torsdag 9. september 2010

Boligjakt og sånn

Dagen i dag har gått med til mye forskjellig, inkludert møte med Revisorforeningen om fortsatt revisjonsplikt for selskaper med under 5 mill i omsetning (viktigere sak enn det kanskje høres ut), forsøkt å sette meg inn i Facebooks mange irrganger (ja, det er helt sant: Jeg har aldri vært på facebook før. Tror jeg bare ikke har orka tanken på enda en tidstyv, og det spørs vel om jeg kommer til å bruke den så himla aktivt. Men for all del - bli min venn!), planleggingsmøter og intervju med NRK TV om at Stein Erik Hagen m.fl. ser for seg at vi skal fjerne formuesskatten ("Jeg skjønner godt at Hagen gjerne vil ha 14 mill i skattelette per år, men det er ikke aktuelt å gi de aller rikeste milliardærene enorme skatteletter og i praksis null i skatt, mens vanlige folk må betale til spleiselaget velferdsstaten").

Nå skal jeg snart ut for å gå på nok en boligvisning, men har ingen illusjoner om at vi skal lykkes denne gangen, heller. Nesten alle boliger går skyhøyt over prisantydning, og jeg hører nesten daglig ekspertene snakke om et rødglødende boligmarked. Dette blir et viktig tema for oss i finanskomiteen også utover høsten. En av de viktigste sakene for oss som var i 20-åra da vi kom på Stortinget, var boligpolitikken - ikke minst at ungdom må ha mulighet til å skaffe seg et rimelig sted å bo. I dag er det verre enn noen gang, og boligmarkedet gjør oss alle til spekulanter. Det er et stort behov for sosial boligbygging, og vi bør se på hvordan regelverket fungerer på boligområdet, inkludert om bankene låner ut for mye. Vi må for all del unngå nye bobler som kan sette økonomien over styr for folk. I mellomtida får jeg traske videre til nye og gamle jaktmarker.

2 kommentarer:

 1. Hei Inga Marte.
  Jeg er medeier i et selskap vi startet for 5-6 år siden. Vi hadde en god ide om et produkt vi trenger. Men, pengene ble brukt på å skape produktet men det rakk ikke å bli ferdig før vi ikke kunne investere mer.
  De siste årene har selskapet bare eksistert. Ikke omsetning, ikke penger brukt på å skape, ikke penger tjent, ingen ting. Bortsett fra revisor som skal ha ca 20.000 i året for å revidere et tomt regnskap.
  Veldig viktig for deg å svekke oss slik at vi da over disse årene har brukt 100.000 på revisor i stedet for å ferdigstille.
  Skikkelig fornuftig prioritering!

  Stein Erik Hagen gråter nok ikke over 14 millioner. 14 millioner er mindre enn kommer og går for han hver eneste børsdag og penger han ikke merker.
  Men, dere tror det er så viktig for han at han sloss og sloss og gjør seg upopulær for det.
  Tror ikke det, gitt.
  Det er mer snakk om vilkår for næring i landet, gitt. Advarslene fra Høyre blir sanne.
  Fler og fler flinke forlater landet. De tar med seg sårt tiltrengt investeringskraft (noe vi kunne trengt for å bli ferdige å betale skatt når vi lykkes), de tar med seg flinke folk og arbeidsplasser forsvinner.
  Bare Fredriksen kan sørge for at 4000 arbeidsplasser nå forsvinner.
  Det er veldig dyre 14 millioner. De 14 millionene koster fellesskapet flere milliarder.

  God investering, Inga Marte! Gratulerer.

  Dette minner meg om biodieselavgiften. Den lille avgiften sørget for at biodiesel satsingen og arbeidsplassene forsvant.
  Dette gjør at staten ikke får så mye penger inn på den avgiften, men ville fått mer i skatter på lønninger på de som jobbet i bransjen.
  Skikkelig bra investering, Inga Marte.
  Gratulerer!

  SvarSlett
 2. Jeg leste nettopp at 7 av 10 leiligheter som ble lagt ut for salg før sommeren ikke var solgt enda. Boligmarkedet er vist veldig selektivt for tiden, lykke til videre med boligjakten.

  SvarSlett