torsdag 18. juni 2009

Rasisme II

Jeg vil kommentere noen av innleggene, men først: Takk til flere for hyggelige ord, det setter jeg pris på:-)

Til Øyvind Heian, leder av Norgespatriotene: Du burde skamme deg. Det du og dine står for, er rangering av mennesker, og budskapet deres fører til hat og frykt. Propagandaen deres minner klart om hvordan nazistene argumenterte under 2. verdenskrig. Har du ikke fulgt med i historietimene?

Norgespatriotene skriver på sine nettsider: "Vi kan altså konstatere at det er helt legitimt å ikke blande raser i naturen samt drepe uønskede arter som ikke hører hjemme her. Hvorfor gjelder ikke noe tilsvarende med menneskerasene? Selvsagt mener vi ikke at man skal gå så drastisk til verk at man dreper rasefremmede her i Norge. Vår oppfatning er at mange dessverre er hjernevasket til å tro at raseblanding blant menneskene er noe helt annet. All logikk tilsier selvsagt at dette er feil. Send de rasefremmede ut av landet omgående og la oss få et rent Norge igjen. Dette er like naturlig som at fjellreven ikke blander seg med andre reveraser". Hva annet enn naziinspirert propaganda kan man kalle dette?

Greveskogen-elev skriver: "Greveskogen er en stor skole, med et stort mangfold av elever. Vi har mange elever med ikke-vestlige røtter. Fra høsten av skal skole ha to innføringsklasser med elever, som skal lære norsk godt nok til å begynne på videregående. Elevrådet la fram at de vil satse på arbeid mot rasisme, mot fremmedfrykt og at mangfoldet i seg selv er en verdi".

Jeg blir stolt når jeg leser det du skriver. Det er viktig å ha sånne som deg på en skole, og jeg håper dere mobiliserer mot denne gjengen hvis de kommer på skolen deres. Da skal jeg gjerne møte opp og protestere sammen med dere. Hva med å arrangere en temadag om rasisme, nynazisme og fremmedfrykt på skolen i forbindelse med valget? Tipper lærerne og rektor er interessert, og veit at elevrådet er det.

Jeg syns det er viktig å få lufta ut disse holdningene i det offentlige rom. Bare ved å mobilisere motstand, og vise solidaritet med venner og folk i nabolaget uten melkehvit hud kan vi vinne mot rasismen og fremmedfrykten.

Stå på!

33 kommentarer:

 1. Er det noen som bør skamme seg, så er det deg. Du er en kjent politiker, men godtar ikke andres meninger. Jeg syntes den politikken du fører ved å fylle landet med inn vandrere, er verre enn noe annet. Du er så overbevist om at hva du gjør , er det rette, at du ikke tåler at andre ikke deler ditt synspunkt. Slike mennesker som dedg burde latt være å bli politiker..

  SvarSlett
 2. Velkommen tilbake, Inga Marte.

  De kommentarene du fikk på pauseinnlegget ditt var ganske grusomme, jeg så noen av dem som ble slettet også.

  Jeg ville garantert reagert om folk hadde oppført seg sånn i virkeligheten. Men jeg synes egentlig at det er veldig lite rasisme i det norske samfunnet. Og Norgespatriotene blir for perifert til at jeg gidder bry meg. (Nå bor ikke jeg i Vestfold heller da).

  Jeg ser at det foreslåtte opplegget til Greveskogen inneholder et moment om at mangfold i seg selv er en verdi. Jeg er ikke uenig i det for et etnisk og kulturelt mangfoldig samfunn kan gi en del rikdommer som et mer homogent samfunn ikke gjør.

  Samtidig kan et etnisk// religiøst/ språklig homogent samfunn ha andre fordeler, bl.a. ved at det ofte gir en dypere fellesskapsfølelse i befolkningen. Det kan også ha egenverdi.

  Jeg får problemer med anti-rasismen i den grad den postulerer at multikulturelle samfunn pr. definisjon er bedre enn etnisk homogene. Jeg synes det er legitimt å diskutere hvorvidt vi ønsker Norge skal bli enda mer flerkulturelt.

  SvarSlett
 3. Så deilig å lese innlegget ditt, Synve. Det handler jo faktisk om det å være nyansert på begge sider. Og det er vi i SV - folk ser på oss som naive og dumsnille i integreringsspørsmål, men det er absolutt ikke tilfelle. Vi ønsker bare at folk som forfølges, lever i krig og utrygghet skal sikres de rettighetene de har til asyl.

