lørdag 27. juni 2009

Anbefaler kystruta!

Har hatt to fantastiske dager på tur langs vestfoldkysten, på min kjære Hard Roxx sykkel som snart bør få et navn. (Forslag?)

Bestevenninna mi Ida og jeg starta i Tønsberg, sykla gjennom Ilene naturreservat, videre til Sjuestok (i nærheten av Brunstad, dere vet der det noe omstridte Brunstad Conference Center ligger). Så tok vi veien gjennom Melsomvik, og bada på melsomstranda. Jeg vokste opp der, så det var ekstra stas. Var et perfekt sted å bo, i alle fall til og med ungdomsskolen. Da ville vi helst til Tønsberg.

Gjennom Stokke til Sandefjord måtte vi sykle på en ganske trafikkert vei, men det var idyllisk: Kyr, hester, jordbær og nyanser av grønt overalt. Her lærte jeg å kjøre bil en gang for mange år siden. Og mange år hadde jeg sommerjobb her som jordbærplukker.

I Sandefjor drakk vi kaffe på plenen ved sjøen og spiste moreller. Gode sykkelforhold også fra Sandefjord til Larvik. Innafor Larvik-grensa ble derimot sykkelforholdene markant dårligere. Men likevel utrolig deilig å sykle i strålende solskinn på landeveier med sommerlukt i nesa. I Larvik tok vi en is, før vi sykla videre til Stavern og overnatta på Wassilioff hotell. Blåskjell til middag og boms i seng. 7 mil unnagjort!

Fredag morgen tok vi turen til Nevlunghavn, et helt nydelig sted. Bakeriet der har deilig lunsj og fristende kaker, og vi tok med oss hver vår matpakke ut til Mølen, hvor vi sløva på svabergene og bada. Så sykla vi tilbake til Stavern og Larvik, og kilometermåleren til Ida viste 11 mil. Ikke verst!

Ida og jeg begynner å bli skikkelige sykkelentusiaster. I fjor sykla vi rallarvegen, også en fantastisk tur. Men å sykle gjennom eget fylke og oppdage nye perler, er ekstra stas. Anbefales på det vameste!

P.S. Vi bevilga en milliard kroner ekstra til gang - og sykkelveier i år. De trengs! Vestfold fikk en god del, og har gjort ganske mye allerede. Men vi merka at mye også gjenstår. Jeg skal gjøre mitt for å forbedre forholdene.

4 kommentarer:

 1. Foelgende innlegg ble ikke akseptert av Toensberg Blad. Jeg proever derfor her i tilfelle det er mer ytringsfrihet i denne web-loggen:


  Jeg mener at det ikke var noen gasskammerhenrettelser av joeder i konsentrasjonsleirene under den annen verdenskrig. Fred A. Leuchter Jr. og Germar Rudolf har utfoert granskninger av de aktuelle bygningene som angivelig skal ha blitt brukt til gasskammerhenrettelser. Og de har begge to kommet frem til at bygningene ikke var egnet til eller ble brukt til gasskammerhenrettelser.

  http://www.zundelsite.org/english/basic_articles/inside.html
  http://www.sannhistorie.net/auschwproysiskblaa.htm


  Etter min mening er Vigrids Tore W. Tvedt Norges dyktigste historiker. Kanskje han ogsaa er verdens beste historiker.

  Her er to bilder av Tore W. Tvedt og Oeyvind Heian:
  http://gfx.api.no/image-versions/www.op.no/m/00857/1149135600000_80087__01_Vigridret_857479m.jpg
  http://www.klassekampen.no/images/content/5715/normal.jpg

  Saa mye som Oeyvind Heian og Tore W. Tvedt har vaert sammen, saa fremstaar det for meg som totalt usannsynlig at Oeyvind Heian tror at det har vaert gasskammerhenrettelser av joeder i konsentrasjonsleirene under den annen verdenskrig.

  Oeyvind Heian hevder at han ikke er en Holocaust-benekter. David Irving sier ogsaa at han ikke er Holocaust-benekter.

  http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article3088807.ece
  04.06.09
  "Irving sier at han ikke lenger benekter holocaust. Men han velger fortsatt å tro at Hitler ikke visste."

  Men hva mener egentlig David Irving om gasskammer-Holocaust:
  http://www.aftenposten.no/fakta/verdenskrig/article533583.ece
  08.03.2000

  "Likevel viker han ikke tilbake for å benekte fundamentale sider ved Holocaust: For det første at jøder ble drept med gass i konsentrasjonsleiren Auschwitz. For det andre at Hitler direkte ga ordre til utryddelsene. Og for det tredje at det fantes noen systematisk plan for utryddelsen av jødene. "

  "Der andre ser ofre for industriell utryddelse ser Irving ofre for tyfus og andre epidemier som spredte seg, riktignok som følge av beinharde livsvilkår, i leirene.

  Bruken av gass viser ifølge Irving bare at nazistene avluset døde kropper og eiendeler for å hindre spredning. Nazistene var grundige hygienikere. Øyenvitneskildringene er enten funnet opp av jøder, eller avfeies av Irving som et tema for psykologer. "

  Har David Irving endret mening om hvorvidt det var gasskammerhenttelser av joeder i konsentrasjonsleirene? Nei, etter min mening, saa har han ikke det. Han bare uttaler seg tvetydig og vagt, fordi han faar saa mye problemer ved aa si det han egenlig mener.

  Med vennlig hilsen
  Svein

  SvarSlett
 2. Så deilig med sykkeltur i Vestfold! Vi har en utrolig flott kyststripe her i "Bestfold". Selv her i Re, som tønsbergenseren i meg alltid har sett på som en innlandskommune, har vi ei lita flik med strand (Sandsletta). Klarte dere å følge kyststien hele veien fra Tbg og sørover, eller mangla det mye?

  Hva med å døpe sykkelen din til "Sykkelita"?

  SvarSlett
 3. Herlig å lese om sykkelturen din! Så sprek du er :b Kikka bare innom bloggen etter å selv ha lagt ut en post om min egen sykkeltur på hjemlige trakter nå i helga, og var litt morsomt at du skrev om akkurat det samme. God sommer! Ta deg litt velfortjent ferie, du er en helt :)

  SvarSlett
 4. Hei, Balanse!
  Vi klarte å følge hele kyststien uten krangling. Og det var varmt, så det var ikke så verst! Holdt på å sykle feil noen ganger, men ble gode til å følge med på skilting etter hvert. Takk for forslag til navn. tror jeg trenger noe litt tøffere:-)

  Og Mali, takk for hilsen! Kos deg i sommer, du dyktige:-) Klem

  SvarSlett