søndag 27. mars 2011

Jeg er optimist

Tror faktisk det er mulig å finne en løsning i striden om lovefsting av heltid. Det rører seg kraftig i Ap, LO kvesser knivene og Senterkvinnene er for. I dag la et internt Ap-utvalg fram forslag som går klart i vår retning. Dette gjør meg optimist.


Kanskje skal vi endelig tilby anstendige arbeidsvilkår for kvinner i noen av våre viktigste yrker i løpet av ikke så altfor lang tid? Det hadde vært stort - og helt på sin plass.


I morgen tidlig skal jeg diskutere saken på Politisk Kvarter, deretter på NRK TV. Nå: Litt søvn.

11 kommentarer:

 1. Hei
  Jeg sitter i Qatar og følger med. Kjempeglad for å se deg og Karin Andersen samsnakke om deltid på Dagsrevyen søndag kveld. Å språksette deltid og uønsket deltid som viktigste likestillingssak i Norge i dag er en milepæl (politisk kvarter idag). Jeg skjønner du kjenner til Harstad caset m.fl; BRA!
  Stå på og jeg tror at argumentet med Overtidsbetaling for all mertid utover avtalefestet arbeidstid er gull verd!! OG kanskje veien vi må gå, money talks, og det skal til her i en rå økonomisk virkelighet (*_^) Nina Amble AFI

  SvarSlett
 2. Hei Nina,
  takk for inspirerende heiarop fra Qatar! Wow:-) Håper du snart er tilbake, for deg kunne jeg gjerne tenke meg å møte snart. Karin og jeg snakka om deg i dag morges, nettopp med tanke på Harstad. Veldig spennende! Karin hilser masse. Tror du har rett mht veien videre.

  Snakkes, håper jeg!

  Beste hilsen
  Inga Marte

  SvarSlett
 3. Norge loset av den rødgrønne regjering kjemper i dag aktiv krig i to land - Afghanistan og Libya.

  I Afghanistan kjemper... og dør norske soldater ... i krigen mot terror - mot Al-Qaida og Taliban.

  I Libya kjemper Norge og Vesten sammen med Al-Qaida og Muslim Brotherhood for å gi Herabi-stammekonføderasjonen i Benghazi seier i borgerkrigen mot Gadaffi og stammene- Hasoony, Mugharha og den lille Gadhafa-klanen.

  Har ingen i SV gangsyn til å se det paradoks at i den ene krigen så blir våre soldater drept av de grupperinger en kriger for i Libya?

  Har ingen i SV gangsyn til å skjønne at USA, NATO og Norge er villige til å bredtolke FN mandatet - "beskytte sivilbefolkningen" - til kun å gjelde den provins og stamme der oljerikdommene er plassert - mens de sivile i Tripoli ikke ofres mye bekymring..

  Nå er det sikkert for SV å håpe at det virkelig skal dette noen megatragedier ut av skapet etter at ""Oppdrag fjerne Gaddafi" er utført til glede for nykolonialistene Frankrike og Storbritannia...

  Jo, mandatet "beskytte sivilbefolkningen" kan sikkert benyttes videre i en setting som er sammenfallende med aktiv eller stilltiede aksept når en ny alliansepartner skal avkles sine posisjoner og venner.

  Det er nok mange rundt forbi som håper at Israel en dag skal ta av nok i sin gjengjeldelse mot stakkerene i Gaza at det og fortjener bomber over Jerusalem og Tel Aviv.

  Vi som kjenner hjertet til Israel vet at det kan skje en overreagering - "aldri mer et folk som passivt skal slaktes" - men vi som folder hender og ber -eller løfter våre hender og ber - be om visdom for de som styrer og bestemmer i Israel - at de har med seg en klokskap i sine politiske avgjørelser - særlig om gjengjeldelser - for det er - verden rundt - mange "SV'ere" som hungrer etter å fullføre det Hitler ikke greide.

  SvarSlett
 4. Norge/Natostyrken, Muslim Brotherhood og Al-Qiada samarbeider i krigen for å få fjernet Gaddafi..

  Legger inn en link til et intervju med en libysk opprørsleder som innrømmer at hans soldater har Al-Qaida tilknytnger...

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8407047/Libyan-rebel-commander-admits-his-fighters-have-al-Qaeda-links.html

  Nå opplever al-Hasidi det motsatte av hva han opplevde når han kjempet mot utenlandsk invasjon i Afghanistan - nå får han og opprørshæren bred militær støtte inkludert fra Norge.

  Så er da et paradoks at vi i vår ene krig i Afghanistan kjemper mot Al-Qaida og Taliban, mens vi i vår ferske krig er sammen med Al-Quida i kampen om et annet Libya enn det Gaddafi har stablet på bena.