  Det var en god sak om det du nevner om utfordringer med flerkulturelle samfunn i Magasinet forrige lørdag. Den tok utgangspunkt i den norske tradisjonen med dugnad og dreide seg rundt hva som skjer med et samfunn når det blir multikulturelt.

  Og til alle fremmedfryktende: Sjekk tallene på innvandrere i Norge i dag. De fleste er polakker! NP snakker og skriver som om de er på vei til å bli flere i antall i forhold til nordmenn. Det er bare jug!

  SvarSlett
 4. Hei Inga Marte! Jeg er glad for at du fortsetter med de gode argumentene. Forhåpenligvis blir motsvara av like saklig med god karakter. Folk er ofte redde for det ukjente og kanskje mangler kommunene god nok kompetanse om integrering. Kommunenes kompetanse bør det det kanskje jobbes mere med fremover for å trygge alle parter. Hilsen en som ikke egentlig ikke er så skvetten som visse her.

  SvarSlett
 5. Igjen så kommer du med løgner Inga Marte Thorkildsen. NorgesPatriotene har aldri rangert mennesker. Tvert imot har vi gang på gang presisert at som mennesker er vi alle like mye verdt uavhengig av hvor i verden vi kommer fra og hvilke ulikheter vi har. Men, derifra til å blande alle disse ulikhetene sammen til en eneste stor grå masse er vi dypt uenig i.

  Vårt mål er å stoppe innvandringen fra ikke-vestlige land med et spesielt fokus på den muslimske innvandringen.

  Tusenvis av norske jenter har fått livene sine ødelagt grunnet voldtektsbølgen fra ikke-vestlig innvandrere som har herjet Norge de siste årene. Ved flere anledninger har du gått offentlig ut i pressen og forsøkt å bortforklare politiets egne tall på denne grove kriminaliteten.

  Likeså er ikke-vestlige innvandrere grovt overrepresentert på kriminalstatistikken for andre grove forbrytelser som f.eks. vold, ran og drap. Når ulike kulturer og verdinormer møtes, er slike hendelser dessverre uunngåelig. De uskyldige ofrene for denne kriminaliteten er den vanlige mann og kvinne som nå må lide for dette. De ansvarlige for dette er du og dine likesinnede som har en våt illusjon om det flerkulturelle fellesskap.

  Det er også skremmende å se at du ikke har tatt lærdom av andre verdenskrig. Dessverre er sannsynligheten stor for at Norge får et nytt 1940 grunnet din og dine likesinnedes håpløse naivitet ovenfor totalitære ideologier.

  Islam har ført en kontinuerlig angrepskrig mot Vesten i over 1400 år. Her har du noe å lære av den nederlandske politikeren Geert Wilders som uttalte følgende om Koranen og den politiske ideologien islam: "Koranen er en krigsbok, det er ingen hellig bok.. ..Vi må forsvare oss mot islam for å sikre friheten og demokrati for våre barn og barnebarn. Klokken er bare noen minutter før midnatt."

  Norge var invadert av fiendtlige styrker fra 1940 til 1945. Det er et faktum at Hitler hadde en muslimsk SS divisjon under krigen. Stormuftien av Jerusalem besøkte Hitler i Tyskland i 1942 for å lære hvordan han kunne bekjempe jødene. Hitlers "Mein kampf" selger også som varmt hvetebrød i en rekke muslimske land. Nazismen og islam er uløselig knyttet til hverandre som brødre og søstre i jødehatet. Allikevel tar du og dine imot denne farlige ideologien med åpne armer. Jeg vil kjempe hardt for aldri mer 1940!

  Det er også et faktum at dersom dagens innvandringspolitikk fortsetter, vil vi etniske nordmenn bli en minoritet i eget land i løpet av få generasjoner. SSB varsler at det i 2060 kan være 2,6 millioner innvandrere i Norge. En slik utvikling mener jeg er katastrofal for vårt land. Bakgrunn for vår motstand mot ikke-vestlig innvandring kan alle lese på : http://www.norgespatriotene.org/presse.htm

  SvarSlett
 6. Hei!

  Først av alt vil jeg bare si at det er skammelig at din personlige tragedie brukes som nytteverdi for rasefientlige grupperinger.

