fredag 19. juni 2009

Hardere klima?


Tønsbergs Blad skriver om rasismedebatten i dagens avis. Jeg håper bloggen og det som har skjedd kan bidra til diskusjoner om hvor grensene skal gå for anstendighet og for hva som er akseptabel debattkultur. Jeg tar når som helst en diskusjon om integrering, flyktningepolitikk - og kriminalpolitikk. Men det fins grenser for hva som skal aksepteres av debattanter, selv om de er så feige å opptre anonymt. Verre er det at partier og enkeltrepresentanter sprer rundt seg med frykt, hat og misvisende statistikker som får oss til å bli reddere enn vi trenger å være. Fordi de selv ønsker å bli populære.


I dagens Dagsavisen sier forfatter Anne Holt at hun mener at homofile og muslimer utsettes for et hardere klima. Som homofil har hun selv opplevd dette. Som stortingsrepresentant merker jeg en økende pågang fra folk som skriver nedsettende og hatefullt, både om homofile og om innvandrere - særlig muslimer. Jeg syns Anne Holt treffer spikeren på hodet når hun sier: Noen hevder det ikke er lov til å snakke om innvandrere som problem - men det gjøres jo nesten ikke annet! Jeg møter så mange nordmenn med utenlandsk bakgrunn og mørk hud som føler at de egentlig ikke er ønska her i landet. Da har vi et problem. Da skaper vi grobunn for kriminalitet, hat og frykt. Vil vi det?


Jeg tok tak i tvangsekteskaps - og kjønnslemlestelsesdebattene allerede midt på 90-tallet. Da var dette ganske nye temaer i den offentlige debatten i Norge. Heldigvis er det nå offisiell politikk å bekjempe kulturer som utsetter mennesker for overgrep. Men tro ikke at vi "etniske normenn" er perfekte selv. Det er for mange som framhever "vestlig kultur" nærmest som perfekt. Det er feil! Vi har store utfordringer, vi har altfor mye vold og overgrep i hjemmet, en utagerende alkoholkultur og en tabukultur som feier seksuelle overgrep under teppet. Bare for å nevne noe. Å dele Norge i "oss" og "de andre" tjener ikke til annet enn å gjøre samfunnet farligere.

62 kommentarer:

 1. Håper ikke at Inga Marte tar seg nær av dette total ONDSKAP OG STERKT UVERDIG.

  SvarSlett
 2. Det blir helt feil å si at noen fortjener å miste sin bror på den måten, men når det først skulle skje så synes jeg det var riktig at det skjedde deg... Du er jo hovedskyldig for strømmen av fremmedkulturell innvandring, det kan du ikke løpe fra. Jeg håper virkelig ikke det kommer som en overraskelse på deg at fremmedkulturelle innvandrere er sterkt over representert innen mange formere for kriminalitet. Det at du mistet din stebror er en direkte konsekvens av din egen politikk.

  SvarSlett
 3. Hvorfor snakker du mot deg selv Inga Marte Thorkildsen? Midt i første avsnitt skriver du følgende: "Jeg tar når som helst en diskusjon om integrering, flyktningepolitikk - og kriminalpolitikk".

  I ditt innlegg publisert 17. juni skriver du imidlertid at du anbefaler elevrådet ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg å ikke la NorgesPatriotene få komme til orde i skolevalget. Du oppfordrer elevrådet til å la oss komme, men bare for deretter å bli jaget vekk fra skolen uten å få komme med vårt politiske budskap.

  Videre skriver du i ditt innlegg publisert 18. juni at du gjerne kommer til Greveskogen og vil stå sammen med elevene, dersom de ønsker det, mot NorgesPatriotene.

  Herved oppfordrer jeg deg Inga Marte Thorkildsen til å møte opp på skoledebatten på Greveskogen videregående skole 4. septemeber kl. 09.00 0g 12.00 da debattene skal være.

  Jeg oppfordrer deg til å gjøre det du nettopp hevdet i dette blogginnlegget, nemlig å diskutere integreringspolitikken. Møt opp som SVs representant i skolevalget. La oss holde debatten på et saklig nivå, så vil det etterpå være opp til elevene hvilket syn de har på henholdsvis din og min politikk. Tar du utfordringen Inga Marte Thorkildsen?

