onsdag 1. april 2009

Demokratisering


Her ser du noen av medlemmene i Vestfold SV som skal jobbe for å få Vestfolds mange minoriteter til å bruke stemmeretten sin. Foran: Tenzin Kalsang, Shahriyar Boluri, Wahib Dbuale og Hiam al-Chirout. Bak: Desirée Aguilar-Teigler og Hikmat Nomat ("Tenk på mat som hikker, så husker du det"). Vi møttes i kveld for å diskutere hvordan vi kan rekruttere flere med minoritetsbakgrunn til politikken og hvordan vi kan få flere til å stemme ved valg. Vi diskuterte dessuten alt fra omskjæring av gutter til foreldremøter i skolen. Hikmat fortalte hvordan det var å overleve Saddam Husseins massakre på kurderne i Halabja i 1988. Og om hvor umulig det er å få hjelp for lidelser som følger av skader fra gassene han og andre ble utsatt for - fordi vi i Norge ikke forstår hva dette er. Vi snakka også mye om den manglende forståelsen mediedebattene viser for hva det vil si å måtte flykte fra et land. At de færresten har tid eller mulighet til å ta med seg ID, f.eks.
Jeg er takknemlig for at jeg får treffe så mange mennesker med verdifulle - og innimellom også groteske - erfaringer, kloke tanker og masse humor som de deler raust med andre.

2 kommentarer:

 1. Heiki Holmås saken viser vel at SV ikke er spesielt glad i fargeklatter i ledelsen når det kommer til stykket.

  Ærlig talt minner SVs sentalstyre mer på et klansmøte i Ku-Klux-Klan.

  Det er visst ikke så lett å hente inn utlendinger når du selv ender opp utenfor, men det trenger vel ikke Inga Marte å bry seg om for hun skal ikke ut.

  SvarSlett
 2. Tvert imot! "Heiki Holmås-saken" som du kaller den, viser heller at alle er velkommen i SV, uten at de blir særbehandla! Og skal du kjempe om politiske posisjoner, må alle kjempe på lik linje. DÈT er antirasisme og integrering på riktig måte!
  Hilsen Vidar

  SvarSlett