  Når det er sagt syntes jeg at det på generelt grunnlag er trist at man ikke tar over seg den alvorlige trussel som viser seg i Norge i dag. Problemer med integreringen fører til at vi hver dag hører om menn med "ikke-vestlig" bakgrunn står for grove kriminelle handlinger. Man kan gjerne si at en drittsekk er en drittsekk uansett farge, og det er jeg helt enig i, men dersom man har en stor andel drittsekker som har samme profil, må man rette tiltak mot dem og ikke skjerme dem fra å ta ansvar for egne handlinger. Den største andelen innvandrere gjør en stor jobb for samfunnet vårt, og jobber hardt, og er godt integrert. Problemet vi har, er dem som stiller seg over Norsk lov, og som setter Islam over Norsk lov. Vi trenger klare grenser for ALLE som bryter Norske lover. Dersom vi ikke kan innse at vi har et problem med innvandringen i Norge kommer vi ingen vei. Burde vi ikke ta vare på de som allerede er her, før vi inviterer flere? Jeg syntes vi skal ta inn alle flyktninger som søker asyl som har faktiske behov for å være her, men ikke før vi allerde kan tilby det de trenger. Vi klarer ikke prioritere alle norske fra før av. Gamle bor i ganger på sykehjem. Skoleelever har ikke bøker. Syke står i sykehuskø. Etniske norske, og innvandrere. Trenger vi ikke bedre kontroll på dette istedet for å slippe inn flere som vil falle utenfor?

  Vi må se på grupperinger som faller utenfor, og ikke bare si at "Mangfold er bra. Sier du noe negativt om en innvandrer så er du rasist". For det er det norske menn og kvinner sitter med følelsen av. Man må kunne stå frem og si at man ikke ønsker frykt i gatene, gjenger som voldtar og dreper. Man MÅ kunne stå frem for sitt eget land som man elsker, og si at "Nå er det nok!". Vi vil ha trygghet og rettferdighet og lik behandling uansett rase. Vi slipper ikke inn terrorsister pga nasjonens sikkerhet. Burde vi slippe inn flyktninger som kommer fra krigsherjede land, dersom vi ikke har tilbud til dem? Er ikke dette også en fare for rikets sikkerhet?

  SvarSlett
 7. Hej

  Vill bara säga att det är riktigt härligt att se någon står på sig och inte viker udan før sådan innsnøad mentalitet som till exempel vår käre lille vän som skrivit ovan.
  Enligt min mening så skulle jag vilja klassifisera dom som "rednecks" men å andra sidan så är ju jag med invandrare i detta ljuva land och är väl inte helt opartisk mot den smala ideologin som **** som norges patrioterna framfør.

  Stå på!!:)

  one world no borders..

  SvarSlett
 8. Øyvind Heians innlegg er et bevis på at naivitet er gått over til en fordummende tilstand av patetisme. Det å argumentere for de påstander at muslimske innvandrere er årsaken til majoriteten av voldtekssaker i Norge er kun for å forsøke en umoden for å forklare egne standpunkter. Selv har jeg faktisk gjort det arbeidsstykke å satt meg inn i de faktagrunnlag som foreligger vedrørende krimilell virksomhet og kan med enkelhet si at de begrunnelser Hr. Heian fremlegger faller på sin egen urimelighet og forteller mer om dette individets kunnskap og hat enn på de reelle situasjonene. Det er merkelig å se at et menneske som fremstiller seg selv som vårt tids "Messias" i bunn og grunn er nåtidens djevel. Men vi får leve med slike mennesker også. Heldigvis er de i et så klart mindretall at det er på grensen til det komiske. Når jeg da også ser hvor nedrig enkelte kan være i det henseende å trakkasere en families personlige tragedie ved det dødsfall som skjedde i Danmark, vrenger min mage seg. Det forteller hvor nøyaktig og varsom vi må være for det hat som finnes der ut. Og heldigvis ER vi akkurat det. Vi ER varsom og vi er klare. Og det beste av alt, vi er bedre forberedt og har bedre kapasitet enn våre motstandere her. Og til slutt. Vi er betraktelig flere........... Så nå er ballen i deres hjørne.

  SvarSlett
 9. Hei, Inga Marte,

  Menneskeheten er i svakt forfall. Man får stadig nye medisiner slik at svake mennesker klarer leve ett normalt liv. Før var det "survival of the fittest", nå er det stort sett alle. Dette vil føre til et forfall, men hvor stort vil nok tiden etter oss vise. Det finnes jo etniske raser som har fordeler på noen områder, og ulemper på andre, IQ, kroppsbygning, immunforsvar m.m. Men ingenting tyder på at blanding av "raser" vil akselerere det genetiske forfallet.