  Mvh

  Øyvind Heian
  Partiformann i NorgesPatriotene

  SvarSlett
 4. Ganske fascinerende hvordan denne Heian kan bruke all fritiden sin på å legge igjen usaklige kommentarer uten hold i virkeligheten på bloggen til Norges peneste og kanskje flinkeste politiker. Inga Marte, du viser stadig at du er tøff, at du ikke gir deg og at du har evnen til å sette deg i andres sted. Egenskaper som flere politikere skulle hatt. Når du snakker, så føles det virkelig. Det er ekte. At du tilbyr deg å komme på skolen til ungdommene, at du er opptatt av de barna som rammes av de grusomme ytringene til folk som Heian og de anonyme som er så feige at de ikke tør å oppgi navnet sitt engang...

  Det er forferdelig trist at NP får stille til valg i Vestfold. Jeg skal hvertfall stemme på deg, og jeg håper jeg har mange med meg på det.
  Du er utrolig flink!

  SvarSlett
 5. Helt greit at du ikke støtter mine synspunkt SV Venn. Men, kanskje en ide å komme med saklig faktabasert argumentasjon tilbake istedet for bare å si at "jeg liker ikke Heian og vil fortelle alle om det, men jeg klarer ikke helt å fortelle hvorfor jeg ikke liker ham"?

  Mvh

  Øyvind Heian
  Partiformann i NorgesPatriotene

  SvarSlett
 6. Beklager eventuell feilposting i Bloggen din. Det var her jeg skulle sende innlegget mitt.

  Kondolerer med din stebrors død. Skulle ønske du og dine slapp den opplevelsen.

  Etter å ha lest bloggen din i dag føler jeg likevell at jeg må ta til motmæle. Hvilke problemer innvandringen gir oss er ikke bare påstander og "misvisende statistikker".

  Som sosialist, som vil bevare velferdsstaten og de rettighetene som har blitt kjempet frem over hundrevis av år, føler jeg at SV nå er forblindet av "antirasisme" og dermed lukker øynene for hva som skjer med Norge.

  Mens SV gjerne støtter Samisk, Kurdisk, Tamilsk og palestinsk nasjonalisme og tildels deres krav om etnisk baserte stater, så tolkes etthvert forsøk på å si seg uenig i fri innvandring til Norge som nazisme.

  Vi må kunne ta opp denne debatten uten stigmatisering av meninger, for dette er det viktigste politiske spørsmålet i dagens Norge. Ingen ting annet vil forandre Norge så mye som hvilken innvandringspolitikk vi fører.

  Jeg legger ved litt opplysende statistikk for å underbygge at det jeg her tar fram ikke bare er synsing og "misvisende statistikk"

  Willoch tok opp dette problemet allerede i 1988, og hans frykt for innvandringsproblemet den gangen har slått til.
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/09/09/511447.html

  I forhold til folketallet har Norge en enorm innvandring, 67 000 personer bare i 2008. Det tilsvarer Finnmark fylke.
  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=41&tekstid=2330

  95% av innvandrerene har ikke høyere utdannelse, og over 90% av dem kommer uten papirer og fingeravtrykk. Med andre ord, dette er ikke personer som kommer for å bidra.

  Ikke-vestlige innvandrere, med Tamiler som er flott unntak, har så lav arbeidsdeltakelse at det spiser opp mer enn oljefondet bidrar med.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1348280.ece

  Bare i 2008 brukte den rødgrønne regjeringer 9,2 milliarder på nye asylsøkere.
  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=41&tekstid=2083

  Men en ting er at ikke-vestlig innvandring er en økonomisk katastrofe som mest sannsynlig på sikt vil knekke velferdsstaten.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article902132.ece


  Et annet svært alvorlig problem er kulturen deres, spesielt Islam.

  Samtlige dvs. 100%. Ikke 99,9%, men 100%! Av ALLE overfallsvoldtekter i Oslo de TRE SISTE ÅRENE er begått av ikke-vestlige innvandrere.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

  I dag begås 72,8% av voldtektene i Oslo av ikke-nordmenn. Ikke-nordmenn utgjør omtrent 20% av befolkningen i Oslo.
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/22/533336.html

  Samtidig er 40% av barna i Oslo ikke-nordmenn, og Mohammed er det vanligste navnet. Hvordan vil voldtektsstatistikken da se ut om 15 år?

