lørdag 7. mai 2011

Andreas til minne

I dag får Linda Mølgaard Gustavsen, leder for Seksuelle Overgrep-teamet i Vestfold, stipend fra minnefondet etter stebroren min, Andreas Bull-Gundersen. Hun er den aller første som mottar stipendet etter at minnefondet ble opprettet i fjor, ett år etter at han ble drept i København. Hun er en verdig og flott vinner, og jeg er veldig glad for at vi bestemte oss for at akkurat hun skulle få det første stipendet.

Vi som sitter i styret i minnefondet, mener at Linda Mølgaard Gustavsen har vist et ekstraordinært engasjement for at ofre og pasienter skal ivaretas på best mulig måte. Hun har i mange år jobbet for overgrepsutsattes rettigheter i helsevesenet. Arbeidet hun leder er tøft og svært viktig. Her kommer man i kontakt med veldig sårbare mennesker som er avhegngige av god oppfølging, respekt og profesjonalitet. Hun har etablert et eget voldtektsmottak for både kvinner og menn. I tillegg er hun i gang med et prosjekt om ”vold i nære relasjoner”. Dette skal hun fortelle mer om under utdelingsseremonien i kveld.
Linda Mølgaard Gustavsen er en forkjemper for økt kompetanse i helsevesenet, og var i høst på kurs i USA om undersøkelser rundt seksuelle overgrep og økt ansvar hos sykepleierne. Hun er opptatt av hvordan ulike etater og fag kan jobbe på tvers, og sammen.

Med stipendet ønsker vi som sitter i styret til Andreas sitt minnefond å løfte fram tro på at forandring nytter. At det betyr enormt mye hvordan ofre og pasienter mottas når de oppsøker helsevesenet, og at vanlige ansatte med et brennende engasjement kan endre og forbedre tunge institusjoner. Vi gratulerer Linda Mølgaard Gustavsen med stipendet på femti tusen kroner, og håper at det gir både henne og andre inspirasjon til å arbeide videre mot vold og overgrep, og for god ivaretakelse av ofre og pasienter.

2 kommentarer:

 1. Hei, så deg netopp på nrk2 vedgående debatten om euroen i Europa/Norge. Vil først si at det er svært irriterende at første gangen høyrepolitikeren(Astrup?) prøvde å avbryte deg så svarte du konsekvent;''NEI, nå skal du la meg snakke ferdig, Astrup!''mens du selv stadig vekk avbrøt han. Dobbeltmoral. Du evner heller ikke å høre på argumentene hans, der det heller virker som at du at visse punkter du uansett skal få sagt. Dessuten når argumentene dine er de samme som Høyre refelektere rundt i dokumentet sitt, så blir det heller litt for dumt når du presenterer de som dine egne. Dessuten sa aldri Høyre at de VILLE ha euroen inn i Norge, men diskuterte rundt følgene av en mulig innførelse. Og når du så selvsikkert vil ha et svar på om de [fortsatt] vil ha inn Euroen, (muligens for å hovere over Høyres tidligere feil) så blir det for dumt når du ikke klarer å lytte il Høyrepolitikerens argumenter.
  Vil ellers nevne at slike partiske programledere ikke burde bli vist på TV. Når diskusjonen stadig vekk blir presentert ut fra et synspunkt, kan noen bli påvirket når en ''objektiv'' programleder tydeligvis tar sv`s parti.

  SvarSlett
 2. Her er en video fra Belgisk TV som viser flere interessante sider ved Multikulti i et tidligere monokulturet land, hadde det ikke vært for at landet har to offisielle språk, og kulturer; Belgia.

  Belgia har sviktet kapitalt i sitt introduksjonsprogram for hartarbeidende menn fra MENA-landene. (Middle East North Africa)

  Disse hårtarbeidende herrene som bidrar til verdiskapningen for Brussels mange cafér, har en interns beundring for Brüssels unge damer, og det er ikke grenser for hva de er villige til å gjøre for dem, slik at de skal bli like lykkelige som deres koner og kvinnelige slektninger. Det legges vekt på at det er snakk om kultur, ikke religion. Det hadde vært rarsisme.

  På grunn av belgiske integrasjonsmyndigeter slappe holdning, får denne intense beundringen en del kjedelige utslag for kvinnene som utsettes for dem. Beundringen de opplever i enkelte strøk av Brüssel, er så intens at kvinnene velger å flytte.

  25 min. kulturell utfoldelse. God fornøyelse.

  http://www.mrctv.org/videos/sexual-harassment-women-brussels-whole-video

  SvarSlett