  Vold og sinne er ofte også arvelig, men det meste av volden begått av våre nye landsmenn kommer av deres kulturer. Kulturer der vold er mer akseptert, der kvinnesynet er forferdelig. At noen mentalt utsatte personer ikke klarer å omstille seg til den europeiske kulturen er kanskje å forvente?

  Jeg kondolerer med tapet på Andreas. Men kanskje, ja kanskje, kan det være lurt å legge om innvandringspolitikken? Mer oppfølging og bedre skolering av våre nye landsmenn. Kanskje bør man også sette inn mye mer resurser for å luke bort det fåtallet av innvandrere som gjør noe galt?

  Det er klart at SV og andre innvandrervennlige parti (og de som stemmer på dere) har et indirekte ansvar for kriminalitet begått av innvandrere. Men også de livene som blir reddet/ forbedret pga innvandring. Det SV må gjøre er å sørge for at slike ting som dette ikke skjer igjen ved å forbedre innvandringspolitikken. Mer oppfølging og filtrere ut værstingene.

  there are no one sided coins...

  SvarSlett
 10. Til Anonym som fikk sitt innlegg publisert under Henrik:

  Du kommer med en rekke anklager mot meg og min politikk, men ingen beviser på det du hevder. I stedet for urettmessig å forsøke å stemple og demonisere på den måten du her gjør, kan du vennligst komme med saklig faktabasert argumentasjon?

  Mvh

  Øyvind Heian
  Partiformann i NorgesPatriotene

  SvarSlett
 11. Kondolerer med din stebrors død. Skulle ønske du og dine slapp den opplevelsen.

  Etter å ha lest bloggen din i dag føler jeg likevell at jeg må ta til motmæle. Hvilke problemer innvandringen gir oss er ikke bare påstander og "misvisende statistikker".

  Som sosialist, som vil bevare velferdsstaten og de rettighetene som har blitt kjempet frem over hundrevis av år, føler jeg at SV nå er forblindet av "antirasisme" og dermed lukker øynene for hva som skjer med Norge.

  Mens SV gjerne støtter Samisk, Kurdisk, Tamilsk og palestinsk nasjonalisme og tildels deres krav om etnisk baserte stater, så tolkes etthvert forsøk på å si seg uenig i fri innvandring til Norge som nazisme.

  Vi må kunne ta opp denne debatten uten stigmatisering av meninger, for dette er det viktigste politiske spørsmålet i dagens Norge. Ingen ting annet vil forandre Norge så mye som hvilken innvandringspolitikk vi fører.

  Jeg legger ved litt opplysende statistikk for å underbygge at det jeg her tar fram ikke bare er synsing og "misvisende statistikk"

  Willoch tok opp dette problemet allerede i 1988, og hans frykt for innvandringsproblemet den gangen har slått til.
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/09/09/511447.html

  I forhold til folketallet har Norge en enorm innvandring, 67 000 personer bare i 2008. Det tilsvarer Finnmark fylke.
  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=41&tekstid=2330

  95% av innvandrerene har ikke høyere utdannelse, og over 90% av dem kommer uten papirer og fingeravtrykk. Med andre ord, dette er ikke personer som kommer for å bidra.

  Ikke-vestlige innvandrere, med Tamiler som er flott unntak, har så lav arbeidsdeltakelse at det spiser opp mer enn oljefondet bidrar med.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1348280.ece

  Bare i 2008 brukte den rødgrønne regjeringer 9,2 milliarder på nye asylsøkere.
  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=41&tekstid=2083

  Men en ting er at ikke-vestlig innvandring er en økonomisk katastrofe som mest sannsynlig på sikt vil knekke velferdsstaten.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article902132.ece


  Et annet svært alvorlig problem er kulturen deres, spesielt Islam.

  Samtlige dvs. 100%. Ikke 99,9%, men 100%! Av ALLE overfallsvoldtekter i Oslo de TRE SISTE ÅRENE er begått av ikke-vestlige innvandrere.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

  I dag begås 72,8% av voldtektene i Oslo av ikke-nordmenn. Ikke-nordmenn utgjør omtrent 20% av befolkningen i Oslo.
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/22/533336.html

  Samtidig er 40% av barna i Oslo ikke-nordmenn, og Mohammed er det vanligste navnet. Hvordan vil voldtektsstatistikken da se ut om 15 år?

  Når vi ikke klarer å få 20% til å integrere seg, hvordan skal vi klare å integrere 40%? Rundt 2050 er nordmenn i mindretall. Hvordan skal denne minoriteten klare å integrere en majoritet?


