fredag 19. juni 2009

Fjern listene!

Jeg syns det er helt vanvittig å legge ut lister på denne bloggen over mennesker som er drept. Jeg vil be dere fjerne dem, av hensyn til dere pårørende, som ikke har bedt om dette. Vis litt respekt!

Ellers vil jeg takke for hyggelige ord fra flere. Det er tydelig at debatten fenger, og at mange er engasjerte. Det er bra. Likevel blir jeg skremt over at det er så mange som har behov for å si ting av typen "Det er ille det som har skjedd, men når det er sagt...". (Jeg har fått noen sånne mailer i dag også). Det er nemlig ikke noe "men" i denne saken. Vi vet ingen ting om han som forårsaket Andreas sin død, annet enn at han er dansk-pakistaner og tidligere voldsdømt. Selv har jeg kjempa i årevis for et skikkelig behandlingstilbud til voldsutøvere (Alternativ Til Vold), og at straffen skal ha et innhold som gjør at ikke folk blir farligere når de kommer ut av fengsel. Kanskje hadde det hjulpet? Det aner vi ikke, og sånt blir bare meningsløse spekulasjoner.

Forøvrig er mye av volden som begås i Norge utført i fylla, og mye foregår i hjemmene til folk. Og ja, mange av disse hjemmene er "heilnorske". Å sikre at barn vokser opp i trygghet, uten voldelige foreldre eller foreldre som ikke gir dem kjærlighet og omsorg, er uansett den beste forsikringen vi kan få mot at mennesker blir voldelige seinere i livet. Barns rettigheter og trygghet er noe av det viktigste vi kan jobbe for i samfunnet, og dette er en av mine hjertesaker.

43 kommentarer:

 1. Alle disse sakene har blitt omtalt i media.Alt er offentlig tilgjengelig.Ingenting er hemmelig.

  Folk som poster anonymt(dvs uten profil)kan ikke redigere innlegg.Blogeier/moderator kan slette/sensurere hvis dette er ønskelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan ikke takke Dr. EKPEN TEMPEL nok for at jeg hjalp meg med å gjenopprette glede og trygghet i ekteskapet mitt etter mange problemer som nesten fører til skilsmisse, takk Gud for at jeg mente Dr. EKPEN TEMPEL til rett tid. I dag kan jeg si til deg at Dr EKPEN TEMPEL er løsningen på det problemet i ditt ekteskap og forhold. Kontakt ham på (ekpentemple@gmail.com)

   Slett
 2. Ikke noe "men"?

  Unnskyld, men du har selv kjørt denne saken i media i dag. Du takler ikke at folk er uenige, og generaliserer og fordømmer. Her er det faktisk mange "men". Utrolig at du bruker denne saken til å fremme dine ensporede tanker.

  Du har satt i gang debatten. At folk har andre løsningsalternativer enn dine (som tydeligvis ikke funker så godt) må du være voksen nok til å akseptere uten å fremstille dem som onde og rasistiske.

  Det trekker opp til større og større uforsonligheter mellom raser og religioner i hele Europa. Jeg tror ikke det skyldes at flere og flere blir ondere. Heller at verdenshistoriens desidert raskeste kulturblanding gir folk en del å tenke på som man før var forskånet for.

  SvarSlett
 3. Var han som drepte stebroren din heilnorsk da?
  Var han som voldtok venninnen din heilnorsk da?
  Hvilken trygghet vokser norske jentebarn opp i på østkantskolene i dag, når de blir voldtatt på toalettene i skoletia, Inga Marte thorkilsen?

  SvarSlett
 4. Jeg syns det er helt vanvittig å få disse menneskene som står på listen drept, fordi man ønsker å fremstille seg selv som gode mennesker, Inga Marte Thorkilsen. Jeg syns det er ikke bare galskap, men også ren ondskap å kjempe voldtekter, ran og drap vi kunne vært foruten inn i vårt land, Inga Marte Thorkilsen.

  SvarSlett
 5. @lysild

  Logikken din er full av brister. Ta f.eks krisesentrene i Norge - de er fulle av utenlandske kvinner som blir utsatt for fysisk, psykisk og seksualisert mishandling.

  Jeg jobber med akuttplassert ungdom. Jeg treffer hundrevis av ungdommer som opplever vold i hjemmet, seksuelle overgrep, neglisjering og omsorgssvikt. De fleste av dem er like hvite og norske som deg.


