torsdag 10. februar 2011

Krf på bærtur

KrF vil forby døgnåpne og kveldsåpne barnehager og ha makstid for barns opphold i barnehagen. Dette er ikke til barns beste. Det er mye bedre at barnehagene fanger opp unger som er for lenge i barnehagen, og tar kontakt med foreldrene og evt. barnevern og helsepersonell, enn at barna ikke blir fanget opp, fordi de er plassert hos en dagmamma eller andre.

Min erfaring, og erfaringen til folk som jobber i barnehagesektoren, er at foreldre flyr beina av seg for å hente ungene i tide til middag og sosialt samvær før de skal legge seg. Faktum er at foreldre strekker seg voldsomt langt for å få til kombinasjonen arbeid-godt foreldreskap. Foreldre flest ønsker nemlig å være sammen med barna sine.

KrF bør heller konsentrere seg om å jobbe sammen med SV for et mer familievennlig arbeidsliv og kortere arbeidstid for småbarnsforeldre. Dessuten bør vi forsøke å forhindre at stadig flere må jobbe på kvelds - og nattestid.

Barn kan ha det like fint i barnehagen på kvelden eller om natta, som på dagen. Forutsatt at de ikke først har tilbrakt hele dagen i barnehagen, men i stedet har vært sammen med familien sin. Poenget er at barnehagene faktisk har kompetanse til å se barns beste, og at det er bra om de kan fange opp barn som ikke får tid med foreldrene sine. Dessuten er det altså langt bedre at barn er i barnehagen enn hos en ukvalifisert dagmamma, som mange ellers må ty til.

KrF bør forholde seg til virkeligheten.

9 kommentarer:

 1. Jeg trenger å få vite om SV vil foreslå å ha døgnåpne eller kveldsåpne barnehager?

  SvarSlett
 2. Det er opp til kommunene å foreslå dette. Vi vil ikke forby noen å tilby slike ordninger.

  Forøvrig vil jeg understreke at jeg også er bekymra for den lille andelen barn som er veldig lenge i barnehagen. Løsningen er imidlertid ikke makstid, men at barnehagene og evt andre som har ansvar for barna, går i dialog med foreldrene.


  Mvh
  Inga Marte

  SvarSlett
 3. Kunne ikke vært mer enig. Selv er jeg heldig nok til å slippe å jobbe kveldstid, men for de som må det er det sikkert godt å vite at barna er i trygge hender i barnehagen. Ettersom vi i Norge tross alt har svært høy arbeidsdeltakelse, også blant kvinner, er vi avhengige av gode, kvalifiserte barnehageansatte og et rikt pedagogisk tilbud i barnehagene. Jeg synes det virker som KrF prøver å få flere kvinner til å holde seg hjemme. Ikke en utvikling som fremmer vekst for Norge og muligheter for den enkelte. Er helt enige i at vi heller bør sørge for at ansatte i barnehagene er kompetente og kan ta grep dersom de ser at enkelte barn har for lange dager.

  SvarSlett
 4. jeg skjønner ikke at dette ikke er et tilbud allerede - så mange som jobber i turnusyrker - og så mange som skiller seg.. Det må jo være synd for helsevesenet f eks å ikke kunne nytte seg av de flotte helsearbeiderne som er alene om omsorgen og derfor er ekskludert fra alle andre arb plasser enn de som er 8-16.
  Dersom vi vil ha "like muligheter" for alle i arbeidslivet - aleneboende forelder eller ikke, så må vi modernisere barnehageverden og ha FLEKSIBEL barnehagetid for barna.

  SvarSlett
 5. Trur uansett det blir vanskeleg om sovetida til foreldre og barn blir ulik, iallfall for åleineforeldre. Kven skal ta seg av barnet om dagen mens forelderen som har vore på nattevakt søv...?

  SvarSlett
 6. Her starter KrF i helt feil ende. Det er merkelig at "familiepartiet" KrF ikke ser at døgnet har for få timer for mange - og går inn for 6-timersdag.

  SvarSlett
 7. Det er HELT uaktuelt at jeg betaler enda mer av skatten min til småbarnsforeldre. Det er andre grupper i samfunnet som er forbigått under de rødgrønne.

  SvarSlett