  Ayaan Hirsi Ali
  "My dream is that those lucky enough to be born into a culture of "ladies first" will let go of the myth that all cultures are equal. Human beings are equal; cultures are not."

  SvarSlett
 12. TIL HEIAN:
  Hvis det er noen som bør ha faktabasert argumentasjon her, så er det jo et parti som skal stille til valg.
  Stemple? Demonisere? Det er jo akkurat det NP gjør.
  Men jeg skal være enig i at han (Anonym under Henrik) ikke kom med mye saklig snakk. Men du bør være klar med noe som kan kalles argumentasjon hvis du skal være med på skolevalget til høsten.

  Men du kommer jo bare med anklager mot han og hans politikk selv!

  SvarSlett
 13. Det er forskjell på å komme med fakta som det jeg gjør og det å angripe meg som person bare fordi man ikke liker meningen min!

  PS! Selvsagt vil jeg komme med både argumeneter og dokumentasjon på det jeg sier i skolevalget til høsten:)

  Mvh

  Øyvind Heian
  Partiformann i NorgesPatriotene

  SvarSlett
 14. nest siste Anonym sa:
  95% av innvandrerene har ikke høyere utdannelse, og over 90% av dem kommer uten papirer og fingeravtrykk. Med andre ord, dette er ikke personer som kommer for å bidra.

  Hva mener du med dette? Er det på grunn av manglende utdannelse du mener de ikke kommer for å bidra?

  SvarSlett
 15. 100% av overfallsvoldtektene er begått av personer med store psykiske problemer og traumer. Uavhengig av hvor man kommer fra.
  De fleste grupper av innvandrerer er dessuten langt mer lovlydige enn nordmenn.

  SvarSlett
 16. Feil! De tre siste årene er samtlige overfallsvoldtekter i Olso begått av innvandrere ifølge politiets egne tall. Dette kan du lese på http.//www.nrk.no/nyheter/1.6567955. Prøver du å unnskylde og/eller bortforklare overfallsvoldtektene?

  Her ser du at kriminaliteten har blitt vesentlig verre med innvandringen:
  http://www.ssb.no/magasinet/slik_lever_vi/tab-2005-03-04-10.html

  Mvh

  Øyvind Heian
  Partiformann i NorgesPatriotene

  SvarSlett
 17. Bare husk at Inga marte thorkelsen er et menneske som støtter dette, og ønsker mere voldtekter, ran og drap på norges urbefolkning, nordmennene. Hun er til og med så empatiløs, at hun ikke bryr seg om mennesker nær henne rammes.
  Dette viser hvor kyniske og ondskapsfulle disse avskummene er.

  SvarSlett
 18. Til Inga Marte Thorkilsen, du burde skamme deg, skamme deg over din kamp for at norske småjenter skal bli gruppevoldtatt.
  Du er virkelig et avskyelig og empatiløst menneske.
  Mangel på empati og illojalitet ovenfor egne er karakteristika på en psykopat, Inga Marte Thorkilsen, du får høy score på skjema Inga Marte Thorkilsen.
  Jeg håper venninnen din som du misbrukte i media, til slutt skjønte hva du er, og kom seg langt unna din innflytelse.
  -Eller kanskje jeg vet...

  SvarSlett
 19. Jeg har medfølelse for deg i din sorg over tapet av din bror.

  Men jeg er svært provosert over måten du omtaler andre, konstruerer opp usannheter, og bruker et knippe ytringer fra åpenbart syke mennesker til å fronte din hets mot alle som er interessert i å ha en saklig debatt om de negative sidene av en altfor offensiv innvandringspolitikk.

  Det er helt åpenbart at mange lidelser ville vært spart hvis man hadde hatt en restriktiv og mer kontrollert innvandringspolitikk. Du fronter en politikk som faktisk bidrar til mer smerte for en del folk.

  Jeg savner uttrykk for empati overfor folk som er utsatt for den politikken du fronter, og ikke minst respekt for andres meninger. Dette ser du ut til å mangle totalt, og det er skremmende å se at du bruker denne saken til å slå politisk mynt på noe som er et vanskelig tema med mange fasetter.

  Du og SV eier ikke sannheten. Heldigvis.