  For Gaddafi er nok og dette vanskelig å skjønne. Han ble USA's allierte i "kampen mot terrorisme" fra 2003 og bidro til å bekjempe Al-Qaida i Maghreb. Nå snur Vesten seg mot Gaddafi.

  SvarSlett
 5. http://www.youtube.com/watch?v=4SMYL4iZQnY

  SvarSlett
 6. Nettavisen har en serie artikler som viser hvordan folk, ofte næringsdrivende som har gått over ende økonomisk, blir behandlet som pakk av det offentlige. Det er mange som lever et uverdig liv fra de går over ende økonomisk til sin grav her til lands pga. blant annet statens mentalitet og kjeltring-stempling av de som driver næringsvirksomhet og verdiskapning.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/article3120077.ece

  http://stavrum.nettavisen.no/?p=2411&cpage=1#comment-9287

  Er det slik at dere i SV hater alle som driver næringsvirksomhet så mye at dere ønsker denne type folk dit peppern gror og at dere synes det er helt greit og godter dere over at denne type folk sliter og ikke får en verdig behandling av det offentlige?

  SvarSlett
 7. anonym 20.12:Vær litt seriøs og ikke drit deg ut neste gang.

  SvarSlett
 8. God dag,

     Vi er en legitim, anerkjente regjering registrert pengene utlåner. Vi er et selskap som tilbyr økonomisk bistand. Vi låner penger ut til enkeltpersoner som har behov for økonomisk bistand, som har en dårlig kreditt posten eller i behov av penger til å betale regninger, å investere på forretningsreise. Jeg vil bruke dette mediet til å informere deg om at vi gjengi pålitelig mottaker assistanse som jeg vil være glad for å tilby deg et lån på 2%, så ikke nøl med å søke om et lån, fordi vi skal gi deg det beste av vår service.

  Kontakt: Danielwallsloancompany@gmail.com

  SvarSlett
 9. lån! lån!! lån!!!
  Er du på udkig efter et velrenommeret og akkrediteret privatlånsselskab, der giver lån til livstidsmulighed. Vi tilbyder alle typer lån på en meget hurtig og nem måde, personlige lån, billån, realkreditlån, studielån, virksomhedslån, investeringslån, gældskonsolidering og meget mere. Er du blevet afvist af banker og andre finansielle institutioner? Har du brug for et konsolideringslån eller et pant? Se ikke mere som om vi er her for at gøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Vi udlåner midler til enkeltpersoner og virksomheder, som har brug for økonomisk bistand med en sats på 2%. Ingen socialsikringsnummer kræves og ingen kreditcheck kræves, 100% garanteret. Jeg vil bruge dette medium til at informere dig om, at vi leverer pålidelig og støttende assistance, og vi vil med glæde tilbyde dig et lån.
  Send os så en mail til: (amandaafredoloan42@gmail.com) for at ansøge om lån

  SvarSlett
 10. HEJ
  Finder du dig selv i en smule problemer med ubetalte regninger og ved ikke hvilken vej at gå eller hvor du skal vende? Hvad med at finde et velrenommeret gældskonsolideringsfirma, der kan hjælpe dig med at reducere månedlig afdrag, så du vil have overkommelige tilbagebetalingsmuligheder samt plads til at trække vejret, når det kommer til slutningen af ​​måneden og regninger skal betalt? ®Capital Managements Inc ™ https://capitalmanage-inc.com/ er løsningen på din finansielle ulykke. Vi tilbyder alle former for lån, der spænder fra $5,000.00 til $533.000.000.00USD med en lav rente på 2% og lånets varighed på 1 til 35 år for at betale lånet sikkert og usikret. Vores lån er godt forsikrede for maksimal sikkerhed er vores prioritet, vores førende mål er at hjælpe dig med at få de tjenester, du fortjener, vores program er den hurtigste måde at få det, du har brug for i et snap. Venligst reducere dine betalinger for at lette belastningen på dine månedlige udgifter ved at kontakte os på følgende WhatsApp:+19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

  Lån tilbyder advarsel til alle! Er du økonomisk ned, og du har brug for en presserende kredit / finansiel bistand? Eller har du brug for et lån til at starte / øge din virksomhed eller købe dit drømmehus. Få din instant lån godkendelse 100% garanteret i dag uanset din kredit score. drbenjaminfinance@gmail.com
  Capital Managements Inc hjemmeside: https://capitalmanage-inc.com/

  SvarSlett
 11. Trenger du et lån? Send oss ??en remy.credit111@gmail.com e-post (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com Hei Hvordan har du det i dag?? Trenger du et presserende lån nå innen de neste 6 timene uten stress eller forsinkelse REMY. CREDIT er her for å løse alle problemene dine i dag, vi gir lån til 2% rente og send oss ??en e-post nå for det presserende lånet dittSend oss ??en e-post email; remy.credit111@gmail.com (remy.credit111@gmail.com)
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com

  SvarSlett