mandag 29. juni 2009

Frps uansvarlighet

Frp vil ha alkoholsalg, inkludert sprit, på bensinstasjonene - døgnet rundt. Motorførernes Avholdsforbund kaller det "verste galskap vi har sett", og NAF reagerer kraftig. Jeg syns det er utrolig at Frp på denne måten vil sette trafikksikkerheten til side, for at noen få skal få tilfredsstilt sitt egoistiske behov. dette er nok et eksempel på a Frp bør holdes borte fra makta i Norge.

Motorførernes Avholdsforbund går så langt som å spørre Frp hvor mange ekstra fylledrap i trafikken de er villige til å ta ansvar for. Jeg stiller meg bak denne utfordringa. De bør ikke slippe unna med lettvintheter denne gangen, dette er alvorlig.
Sammenhengen mellom tilgangen på alkohol, fyllekjøring og dødsfall i trafikken er helt klar, og det er nesten for frekt å komme med dette forslaget rett etter at det er blitt kjent at StatoilHydro har prøvd å presse Litauen til å gå tilbake på sitt alkoforbud på bensinstasjonene nattestid.

Skjerpings!

12 kommentarer:

 1. Det er viktig å sørge for at enkeltindividets friheter er optimal. Erfaringer fra andre land viser dessuten at denne liberaliseruingen tvert om hjelper på å redusere ulykkesstatistikken.

  Godt valg til alle frihetselskende liberalister

  SvarSlett
 2. Anonym av 29. juni 2009 22:13 har forstått det, det vil bli mye mindre ulykker hvis vi selger alkohol på bensinstasjonen og desunten, skulle det bli noen så har jo Per Sanberg sørget for å hogge ned alle trær rundt veiene så fyllekjøreren ikke skader seg (så veldig?) når han har kjørt front til front mot en barnefamilie på vei til hytta.

  SvarSlett
 3. Anonym av 29. juni 2009 22:13 har forstått det, det vil bli mye mindre ulykker hvis vi selger alkohol på bensinstasjonen og desunten, skulle det bli noen så har jo Per Sanberg sørget for å hogge ned alle trær rundt veiene så fyllekjøreren ikke skader seg (så veldig?) når han har kjørt front til front mot en barnefamilie på vei til hytta.

  SvarSlett
 4. Mentaliteten bak FrP skremmer meg, rett og slett. Her går enkeltindividets egoistiske ønsker foran den generelle sikkerheten.

  SvarSlett
 5. Jeg er et enkeltindivid, og jeg er et ansvarlig menneske.
  Nettopp derfor har jeg ingen problemer med alkoholsalg, ei heller på en bensinstasjon.

  Det er ikke egoistisk å ønske å la andre få bedre valgmuligheter i hverdagen, selv ikke når det gjelder alkoholtilgjengelighet.

  Det som virkelig er uansvarlig, er å anse andre mennesker å ikke kunne ta egne fornuftige valg, uten å måtte til enhver tid blande seg inn og sette seg til doms over dem.

  Vi har klare regler for kjøring og alkoholbruk.
  Håndhev reglene. Ikke begrense våre/menneskenes/enkeltindividenes frihet.
  Det er ansvarlig politikk.

  Og ansvar tar jeg, du, alle vi mennesker/enkeltindivider best selv, relatert til oss selv.
  Ansvar tar vi svært dårlig ved å begrense andre.

  Jeg ønsker alle andre frihet.
  Jeg ønsker frihet.

  SvarSlett
 6. Flott at du tar opp dette, Inga Marte. FRP viser igjen sin egoistiske og stupide kortsiktighet. Når denne klovnen Per Sandberg sier at dette vil gjøre oss nordmenn mer omgjengelig med alkohol.. jeg lurer litt på hvor han klarer å si dette.

  Fra mitt opphold i usa, hvor alkohol selges i kiosk og bensinstasjon, er det så mye fyllekjøring at det nesten er vanlig.

  Skam dere FRP

  SvarSlett
 7. FrP et egoistisk og liberalistisk parti? Ikke narr meg til å le.

  SvarSlett
 8. Her har vi en klassisk motsetning mellom prinsippet om "individuell frihet" og ønsket (fra både myndigheter,organisasjoner og privatpersoner) om "trygghet og sikkerhet".
  Siden alkohol er en lovlig vare her i landet, burde det jo kunne selges hvorsomhelst og nårsomhelst... Problemet er jo at folk blir fulle ;-) Og at de GJØR ting i fylla som ikke er så bra... Og all erfaring viser faktisk at økt tilgang gir økt forbruk - og økte problemer. Dette VEIT også folk i FrP, og at de derfor argumenterer mot bedre vitende her, virker litt søkt. Kunne de ikke heller bare si det som det er, at de velger individuell frihet forran trygghet og sikkerhet? Det hadde vært ærlig og redelig. Slik partiet argumenterer nå, virker det som om de forsøker å ri to hester samtidig. Det viser også all erfaring at oftest går gæernt ;-)
  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett
 9. FrP er ein trussel mot trafikk-tryggleiken i Norge. Både fordi dei ønskjer at folk i Norge skal kunne ruse seg meir, og fordi dei stadig påpeikar at det er kvaliteten på norske vegar som er den viktigaste årsaka til trafikkulukker i Norge. Dei underkommuniserer bevisst føraren sitt betydelege ansvar.

  http://oddfrantzen.blogspot.com/2009/06/frp-vil-at-vi-skal-ruse-oss-meir.html

  SvarSlett
 10. Anonym 4, har du noe konkret statistikk som viser at økt tilgang gir økt forbruk? Så vidt jeg vet er dette en myte.

  SvarSlett
 11. vegard jensvold1. juli 2009 kl. 04:31

  Olve:

  Statens institutt for rusmiddelforskning, SIRUS Har forfattet denne:
  http://www.sirus.no/files/pub/490/Hva%20er%20god%20forebygging%20IR%2009.pdf

  Kort oppsummert sier rapporten:
  1) Økt tillgang gir økt totalkonsum som igjen øker alkoholrelaterte skader.

  2)skadene kommer IKKE i hovedsak av storbrukere men folk flest som driter seg ut i fylla

  Hun skisserer et par tilltak som har vist seg å funke forebyggende mot alkoholrelaterte skader. Vil man redusere alkoholrelaterte skader må man øke prisen OG innskrenke muligheten for å få tak i alkohol.

  Minner om at det er skrevet av Statens institutt for rusmiddelFORSKING

  SvarSlett
 12. Til Odd Frantzen:
  FrP er nok ikke noen større trussel mot trfikksikerheta i Norge enn det de andre partia ev. er det. Myten "farta dreper", som det virker som om SAMTLIGE partier bekjenner seg til, har jo effektivt stoppa enhver debatt om de VIRKELIGE ulykkesårsakene, de siste 30 åra... Og aldri har vårt veinett vært så nedslitt, aldri har det vært så mange direkte farlige tunneller her i landet etc.
  Og det blir også lavmål å hevde at Frp "ønsker at folk i Norge skal kunne ruse seg mer". FrP ønsker muligens at folk, på visse områder..., skal få frihet til å gjøre mer som de vil. Det trenger nødvendigvis ikke være noe negativt!

  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett