs Ellen Stensrud ga skamros til SVs forslag om å lovfeste retten til heltid og få slutt på konkurranseutsetting av velferd. Og hun hadde merka seg at SV skal satse kraftig på å utvikle næringspolitikken framover. Hun sa:‎ "Da de rødgrønne danna regjering i 2005, var det en av de viktigste strategiske seierne for arbeidsfolk siden johan nygaardsvold danna regjering for 70 år siden".

Mimi Bjerkestrand fra Utdanningsforbundet sa at "jeg er glad for at vi skal samarbeide med en så tydelig og ambisiøs kunnskapsminister", og klinte til med heiarop fra en Brannkamp hun hadde vært på nylig. Hun krevde fortgang i lærernormen og rekruttering av flere førskolelærere, og minte om at det fortsatt er et viktig lønnsoppgjør før neste valg.

Lederen for Vänsterpartiet i Sverige, Lars Ohly, var også knallflink. Han fikk velfortjent trampeklapp fra en begeistra sal. Han var forøvrig usedvanlig tydelig på at det er riktig å følge opp FN-resolusjonen om Libya med militær maktbruk.

Nå er klokka kvart på åtte, og vi er bare så vidt i gang med den politiske debatten om uttalelser og Kristins innledninger. Forhåpentligvis blir vi ferdige til midnatt. Selv skal jeg holde innlegg om rett til heltid (se forrige bloggpost), og bl.a. snakke om jordmora Anne Synnøve Hovland, som sto fram i både Dagsavisen og Tønsbergs Blad i går og fortalte hvordan det er å være en av velferdsstatens "callgirls"; alltid beredt til å gå på jobb. Det er beintøft, kort oppsummert.

Sjekk forøvrig facebook-profilen min, så finner du både flere bilder og sitater. God fredag:-)

4 kommentarer:

 1. Leser at Kristin Halvorsen sier at Sv sitt mål ikke er at grensene skal være åpne for alle. Går det an å være litt mer konkret? Kom gjerne med eksempler på i hvilke tilfeller man ikke skal få slippe inn i Norge.

  SvarSlett
 2. Hei,

  Må si at avsnittet om ungdomsskolen endelig inneholdt noen konstruktive vinklinger. Bra at Kristin setter elevenes motivasjon og mestring i høyfokus nå. Alle elever er jo tross alt individuelle tenkende og kreative fra tidlig alder, og vi vil vel alle ha en skole som ikke hemmer. Som musikklærer er det morsomt å se og høre hvordan elevene kan mestre gjennom praktisk handling, men en hemsko er at jeg har ca 1 minutt til hver elev i uka. Jeg håper estetiske fag får bedre arbeidsvilkår i fremtiden, slik vi delvis hadde før tilvalgsfaga ble erstattet med språkfag. Vi kan ikke snakke om motivasjon uten å ta utgangspunkt i elevene, og dens kultur. Ser frem til videre konstruktiv utvikling i skolen og lykke til!

  En annen ting SV bør se nærmere på er at det skjemavelde som bygger seg opp er vel og bra i mange sammenhenger, men det kan aldri erstatte lærerens kvalitetstid med hver enkel elev.
  Lykke til videre!

  Mvh,

  Musikklærer m.m.

  SvarSlett
 3. Takk for tilbakemelding, musikklærer! Enig mht skjemaveldet. Vi jobber med saken.

  Ad innvandringspolitikken: SV er ikke for fri innvandring, og vi er for at asylretten skal forbeholdes de som er forfulgt. Det betyr at vi ikke ønsker å gi inntrykk av at alle som kommer hit får lov til å bli i landet. Mange mennesker som kommer hit, vil aldri få asyl fordi de ikke egentlig er forfulgt. Men de har en fortvilet situasjon, de er fattige og uten jobb og framtidshåp. Vi ønsker ikke at de skal selge alt de eier og har for å prøve på noe som de ikke vil lykkes med.

  SV mener at vi skal ha en menneskelig asylpolitikk som særlig tar hensyn til barns situasjon, og hvor kvinner som flykter fra tvangsekteskap og æresdrap skal ha mulighet til å få bli. Samtidig må vi finne internasjonale løsninger på flyktningeproblemene, og det viktigste er at vi forebygger krig, miljøkatastrofer, fattigdom, menneskerettighetsbrudd og arbeidsløshet. Rettferdig fordeling er da helt avgjørende. Dagens urettferdige fordeling av ressursene kan ikke fortsette.


  Mvh
  Inga Marte

  SvarSlett
 4. At SV jobber med skjemasaken er veldig bra Inga Marte. Det blir nok ei utfordring da noen i departement priser kommunens satsing i det henseende, som medfører at faglærer bruker mer og mer tid på å fylle inn skjema, enn på elevene. Jeg sier ikke at alt er negativt, men en realistisk og fornuftig ordning burde finnes i forhold til anvendt undervisningtid, noe ledelse og kommune må forstå.

  En annen ting; Har dere slagkraft til å gjennomføre endringer i skolepolitikken? Og hvilke endringer kan bli gjennomført snart?
  Takknemlig for svar :o)

  Mvh,
  Musikklærer

  PS! Har mye å si om kunnskapsløftet og kulturskolens rolle også, men det får vel ligge i denne omgang!

  SvarSlett