  SvarSlett
 20. Kjære Hr. Heian
  Du minner meg litt om min datter på 5 år. "Bu-hu! Noen er slem mot meg og sier jeg er dum!" Dine faktagrunnlag baserer seg på journalistiske enkeltundersøkelser som er tatt fra kortere perioder. Det å henvise til slike "fakta" beviser bare hva du og dine er; smålige, rasistiske og undertrykkende mennesker. Du kan si hva du vil, når du vil og tro hva du vil. Men til syvende og sist er du akkurat det du fremstiller deg selv til å være, en nedrektig og lavt-tenkende, ødeleggende og demoraliserende person som beviser at din organisasjon har like stor tiltro og tilhørigehet som en brunsnegle. Og heldigvis finnes det nå middel mot brunsnegler.

  SvarSlett
 21. Kjære Inga Marte Thorkildsen

  Måtte du og dine meningsfeller få smake litt av den samme "medisinen" som dere benytter for å kneble folk som prøver å sette søkelys på hva som skjer i Norge.

  SvarSlett
 22. I Sør Afrika har en av fire menn voldtatt står det å lese i avisene.

  SvarSlett
 23. Kjære Inga Marte
  Døden til din bror er en tragisk hendelse og en kriminell handling som skal straffes. Men det er andre kriminelle handlinger som aldri blir straffet; Støtten til kriminelle ideologier. Venstresiden har, for å oppnå sitt politiske mål, har funnet seg en alliert på motsatt side av hva sosialistene skulle stå for. Jeg snakker om alliansen mellom internasjonal sosialisme (som minner mest om nasjonal sosialisme) og den den dikatoriske religionen kalt islam.
  Jeg skjønner godt at du er for ung til å forstå målet til denne alliansen som blir styrt av andre steder enn i Norge. Jeg skal ikke utdype dette temaet her. Mitt innlegg er kun til å anbefale deg en ferielektyre. Jeg håper den skal berike din horisont.

  Her er forord i boken som jeg anbefaler deg sterkt å lese. See also: The Last Summer of Reason


  Islamists killed Tahar Djaout: We should give life to his ideas.

  The Algerian novel The Last Summer of Reason provides a powerful and strangely beautiful reminder of the danger of letting violent ideological fundamentalism fester. We would do well to heed this reminder now, not later.

  Algerian author Tahar Djaout, born January 11, 1954, would have turned 55 this past Sunday. Instead he is dead. In May 1993 Islamists in Algiers shot Djaout in the head. Several days later he died. The Islamists viewed Djaout’s creative and intellectually rich writing as a threat to their efforts to control and narrow the horizons of Algerian society.

  Djaout is dead, but fortunately not silent. His poetry, novels, and articles remain-and deserve a broader audience. His works are in French, his language of publication, and while a few are available in English, German, and Dutch translation, almost none have been translated into Arabic, the language in which they could have the most impact.

  One of the gems of his legacy is a short novel appropriately and chillingly titled The Last Summer of Reason. The manuscript for the book, without a title, was found among his papers after his murder. The title comes from a passage in the book. The book itself seems to have come as a prophecy of Djaout’s own fate-to put it mildly, things did not end well for Djaout. In lusciously beautiful prose in this novel, Djaout takes the reader on a walk through the reflections and experiences of the main character, Boualem Yekker. It is a walk which is gorgeous yet also painful; things do not end well for Boualem.

  SvarSlett
 24. Boualem is a bookseller in a city with a religion identical to Islam (this society’s religion is not named, but the parallels to Islam are unambiguous). A particular strain of the local religion, very Talibanesque, has almost completely taken over the society and its government. This totalitarian movement is policed by the “Vigilant Brothers” (V.B.) whose love for power is matched only by their fear and hatred of creativity and beauty.

  For example, plans are underway to ban spare tires in automobiles, justified by the claim these indicate lack of confidence in the abilities of God. Alongside this, violence and death become common. Boualem lives in a world overtaken by a “logic that causes blood to flow out of passion, that has claimed the right to destroy people in order to save their souls.” Absurdity abounds. Destruction abounds. Salvation, not so much.

  For survival, Boualem nourishes his mind and soul through his memories of an era before the V.B., when intellectual inquiry and art were part of the fabric of day-to-day life. His books provide a lifeline for him, at least for a while. Boualem lives in a “gruesome-faced present,” in a city “bleeding so dreadfully inside, this city predisposed to joy but from which joy has been banned.” Integral to the V.B. banning of joy is their banning of books, and eventually burning of them. Though devastated, Boualem is not surprised, for he sees that “words, put end to end, bring doubt and change,” which are clearly foes of the neat, tidy absolutism of the V.B., who have manipulated a religion into a fundamentalism which is more focused on wielding human power than enriching humans’ relationship with their Creator.

