torsdag 28. oktober 2010

Nytt prinsipprogram i SV

SV skal få nytt prinsipprogram på landsmøtet til våren.

Kortversjonen av det nye forslaget er som følger:
 • Dette er et fundamentalt grønt program, der miljøperspektivet gjennomsyrer alle områder i samfunnet.
 • Programmet er et oppgjør med klasseskiller. Forskningen har nå dokumentert det SV lenge har sagt. Samfunn med stor ulikhet er dårligere samfunn å leve i. SVs viktigste oppgave i norsk politikk er å sørge for at Norge forblir et samfunn med små forskjeller mellom folk.
 • Dette er et program for en frihetlig sosialisme. For frihetlige sosialister er personvern, religionsfrihet og ytringsfrihet like viktig som kampen for en universell velferdsstat.

Se SVs parlamentariske leder, Bård Vegar Solhjell, sin blogg for mer info.


God lesning.

8 kommentarer:

 1. Folk begynner å se seg lei av dette ekle likhetssamfunnet som SV fronter, der hardt arbeid og nyskaping ikke skal lønne seg. Til å være et parti som skal "forstå seg på folks følelser" så har dere virkelig zero, zilch, nada greie på hva som faktisk driver folk å til å arbeide, ta sjanser (f.eks. starte en bedrift) osv. Gir dere ikke folk incentiver til å arbeide så stopper samfunnet opp i form av udugelighet og ineffektivitet, noe historien har vist gang på gang.

  SvarSlett
 2. Er ikke frihetlig sosialisme et annet ord for anarkisme?

  SvarSlett
 3. Mitt inntrykk er at sosialister er de mest selvopptatte og arrogante menneskene. De er det stikk motsatt av hva de selv sier de er.

  SvarSlett
 4. Hvordan skal dere opprettholde velferden etter at oljeinntektene er borte?

  Har dere noen som helst klare og konkrete tanker om det?

  SvarSlett
 5. Hvis dere er opptatt av personvern, hvorfor vil dere da publisere inntektene til folk på Internett? Publisering av skattelistene går først og fremst ut over fattige som blir stemplet som underklasse i skattesøk på Internett.
  ...nå er det dog ikke akkurat uvanlig at det ikke er samsvar mellom hva SV sier og hva SV gjør.

  SvarSlett
 6. Bare stå på Inga Marte! Jeg tror du vil møte motstand fra harde kapitalister som gjerne pumper maten full av helseskadelig dritt for profitt, og sender helseregninga til staten. I tillegg er det jo interessant at man ved å aktivt utradere matkulturen hos vanlige forbrukere med frossenmat og tidsnød har fått slaver av dagligvarehandelen, hvor alle levere på ferdigmat. Det bør lyse et stort varsko når man kan få ferdigkokte poteter med krydder, men ikke én fersk fisk i noen av de vanligste kjedebutikkene.
  Hvis du klarer å skape engasjement rundt de sakene som står folk nærmest, som mattrygghet, skole, arbeidstid/hviletid, økt mestring som helsetiltak, sosial tilhørighet, barnehagekvalitet, nære miljøtiltak, bokvalitet, osv så stemmer jeg SV neste gang (Venstre er jo kjørt!)

  SvarSlett
 7. Vel,du har jo selv uttalt at du ikke bryr deg om kapitalister,du vet karnskje ikke at de skaper arbeidsplasser osv,hvist alle som tjente penger i dette landet flytta ut,hvem skal da betale regningen,det er faktisk skattebetalerne som betaler din lønn,du er faktisk ansatt av skattebetalerne,bare til orientering.

  SvarSlett
 8. Problemet til venstresiden i Norge er at de har fått makten og makt korrumperer. SV er et overklasseparti for godt betalte byråkrater og overklasssefeminister i det offentlige. De fleste på venstresiden ser dette, men de nyter godt av systemet og dermed så holder de kjeft/forsetter å jobbe for å opprettholde makten uansett hva det innebærer. Høyresiden jobber for folk flest, for folk i gata, for de svakeste i samfunnet, for en økonomisk bærekraftig fremtid og for å overføre makten tilbake til folket. Elitistene på venstresiden derimot uthuler sannheten i sin retorikk for å opprettholde makten de har. Bløffen deres er lett å gjennomskue, men dessverre er det ikke alltid like lett å få gjort om på etablerte maktstrukturer.

  SvarSlett