  Gir dette noen grunn til å sykdomsforklare hele den "norske kulturen"? Neppe.

  Norge er ikke bare ditt land. Det tilhører ALLE oss som bor her, måtte vi være vellykket, mislykket, hvit, svart, kinky, kjedelig, utagerende, teit, snill, fattig, rik, smart, illeluktende, snobbete, vulær, etc ad nauseum.

  Det er bare å innse at man ikke kan luke ut de som ikke passer inn i ens eget verdensbilde eller komfortsone. Vi blir dessverre bare nødt til å leve sammen, helst i relativ fred og fordragelighet.

  Og helt seriøst: Where is the goddam LOVE?

  SvarSlett
 6. Sara, så da hadde du sagt det samme i 1940 da, det var jo også bare et spørsmål om "nye nordmenn" som kom og bygget Norge?
  Så merkelig , for jeg jobber i helsetjenesten , Sara, med voldsoffre også og Sara, det er masse hvite offre, ja, dine ofre, og Inga Marte Thorkilsens ofre, ofre for multikulutren er oftes hvite.
  Og du Sara, har du hørt om statistikker, det handler om sannheten, rene klare fakta. Antar du har lest dem ganske ofte. Men for slike hippiekjerringer som deg, så er vel sånt bare å drite i .
  Fakta : ingen overfallsvoldtekter i Oslo 3 siste år uten innvandringen. Fakta: Sara kjemper for alle overfallsvoldtekter i Oslo 3 siste år.
  Du får ta deg en tur til et mørkere land Sara, og lete etter "Love", det er sikkert mange mørke menn som vil gi deg det. Og sikkert enda flere som allerede har gjord det. jeg tviler på at det norske folk elsker folkeforrædere.

  SvarSlett
 7. Er ikke mye hippie i meg, lysild. Det finnes situasjoner hvor jeg vil velge å være militant. Men jeg tror nå på solidaritet og kjærlighet all the same. Problemet med ditt snevre resonnement, er at du tilskriver "multikulturen" (jeg antar dette er et begrep du har fremfantasert helt på egenhånd)all skyld for voldshandlinger begått av etniske minoritetsmenn (de er helt sikkert muslimer?) mot etnisk hvite nordmenn (kvinner). Du setter ikke logikken din på prøve (ved å sjekke om den funker eller bare er helt på trynet) ved å vende den rundt og problematisere vold mot etniske minoritetskvinner begått av etnisk norske menn. Det gjør du ikke fordi da hadde du hatt et kjempestort forklaringsproblem, og måtte ha sagt at den norske kulturen er sjuk fordi etnisk norske menn begår vold mot kvinner (også).

  Tror du virkelig at norske kvinner ikke ble utsatt for vold og voldtekt FØR 1970? Endrer selve volden karakter med hudfargen til den som begår den? Er det mindre traumatiserende å bli voldtatt av en hvit nordmann?

  Å si at jeg kjemper for overfallsvoldtekter er absurd. Jeg mener at det er forskjellige måter å bekjempe nettopp de voldtektene du snakker om i Oslo. For det første må staten ta større ansvar for asylsøkeres psykiske helse. Jeg er enig med SVs Akhtar Chaudry når han sier at minoritetsmenn må ta et krafttak og snakke åpent om hvorfor de er overrepresenterte i denne statistikken. Det betyr å bryte tabuer i moskeen, hjemme, på jobb, i pubene, osv. Personlig tror jeg også at en del av integreringen foregår best på grassrotsnivå.

  Din siste setning avslører vel først og fremst dine egne infantile fantasier om menn som ikke er hvite. Jeg er heldigvis ikke plaget av det selv.

