fredag 9. oktober 2009

Audun Lysbakken parlamentarisk leder


Nestleder Audun Lysbakken er nettopp valgt som parlamentarisk leder i SV, jeg er valgt som nestleder. Jeg gleder meg til å være med i lederteamet for den nye stortingsgruppa til SV, en gjeng på 11 stykker som har stå-på-vilje, engasjement og humør. Alt dette trengs når vi nå skal jobbe ut fra en regjeringsplattform som inneholder mye bra, men som også selvsagt preges av at SV gikk tilbake ved valget. Vi har kampen for klima, miljø og fred, mot klasseskiller og fattigdom, for et inkluderende og likestilt Norge (inkludert likelønnspott!) og for en skole som gir alle barn mulighet til å realisere sitt potensial, som våre viktigste kampsaker. Vi skal ikke hvile, men stå knallhardt på for mest mulig gjennomslag i de neste fire åra.

13 kommentarer:

 1. Gratulerer som nestleder! Det var et godt valg. Mange viktige punkter er listet opp i innlegget ditt, så her er supplement: ikke glem arbeidet med å øke kvaliteten i barnehagehagesektoren! (gjelder både antall førskolelærere og kritisk tenkning i forhold til de ny-liberalistiske vindene som blåser på utdanningssektoren generelt og i barnehagen spesielt) Lykke til!

  SvarSlett
 2. Hei, Ninni, takk skal du ha!
  Det skal jeg ikke glemme. (P.S. Se også svar til deg på tidligere innlegg).

  God helg.

  Beste hilsen
  Inga Marte

  SvarSlett
 3. Flott hvis du ikke glemmer, jeg vet at det er massive krefter som mer eller mindre ureflektert "kjøper" de nyliberalistiske tamkene. Det vanskelige er at disse strømningene ser ut til å være i det godes tjeneste. Og jeg tviler ikke et øyeblikk på at de fleste har barns beste i tankene, problemet er bare hvordan dette virker, uavhangig av gode intensjoner.
  Åå høgskolen i Østfold (der jeg jobber) har vi etablert et sterkt miljø angående barn under tre år i barnehage. Vi har 10 stp småbarnspedagogikk for ALLE førskolelærerstudentene, 30 stp. småbarnsstudier som valgfri fordypning og har nettopp fått tildelt 25 studieplasser Pedagogisk utviklingsarbeid i barnehagen med vekt på de yngste barnehagebarna. Jobber nå for å etablere en master i Småbarnsvitenskap. Nina Johannesen og jeg har utgitt en bok: Små barn og medvirkning- noen perspektiver. utgitt på Cappelen DAMM. Hvis du vil, kan jeg sende deg et eks? Vet du har det travelt, men...kanskje har du tid til å kikke i den? En annen ting: Solveig Østrem og jeg har snakket om at det kunne vært fint om noen fra høgskolene i Østfold og Vestfold kunne fått en samtale med deg og May Hansen. tror du det lar seg gjøre? Vi kan komme til Oslo, hvis det er lettest, eller vi kan komme til vestfold eller vi tar gjerne imot dere på høgskolen i Østfold. hva sier du?

  SvarSlett
 4. Jeg synes SV boer ta avstand fra at USAs president Barak Obama nettopp har faatt Nobels fredspris.

  USA foerer krig baade i Afghanistan og Irak, og da skal man ikke gi fredsprisen til USAs president, etter min mening.

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett
 5. Feil Svein! Stortinget oppnevner de 5 kandidatene...
  Prisen kan kanskje spare noen liv og hjelpe Obama å tenke seg om...???
  Peace & Love!

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye som nestleder, Inga Marte! Et godt valg.

  Kjempeflott blogg du har, jeg er fast leser :)

  Vennlig hilsen fra Cecilie.

  http://ceccbecc.blogg.no

  SvarSlett
 7. Syntes media er urettferdige med SV som bare fikk 6% av stemmene ved valget. Hvis man ser på kjemping for fattigdom så står SV på for å få ned skillene og kjempe mot fattigdom, men når soria moria kommer ut så er det SV som har tapt enda en kamp. Hvorfor spørr man ikke arbeidepartiet om hvorfor de fattige ikke har fått mer, de er jo tross alt det største partiet istedenfor å sparke på SV...

  Stå på, dere gjør en kjempejobb!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med vervet som nestleder, Inga Marte!
  Håper du ikke lar deg "dressere", men fortsatt tør å være deg selv - også i møte med øvrige partitopper!
  På samme måte som jeg håper SV kommer tilbake til seg selv og slutter å la seg dressere av AP. Og av ønsket om fortsatt MAKT! "Makt korrumperer", veit du, og nå er det vel på høy tid at SV setter seg ned og drøfter hvor mye dere vil fortsette å la dere korrumpere, hvor mange "kameler" dere kan sluke før NOK ER NOK!
  Politikk er ikke BARE makt, det er - eller ihvertfal bør det være - ideologi også! Og ofrer man ideologien på maktas alter, er det fare på ferde!
  Hvor lenge kan dere f.eks., delta i en regjering som fortsetter å sende norske soldater til Afganistan? Eller som sponser koran-skoler i Pakistan? Eller som plasserer penger i våpenindustrien? Eller..., eller..., eller... Lista ser ut til å bli bare lenger og lenger. HAr dere vurdert noen "smertegrense"?
  Vær bare klar over at deres velgeres - og potensielle medlemmers - smertegrense ER nådd!

  Hilsen Vidar

  SvarSlett
 9. Ifoelge denne artikkelen saa trapper Barak Obama opp krigen i Afghanistan.

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=575024

  13.10.2009

  "President Barack Obama har i all stillhet besluttet å sende flere soldater enn tidligere kjent til Afghanistan, skriver Washington Post. "

  "Til sammen er det nå flere amerikanske soldater i Afghanistan og Irak, enn under George W. Bushs siste storoffensiv i Irak."

  Dette er da ikke en fredsprisvinner verdig. Jeg regner med at Taliban vinner krigen i Afghanistan til slutt. Saa da mener jeg at USAs opptrapping med flere soldater til Afghanistan bare er aa gjoere krigen mer langvarig og blodigere.

  Her boer forresten SV-politkerne tenke seg mer om hva de er medansvarlige for.

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett
 10. Takk til flere av dere for konstruktive, hyggelige og kloke kommentarer!
  Fin blogg, Cecilie! Liker miksen av seriøsitet og tull og tøys:-)

  Ninni: May Hansen har falt ut av Stortinget. Men jeg er interessert i dette temaet, og tar gjerne et møte med deg og Solveig sammen (og vil gjerne ha boka di). Hør med henne og send meg en mail på imt@stortinget.no. Men NB! I desember går jeg ut i fødselspermisjon.

  Inga Marte

  SvarSlett
 11. Flott, jeg kommer tilbake med mail

  SvarSlett
 12. en av landes største landssvikere,deg inkludert,fysj så ekle dere er...

  SvarSlett
 13. Flott at SV tar til fornuft, og blir endelig dreid mot den fine Høyresiden man har her i landet.

  Gratulerer Audun. Du er en god politiker.

  Norge blir i Afghanistan, Norge blir i NATO, skoler forblir private/offentlige, man får fortsatt ha et privatliv, og SV har mistet kontakten med sin egen ideologi.

  Lykke til!

  SvarSlett