  Når vi ikke klarer å få 20% til å integrere seg, hvordan skal vi klare å integrere 40%? Rundt 2050 er nordmenn i mindretall. Hvordan skal denne minoriteten klare å integrere en majoritet?


  Ayaan Hirsi Ali
  "My dream is that those lucky enough to be born into a culture of "ladies first" will let go of the myth that all cultures are equal. Human beings are equal; cultures are not."

  SvarSlett
 7. Øyving Heian, kanskje du ikke har det, men jeg, og hvertfall "SV Venn" her, har fått med seg at dette er kommentarer til Inga Martes blogg. Dette er ikke et debattforum. SV Venn kommenterer Inga Martes og dine innlegg her, og en KOMMENTAR krever ikke argumentasjon.

  Og er det noen trenger å bruke FAKTAbasert argumentasjon her, så er en formann som skal lede et parti i valg.

  SvarSlett
 8. Om innvandrere/kriminalitet:

  Kriminalitet handler ikke om hudfarge, det handler om KLASSE! Fattigfolk, arbeidsløse, alkholikere, narkomane og andre som befinner seg på bunnen av samfunnsstigen er de som gjør kriminalitet. Sånn er det i alle samfunn. Endringen i Norge de siste åra er at fattigfolka er mørke i huden. Blant hvite nordmenn er det nesten ikke arbeidsløshet, mens det er masse blant folk som ikke har norsk opprinnelse.

  Sånn kommer det nok til å være om 20 år også. De fattigste 20 prosentene er de som kommer til å gjøre all faenskap som vi andre er så redde for. Uansett hvilken hudfarge de har.

  Se på irland, fex. Katolikkene gjør all kriminaliteten, protestantene gjør mye mindre. Ikke fordi katolikker fra naturens side eller kulturelt er dårlige mennesker, men fordi de er de fattigste i irland. Det har historiske grunner, og kan i grove trekk skyldes på Dronningen av England.

  Skjønner? Dette handler ikke om hudfarge, religion, opprinnelse eller noe annet tull. Det handler om hvem som er rike og hvem som er fattige.

  Greit?

  SvarSlett
 9. Jeg synes du, Inga Marte, er feig som få. Du kjører en hersketeknikk som gjør det vanskelig for dine motstandere til å stå frem. Du fremstiller de på nedrigste vis og stigmatiserer mennesker som ikke har dine synspunkter.
  Vi som lever i dette landet og ikke har gått på Steiner-skolen og "Katta", vi sliter daglig med dritten fra innvandrerne. Vi bor i borettslag hvor de spytter etter deg siden du er vantro, vi lever i slum som innvandrere birdrar med(de driter gjerne i oppgangen), vi ser hvordan de snyter på skatten(ref. alle taxisjåfører - og hva tror du om gatekjøkkensjappene?) osv. Alt dette dytter du på oss og vi vil ikke ha det. Men vi må pent ta det i mot for Inga Marte vil ha sin drømmeverden slik.

  Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi ikke kan ha en folkeavstemming om temaet. Ingen liker hva du og dine landsforrædere har gjort mot Norge men det er vanskelig å ytre seg når dere kjører slik stigmatisering mot de søm tørr å ytre seg.
  Se på Steinar Lem, han turte først å si ifra på sitt dødsleie. Slik er det med de fleste, hadde vi fått en folkeavstmming ville nok kun SVs kjernevelgere samt noen tusen til fra partiet Rødt stemt for. Jeg vil tro at 85% av Norges befolkning ville bedt muslimer om å dra til hel....

  SvarSlett
 10. Jeg vet ikke hvor mye du har vært på ulike blogger Saihtman, men det er ikke uvanlig at kommentarfelt til blogger utarter seg til en diskusjon mellom personer som har ulike synspunkt på det bloggeren skriver.

  Å jo, når en person angriper en annen, er det absolutt på sin plass å argumentere for hvorfor man angriper.