  SvarSlett
 8. Voldtekststatisikkene har økt ekstremt siden 1970, på 70-tallet var en voldtekt en nyhet i hele Norge, dette vet du. Hvorfor gnager du på de samme løgnene dine. statistikkene har talt, og de kaller deg en løgner.
  Selvfølgelig vet jeg at slike som du er militante. Demokrati om menneskerettigheter spytter dere jo på.
  100 prosent av alle anmeldte voldtekter i Oslo, tre siste år.
  Rene klare fakta fra politidirektoratet. Uten det DU, sara, kjemper for hadde ingen av disse skjedd. DU, sara er medskyldig. .
  Jeg driter i hva du er enig i om at fremmede må gå kurs.
  Det er DU som er for invaderingen, Sara, du hetser norske småjenter som er utsatt for de groveste overgrep.
  Jeg bryr meg lite om islam, Sara, så du kan gå og angripe Tumyr så mye du vil for min del Sara, det bare viser hva for slags avskyelig menneske du er.
  Islam er intet problem i Norge, Sara, DU er problemet for DU har sluppet det inn.
  Døråpnerne og landssvikerne er det verste avskum, og den direkte årsak til alle de voldtekter, ran og drap vi kunne vært foruten.

  SvarSlett
 9. ps, ingen fantasier her. Jeg ser da hvordan slike kvinner som deg holder på.
  Vi har da navn på dere. Vi bare sier dem ikke til dere.

  SvarSlett
 10. Wow. Jeg må innrømme at du mistet meg der. Jeg klarer rett og slett ikke å ta det du skriver seriøst. Kanskje vi kan møtes og avgjøre striden med stein, saks og papir? Boksing? Trille terning?

  Hva skal jeg si? Le oftere, les en bok, slapp av, si noe hyggelig til noen.

  SvarSlett
 11. Jøss, Lysild er både rasistisk OG en drittsekk OG kvinnefiendtlig! Samtidig! Det er jo verre enn å tygge tyggis og gå (selv om det tilsynelatende krever betraktelig mindre hjerne).

  Jeg pleier å være tålmodig overfor folk som oppfører seg dårlig, men dette er over grensen. Ikke mat trollet. Inga Marte fortjener bedre når vi snakker om dette.

  SvarSlett
 12. Jeg synes det er utrolig at mange neglisjerer det faktum at vi importerer negativ kultur i stort omfang. Man skal være ytterst forsiktig med å ødelegge dette frie samfunnet vi holder så høyt.

  Og diskusjonen om at fremmedkulturelle innvandrere er overrepresentert i vold og narkotika saker eller ikke er død.

  Det er gjennom mange år konstatert at de er sterkt over representert. Ferdig med den saken.

  Når det gjelder disse mullaenes innflytelse på mennesker som etterhvert vil påvirke det norske samfunn er det svært få som vil ha for mye av. Dette være seg enten man stemmer SV eller FRP.

  Og det ligger slik jeg ser det mye naivitet bak ønske om rettferdighet og å hjelpe mennesker i nød.

  Jeg tror vi må ta et standpunkt om at nok er nok og legge om kursen fullstendig.

  SvarSlett
 13. Hei.

  Jeg vil gjerne oppfordre deg til å sette deg litt inn i hva islam faktisk innebærer. Jeg sikter altså ikke til MUSLIMER, men ISLAM om du forstår forskjellen. Mange er muslimer av kultur og de fremstår ikke som noe problem så langt jeg kjenner til, men når det er snakk om troende muslimer så VIL MAN få en kulturkræsj. Jeg har brukt en del fritid de siste årene på å lese om islams historie og som du sikkert veit er ikke Muhammed mors beste barn. (Jeg tror nesten enhver kriminell merkelapp ville passe på han, kanskje med unntak av fartsbølle) Likevel anses han for å være perfekt av troende muslimer.

  I dette ligger roten til hele integreringsproblematikken. Koranen er absolutt og Muhammed er perfekt. Da får man de underlige utslagene man får der muslimer ikke evner å integrere seg i samfunnet som de fleste andre grupper. (Folk fra østen ser man skjeldent noe til, ikke sant?)

  Vel, les litt om islam og Muhammeds eskapader og hvordan han brukte sin profetstatus til å oppnå personlige fordeler. Jeg tror du vil bli overrasket over at islam er mer en ideologi enn en religion. Det er først og fremst en politisk og sosial platform, deretter en religion for personlig bruk. Lykke til.

  SvarSlett
 14. http://www.dagbladet.no/2009/06/15/nyheter/islam/innenriks/politikk/religion/6677332/

  vel vel.. her står det svart på hvitt...

  SvarSlett
 15. Tragisk det som skjedde med din stebror. For min del snudde jeg i innvandringssaken etter et par knivepisoder i Oslo, men jeg sitter igjen med følelsen av at det skal mer til for at du snur i oppfatningen av innvandringen.

  Det triste er at mange uskyldige vil bli rammet av rå vold i mellomtiden.

  SvarSlett
 16. www.snaphanen.dk forteller om en svenske som ble knivstukket og drept av en innvandrergjeng. Omtrent det samme som skjedde med sønnen til noen venner av mine foreldre i Bergen. Vent, han fikk en stein i hodet og døde to dager etterpå.

  Høres kjent ut?

  SvarSlett
 17. Påstandene om at innvandring fører med seg mer vold, er rett og slett ren fiksjon. Statistikkene fra de siste 25 år tilbakeviser denne påstanden ettertrykkelig:

  http://blog.tjomlid.com/?p=2068

  SvarSlett
 18. Inga Marthe, kan ikke du bli med meg en tur på Grønland på en vanlig kveld/natt, så kan jeg vise deg litt hva denne åpenheten din medfører.

  Jeg tar aldri tbanen på Grønland på kvelden (fullt av doplangere og det har vært flere voldsepisoder), men når jeg går sammen med deg kan jo du vise meg at det er helt trygt?

  Så kan vi ta en tur langs den hyggelige traseen ved akerselven etterpå. Det er det jo tilsynelatende kjempetrygt - ikke sant?

  Jeg vil også si noe om tiggere. Jeg har ikke problemer med tigging generelt, men at de ligger og sover på trappen når jeg kommer på jobb på morgenen, tisser på rutene og bidrar til avføring i buskasene - da har jeg et problem med dette.

  Jeg synes man skal stenge stortinget for en periode, så kan dere leie lokaler på Grønland/Tøyen for en periode. Tror det er mange av dere som ville hatt godt av dette.

  Lukk øynene og fortsett med ditt du, Inga Marthe - det er vel det enkleste...?

  SvarSlett
 19. En ting til - Inga Marthe. FrP tjener stort på at den andre partiene ikke en gang tør å ta debatten på hva som faktisk skjer når man ikke gjør noe med utfordringene med kulturforskjellene.

  Dette er ting som skaper frustrasjoner, og mange søker seg derfor til nettopp FrP. Jeg vil heller ikke ha en FrP-regjering, men skjønner hvorfor de vokser når ingen andre partier møter dem klart og tydelig.

  Først må du innse at det faktisk er store utfordringer - så må du finne en løsning som fungerer. Er på langt nær enig i at FrP har noen gode løsninger på dette, men så lenge de er de eneste som faktisk kommer med løsninger - så er det ikke så enkelt, gitt.

  SvarSlett
 20. Tror dere Inga Marte ville krevd at Benjamin Hermansens bilde og navn ble fjernet fra en liste over rasistiske angrep?

  Eller Obiara som døde etter arrestasjon i Trondheim?

  Krever Inga Marte at SOS-rasistene fjerner hans navn og bildet når de deler ut flyers i gatene?

  Helt utrolig at en stortingspolitiker blir fullstendig overkjørt av vanlige folk i gata her i argumentasjon. Sier vel litt om at ideologien de fører er bygget på løgn og bedrag

  SvarSlett
 21. Jeg er helt enig med deg!

  Hilsen SUer som er fan av deg <3

  SvarSlett
 22. Så sjukt mykje skit som kjem opp her. Hadde eg hatt betre tid, skulle eg kommentert mykje meir sjølv.

  Skjønt, den som lurer litt på koss ting verkeleg heng saman, kan jo ta ein titt på http://www.fostad.net/politikk/innvandring-og-klasse ...

  SvarSlett
 23. @Opheim

  Det har vært en rekke studier som forteller at volds- og seksualforbrytelser fra 1. og 2. generasjonsinnvandrere er mye verre enn for befolkningen ellers også når en korrigerer for levekår.

  SvarSlett
 24. Mads Opheim, til tross for at du representerer en ideologi som har ført til drap på millioner av mennesker i østen, støtter jeg din rett til å si hva du mener, og beundre den klasseløse sosialisme som aldri noensinne fungerte noe sted i verden.

  Men du må nok nyansere bildet litt for å bli interessant i denne debatten.

  SvarSlett
 25. Som en allerede har har poengtert, hvorfor denne dobbeltmoralen Inga Marte Thorkildsen?