  SvarSlett
 25. The vital importance of Boualem’s rich memories is made particularly poignant by the contrast of these with the rigid attitudes children have acquired from their schooling in this “new world” of the V.B. So pervasive and deep is the V.B. indoctrination in society that even Boualem’s wife and his own children become estranged.

  In the new world of the V.B., children are brought up to be “blind and convinced executors of a truth that has been presented to them as a higher truth. They have nothing on this earth: no material goods, no culture, no leisure activities, no affection, no hopes; their horizons are blocked.” In the realm of the V.B., any sense of educating children to be explorers, inventors, problem-solvers, and/or entrepreneurs has been extinguished. The next generation will not have memories, to say nothing of role models, to inspire broader deeper thinking.

  This, precisely, is the risk we Americans and our allies face if we fail to confront the creep, and in some places the sweep, of Islamist ideologies taking root and marginalizing, or, worse yet, assassinating, Muslims who embrace intellectual inquiry, creativity, and peaceful coexistence with non-Muslims.

  Djaout knew that the confrontation of fundamentalism had to take place in hearts and minds. This is why he placed particular importance on education. In a magazine he founded, Ruptures, he asserted in January 1993, “Among the structures to be remodeled as fast as possible is the educational system. It is useless to repress fundamentalism if the Algerian school continues to prepare for us new packs of fundamentalists who, in their turn, will take up arms in ten or fifteen years.”

  Perhaps while reading this article you are thinking of a gazillion other articles and books you ought to read, and feel you don’t have time to read some Algerian novel. Frankly, I suggest you do not have time not to read this novel; its tour-de-force message is of vital importance to our era. Thanks to University of Nebraska Press and translator Marjolijn de Jager, The Last Summer of Reason is available in paperback (a short book, just 146 pages) in an excellent English translation from the French original.

  The character Boualem “used to tell himself that the city would not be long in expelling the parasitic body that was such an insult to the landscape. Thus he waited for things to return to normal, for the messengers of fanaticism to go back to their dark corners . . . [yet] It was enough for beauty and reason to doze off for a moment, abandoning their defenses, for night to shove day out and pour across the city like a horrifying flood.”

  We cannot sit back and wait for the fanatics to just go away, for life to return to our blissful ignorance of September 10, 2001. The lull of September 10 only yielded September 11.

  http://www.north-of-africa.com/article.php3?id_article=559

  SvarSlett
 26. Til anonym som begynner innlegget med kjære hr. Heian:

  Helt greit at du ikke støtter mine synspunkter, men å gå til angrep på meg som person uten å komme med noen argumenter på hvorfor du mener det du skriver blir for dumt. Vil heller oppfordre deg til å ta diskusjonen på et saklig nivå!

  SvarSlett
 27. Det er problemer med enkelte innvandrere og det er vanskelig for de som det går ut over. Vi skal imidlertid være oppmerksom på at andre problemer i Norge er vesentlig større. F. eks. er det grunn til å tro at alkohol koster samfunnet 1000 ganger mer enn våre probleminnvandrere. De personlige tragediene som følger med alkoholen er også 1000 ganger større. Kanskje vi bør ta for oss de store problemene først?

  SvarSlett
 28. Om alkohol er hovedproblemet. Hvordan forklarer du da tilstanden i Midtøsten, hvor alkohol er forbudt i de aller fleste land?

  "F.eks er det grunn til å tro at alkohol kosten sammfunnet 1000 ganger...."

  Har du noe forskning på dette, eller "tror" du bare dette i ditt kloke venstrevridde hode?

  SvarSlett
 29. tviler på alkoholkonsumet går NED når det går opp for folk hva som har skjedd.

  men fra spøk til revolver. å åpne portene for krigsofre og opportunister over hele linjen blir jo fullstendig idiotisk, det skjønner jo nesten alle. hvis det er fare for liv og helse til disse personene, så opprett heller et asylmottak på svalbard der de kan jobbe for føden (ærlig arbeid, ikke slavearbeid altså) + man kan drive voksenopplæring på gjengen, så kan de heller løpe seg en tur i snøen hvis de prøver å løpe fra konsekvensene på overtramp. slik lærer nok beboerne å ta ansvar selv og forstår hvordan et samfunn fungerer.

  hvis alternativet er en skjebne som disse hevder de har, så er jo dette en gave fra oven. så kan vi heller ta inn de som har planer om å oppføre seg og spiller med åpne kort (evt. noen fra dette mottaket hvis 1. de oppfører seg, og 2. de fortsatt er i fare og kan BEVISE dette).
  under oppholdet driver man hele tiden identitetssjekk, og sender gjengen som søker opphold på falskt grunnlag PÅ HODE OG RÆV TILBAKE der de kom fra!