  Mvh

  Øyvind Heian
  Partiformann i NorgesPatriotene

  SvarSlett
 11. Hvem sin blogg er dette?
  Iflg. Aftenposten.nos link [ http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3131172.ece ] står det "Partiapparatet sørget for at de verste innleggene ble fjernet raskt fra bloggen."

  Leser jeg Inga Martes blogg, eller Inga Martes PR-avdelings blogg?

  Det finnes nok av lavmål i folks meninger og ytringer. Enkelte mennesker burde beskyttes mot seg selv; jeg forsvarer ikke personangrep.

  Men vær du snill Inga Marte. Dette er DIN blogg. Den vil jeg evt. lese for å høre DINE meninger. Ikke lese en blogg som er redigert av organisasjonen rundt deg.

  OLvK

  SvarSlett
 12. Jeg synes det skrives veldig mye bra og på en saklig måte.

  Selvfølgelig er dette også et diskusjonsforum.. Ha ha utrolig at noen kan forsøke å fremstille det som noe annet!

  Jeg må også si det må være rom for, uten at man blir forsøkt stemplet som rasist, å kunne ytre sin mening dersom man ønsker en bråstans i fremmedkulturell innvandring.

  Dette handler ikke om rasisme. Det handler om fremmed kultur. Dvs typer kulturer hvor menneskene av disse kulturene i stor grad har tilbøyelighet til å oppføre seg på en måte som nordmenn flest anser som fullstendig uakseptabelt. Den mest fremtredne av disse kulturene er åpenbart islam og islamister på ulike nivå.

  Og på generell basis ser vi at fremmekulturelle totalt sett er sterkt overrepresentert i de fleste kriminalsaker.

  Jeg vil legge til at for meg er en nordmann født i Norge, opptrer som en nordmann og vil landet godt. Uansett hudfarge, legning osv. Det å kalle nordmenn for "etniske" nordmenn er provoserende og man tar fra oss litt av vår stolthet og identitet.

  SvarSlett
 13. Inga Marte skriver selvsagt absolutt alt selv. Derfor står det i en kommentar under innlegget "Bloggepause" fra Administrator at

  "..Da en del av kommentarene lagt igjen av "Anonym" er så drøye, upassende og respektløse at vi rundt Inga Marte og lesere av bloggen hennes får frysninger (og blir lei oss for at det finnes så ondsinnede mennesker)..."

  Det er dermed gjort veldig klart og tydelige at det er noen andre enn Inga Marte som fjernet innleggende (fordi hun selv var litt opptatt med andre, veldig, veldig triste ting). Det har ingenting med redigering eller PR å gjøre. Men med medmenneskelighet.

  Alle SVs blogger skriver alt selv.

  SvarSlett
 14. Hei dere feige anonyme folk, tør dere ikke skrive fullt navn og stå for det dere mener?

  Tar tak i noen opplagte feil og grove overdrivelser i et tidligere innlegg sånn først:

  Det kom i alt 44300 innvandrere til Norge i 2007. Av disse var de fleste arbeidsinnvandrere, hovedsaklig fra østeuropa, samt sverige og andre europeiske land. Av de 58800 uten norsk statsborgerskap som innvandret i 2008, var 64% fra europeiske land. (Sjekk www.ssb.no)

  Det stemmer ikke at 90% av innvandrere kommer uten identitetspapirer. Det stemmer at de fleste ASYLSØKERE (som utgjorde ca. 10% av innvandringen i 2007) ikke har papirer.

  30% av innvandrere har høyere utdanning (etter videregående).

  "Nordmenn" (altså med foreldre og besteforeldre fra Norge) er ikke i nærheten av å være i mindretall i 2050. I 2060 tilsier den mest dramatiske prognosen at innvandrere utgjør omlag 25% av befolkningen. Flertallet av disse innvandrerne kommer til å være fra europeiske land.

  Pål Hellesnes

  SvarSlett
 15. Jeg har bodd og arbeidet i indre Oslo Øst hele livet (jeg er 43), med alle nasjonaliteter rundt meg på arbeidsplass og som naboer. Hvis vi skal erkjenne noen spesielle problemer som vi er ukjente med fra før, må vi også ha tillit til at dette er problemer som innvandrere selv kjenner til og kan løse, med vår hjelp.