  På den ene siden angriper du personer som offentliggjør navn på nordmenn drept av innvandrere, mens vi på den andre siden aldri har hørt deg klage over at såkalte antirasister kommer trekkende med de få tilfellene der ofre er en innvandrer og gjerningsmannen norsk. Kun et ord for dette blogginnlegget, skammelig!

  SvarSlett
 26. Gunnar R Tjomlid, jeg vet ikke hvilken planet du befinner deg på, men la oss ta en titt på hva politiet selv sier:

  "Innvandrere fra den tredje verden og Øst-Europa er nå overrepresentert innen alle former for kriminalitet... ...Mens innvandrere tidligere kun toppet krimstatistikkene for grov vold og narkotika, er de nå også overrepresentert innen bedrageri, vinning, utpressing, ran, drap og drapsforsøk"

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article573462.exe

  Riktignok er overrepresentasjonen liten for enkelte forbrytelser. Når det kommer til vold, voldtekter og ran er denne denne gruppen derimot grovt overrepresentert. I Oslo er 2 av 3 unge ranere innvandrere og netsen 3 av 4 anmeldte voldtektsforbrytere er innvandrere.

  Du må gjerne komme drassende med alle slags mulige unnskyldninger som sosiale forhold etc. Det endrer imidlertid ikke det faktum at forbrytelsen har skjedd og at den ikke ville skjedd dersom innvandreren ikke hadde bodd i Norge.

  SvarSlett
 27. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3131587.ece#chNum=1

  potensielle avls steder fremtidige terrorister??

  SvarSlett
 28. Åndshore. Du prøver å trekke oppmerksomheten bort fra det relle voldsproblemet i Norge i dag, nemlig innvandrervolden. Å snakke om "den norske fyllevolden" er bare pisspreik. Oslo boere er nå livredde for å gå i visse deler av Oslo og det er ikke pga noen fulle nordmenn, men pga dyriske og voldelige muslimer og negre

  SvarSlett
 29. I år hat det være flere dusin ran og brutale overfall på Grunerløkka, og Grønland i Oslo
  Alle begått av invandrere. For 20-30 år siden var Oslo en fredelig by. Ikke nå lenger, takket være sossenes groteske sosiale eksperiment. Dette eksperiment går ut på å importere hundretusenvis av brutale og underutvilede voldsmenn og kriminelle og slippe dem løs på befolkningen. Til gjengjeld håper sossene på at udyra skal stemme SV og AP som takk for at de får alt opp i fingrene og uhemmet får utløsning for sine lyster overfor uskyldige norske jenter

  SvarSlett
 30. Det at norske jenter blir drept og voldtatt i Norge er dem sin egen "doing". Det vil si, hipp hipp hurra hurra for feminismen.

  Dere har utvannet kjønnsrollene, og nå klager dere over at dere blir innbefattet med samme vold som menn utøver mot hverandre (i fengsel osv). Stakkars. Kan ikke være lett å være en norsk selvstendig, frigjort, sterk feminist som ikke tåler norske etniske hvite hetrofile menn?

  Kanskje dere heller skal bli lesbisk?
  Med tanke på denne "likestillingen" her i landet, så kan dere ikke lure på hvorfor ingen respekterer norske jenter!
  Fakktisk, så skjønner ikke hvorfor noen i det heletatt har respekt for løse tøs.

  Ikke kan dere lage mat, skal bare kvoteres i maktyrker, og bare klager.
  Hva er dere, annet et kjønnsorgan med hengepupper?

  Norge har verdens største konsentrasjon av alenemødre per. innby, for å ikke snakke om single damer uten barn.

  Stå på krav, så ender dere opp på gamlehjemmet, singel og utpult.
  Det finnes bedre kvinnfolk ute. for oss

  Sure bitre kjerringer dere er.

  SvarSlett
 31. Feministene, både menn og kvinner har ødelagt forholdet mellom kjønnene, men ofrene har ikke skyld i at de blir voldtatt eller ranet. Innvandrervolden er mye råere enn den nordmenn bedriver.Innvandrerne kommer gjerne i gjenger. De slår ned offeret på åpen gate og sparker og mishandler han , henne. Deretter er det fram med kniven.Gir man ikke opp penger og kredittkort med en gang, har man flaks om man ovelever

  SvarSlett
 32. Jeg ville nå vært mye mer bekymret for å få en av de som står bak alle disse sinte, anonyme kommentarene - eller de kvinnefientelige, til nabo, enn å få en innvandrer, eller fem.
  Hjelper ikke hvor heilnorsk man er, hvis man er så fientlig innstilt ovenfor folk som har en annen oppfatning.