  slik man holder på idag er jo en hån mot dem som virkelig trenger hjelp, og en hån mot nordmenn som tror det er denne gruppen de hjelper.

  dette ville vært et uhyre ålreit tilbud ift. innvandringspolitikken som drives i ikke-europeiske land, og et veldig fair tilbud fra norge; å tilby et midlertidig tilfluktssted der disse kan ha en trygg plass å bo i bytte mot ærlig arbeid. og hvis de har gyldig grunn til opphold, slipper de etterhvert inn i det norske samfunn.

  hva synes dere om denne ideen? :)

  SvarSlett
 30. Det var hyggelig at en anonym debattant syns at det å være venstrevridd er omtremt synonymt med å være klok.

  Debattanten skjønner ikke volden i Midtøsten; problemstillingen er her både enkel og vanskelig. Les flere aviser og da vil du kanske forstå mer.

  Så var det at alkohol koster samfunnet 1000 ganger mer enn problematiske innvandrere. Fra min side er dette synsing, men denne synsingen bygger på kjente tall. Vi tar et eksempel: I Oslo er begått 42 overfallsvoldtekter over noen år av innvandrere ifølge politiet. (Førstesak i Dagsrevyen for en stund siden.)Dette er ille, og især er det forferdelig for jenter som opplever voldtektene. Dette tilsvarer litt over en voldtekt i måneden (og det høres ikke så ille ut). I Norge blir forøvrig nesten en kvinne drept av sin norske partner hver måned. Hver måned blir dessuten 1650 kvinner utsatt for vold fra en mann de kjenner godt. En av fire kvinner opplyser at de er blitt utsatt for vold av sin partner etter fylte 18 år. Svært mye av dette henger sammen med alkohol.

  Dersom min motdebatant ikke er enig i at problemene med alkohol er 1000 ganger større enn problemer med vanskelige innvandrere så ser jeg fram til å få vite om nye beregninger.

  SvarSlett
 31. Har lest gjennom innlegga her, og det er fortsatt spesielt èn ting som undrer meg; Hvorfor er det komplett umulig å debattere enmer som vold, islam og innvandringspolitikk uten å ty til æreskrenkende beskyldninger, (påstander om) løgner og totalt udokumenterbare "synsinger"?
  Men la meg spørre deg, Inga Marte Thorkildsen; Stortinget vedtok "Lov om innvandringsstopp" i 1975. Hvilken relevans, om noen, har det vedtaket hatt i utforming av lover og vedtak i tida etter, og ikke minst, tar dagens regjering overhode med i betraktning at vi faktisk har en 34 år gammel LOV OM INNVANDRINGSSTOPP her i landet?
  Dernest; En hovedgrunn til å gi mennesker på flukt asyl i Norge, er visst at de er "ureturnerbare", hvilket ofte vil si at det vurderes som for farlig for dem å bli sendt hjem. Hvorfor i alle dager gis det ikke et skikkelig behandlingstilbud til disse flyktningene? Hvis de altså kommer fra krig og terror, tror virkelig norske myndigheter (hvorav du er èn... ;-)) at folk som er traumatiserte, som har opplevd grusomheter VI bare kan drømme om i våre verste mareritt, sånn plutselig fikser liva sine perfekt etter "norsk standard" bare de kommer opp i snø og kulde? Hvis vi skal gi dem beskyttelse, hvorfor gir vi dem ikke også den HJELPA de trenger?
  Og til slutt; Har din regjering vurdert om vi ikke bør endre begrepet og lovverket fra dagens "religions-frihet" til heller å omfatte "tros-frihet"? At det er den enkeltes rett til personlig tro som skal beskyttes, men at ingen religion/ideologi/filosofi skal ha krav på verken beskyttelse eller "rezzpekt"...

  Vennlig hilsen Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett
 32. Inga Marte Thorkildsen er et svin. Man kan ikke gi andre betegnelser på en politiker som ser det som sin første plikt å rasere sitt eget fedreland. Hvorfor hater du Norge?

  SvarSlett
 33. Lurer litt på hvilke betegnelser man kan har på folk som ikke greier å finne andre betegnelser enn "svin" på en politiker man ikke liker standpunkta til...?
  Folk som til overmål er så feige at de sågar må framsette "svineriet" sitt anonymt?!
  Hilsen Vidar

  SvarSlett