  SvarSlett
 33. Selv om jeg er meget i mot asylsøkerne som kommer uten papirer, henteekteskap og muslimsk innvandring generelt, så finnes det noen ganger der det er riktig å åpne opp. Et slikt tidspunkt er i Iran i dag.

  Hvorfor åpner dere ikke ambassedens dører for de sårede som er ofre for presteskapets brutalitet?

  PS! Asylinnvandringen og henteekteskapene

  SvarSlett
 34. fortsettelse: asylinnvandringen og henteekteskapene er galskap satt i system og må stanses.

  SvarSlett
 35. Stian;

  jeg synes oppriktig talt synd på deg! Du må ha opplevd noe særdeles vanskelig i ditt foreløpig korte liv for å komme med slike hatske og fiendtlige utsagn. Jeg regner med at du ikke er gamle karen, siden dine kommentarer virker så ugjennomtenkte og uskolerte.
  Hva så om det finnes mange single damer i Norge? Det finnes også mange single menn (en kan jo lure på hvorfor)
  Nei du kjære, bli tørr bak øra før du prøver å bli med i diskusjonen! Selv om det er søtt at du gjør et forsøk :)
  Prøv å lytte heller, kanskje du kan lære noe? :)

  Vennlig hilsen Beate - mor, kvinne, hustru, arbeidstaker og alt som følger med i året 2009 i Norge :)

  SvarSlett
 36. Du Inga Marte Thorkildsen, kan ikke du fjerne benjamin-fondet og benjamin-statuen, siden du ikke vil se listene over norske ofre. Jeg er ikke så interessert i å se på en statue av en ungdomskriminell heller, skjønner du.

  SvarSlett
 37. Det er grovt av Inga M Thorkildsen å oppfordre til hemmeliggjøring av navnene til de falne.

  Det flerkulturelle samfunnet er en fiasko.

  SvarSlett
 38. ALLE overfallsvoldtektene i Oslo de siste årene har en ting til felles: gjerningsmannen er INNVANDRER.

  ALLE overfalsvoldtektene, altså. 100%. ALLE.

  Dette er MITT LAND OGSÅ, Inga. Så SLUTT Å VOLDTA MEG, INGA!!!!!

  N E I BETYR N E I, INGA!

  READ MY LIPS: N E I

  SvarSlett
 39. Fantastisk kommentar, anonym, 11.16.
  rett på kornet.
  Inga Marte Thorkildsen voldtar Norge med svineriet sitt.

  SvarSlett
 40. Til alle dere som slenger med leppa anonymt, hvorfor undertegner ikke dere med fullt navn? Jeg kan godt være enig i mye av det som blir sagt, men endel av det som sies er jeg dypt uenig i.

  Uansett, dersom dere ikke har baller nok til å slenge med leppa i fullt navn, bør dere la vær å skrive. Flott at man har meninger, men det er utrolig feigt å ikke tørre å si disse meningene i fullt navn.

  Jeg er selv dypt uenig med Inga Marte Thorkildsen. Men for meg er det en selvfølge å adressere hvor kritikken kommer fra. I alle livets sammenhenger bør det være slik at enten står man rakrygget for sine meninger, hvis ikke holder man klokelig kjeft!

  SvarSlett
 41. jeg er ikke en av disse som slenger med leppen, men jeg forstår godt at folk som også har saklige innsigelser ikke vil stå frem med navn med den stigmatiseringen til rasisme osv. som foregår i dagens pk-norge. (ikke at jeg tror jeg trenger å fortelle deg om dette, bare minner deg på og connecter the dots :)
  tenk f.eks om du søker jobb og arbeidsgiver tar et søk - får umiddelbart negativ assosiasjon.

  SvarSlett
 42. La det være sagt med en gang. Flertallet av nordmenn har fått nok av muslimene. Flertallet av nordmenn, er ikke mot innvandring, men vi vil ha ikke muslimske innvandrere som har noe å bidra med dvs en "bærekraftig innvandring"
  Muslimer har ikke noe i Europa å gjøre

  SvarSlett