  Og dit kommer vi ikke før vi gir dem den tilliten de fortjener etter å ha vært med på å bygge opp dette landet.

  Ikke gi deg, Inga Marte. Vi er mange som ser at du gjør en fornuftig og skikkelig jobb.

  SvarSlett
 16. Stiller meg bak Sven her.

  Det blir sagt og gjort mye rart, men å dra frem historiske hendelser, blir for dumt....Det ØH da sier, er jo at de som synes han er en drittsekk og komplett idiot, relatert til hans meninger og fremtoning, også legitimerer at de samme menneskene kan mene akkurat det samme om hans avkom....Og det blir vel i overkant feil eller?....vi kan vel fortsatt ikke velge vårt opphav?????

  Nå skal ikke jeg ha på meg at det også er min mening at han er en drittsekk og idiot.

  For jeg har ingenting annet å forholde meg til om ØH som person, enn det han selv har lagt frem i media etc.
  og på slike grunnlag kan jeg ikke ha noen mening om hans person, annet enn at ved å vurdere mine meninger opp mot hans publiserte, så heller jeg nok til at han må ha noen særs store mangler ett eller annet sted....igjen relatert til det han deler med oss, og på ingen måte ut ifra å møte han personlig.

  Ellers føler jeg at det kommer frem lite konstruktivt av alle de andre som mener det ene eller andre om ting de mest sannsynligvis aldri har noe som helst grunnlag å mene noe om...

  men i en verden de ikke føler at har blitt som de selv ønsker, så er det jo greit å ha noen å skylde på..

  Når det er sagt, så har jeg nok ting jeg føler at SV tenker og gjør feil, men kan på ingen måte angripe en SV politier personlig av den grunn.
  Snarere tvert imot, så tror jeg at i politisk sammenheng, så er det viktig at man ikke har samme syn, for da får man faktisk en god debatt utav ting.
  Derfor er det også sunt at vi har slike ytterpunkter som ØH representerer, så kan vi jo underveis se om det ikke ofte er en ting sånn midt imellom som faktisk er det som blir det beste resultatet?...lov å håpe iallefall...

  Av samme grunn har jeg også stemt SV ved noen anledninger, og kommer nok også til å fortsette med det, relatert til egne verdier etc. ikke nødvendigvis for at jeg er enig i alle punktene på programmet.

  SvarSlett
 17. Bare en informasjon:

  Svein Tore Marthinsen har en slags meningsmåling over beste politiske blogger i Norge hvor Inga Marte er nominert for juni, så dere kan stemme på henne der om dere synes hun fortjener å bli med videre.

  http://sveintoremarthinsen.blogspot.com/

  SvarSlett
 18. Beklager virkelig det som skjedde med stebroren din. Altid tragisk da slikt skjer. Det er flere som har dratt opp innvandringen til Norge og sagt at denne er skyld i mordet på Andreas. Det tror jeg ikke stemmer, men jeg er enig i mange om at innvandringsolitikken til de rødgrønne partiene(og spesielt SV) har vært ute av kontroll. Kanskje det kan kalles en liten skandale. Vi har sett en ukontrollert flom av fattige uten utdanning til Norge, og enda det er viktig at vi hjelper, er det også viktig at vi tør å sette grenser.

  Er ingen fremmedhater selv, men jeg ser dette problemet, og bare i Oslo der jeg bor er det pakistanere, albanere og mørkhudede som konstant utfører alle mulige typer vold. Slik kan det ikke være. Virker som at mange av innvandrerne ikke har noen klare grenser i hodet for hva som er forsvarlig å gjøre. Og i dette tilfellet gikk det utover Andreas.

  Hva dette skyldes har jeg forøvrig lite kjennskap til. Tror mange av de føler seg mindreverdige i det norske samfunnet. De ser nok på mange av oss etniske nordmenn som noen rike drittsekker som har alt. Å motta stønad og å være annerledes i form av klær, kultur og hudfarge kan nok være en medvirkende årsak til at flere av de tyr til grov vold i den hensikt å skaffe seg den respekten de føler at de fortjener.

  Lykke til i valget Inga

  SvarSlett
 19. Må bare si at Norgespatriotenes argumentasjon for å ta vare på vår "rene rase" IKKE grunner i noen form for logikk(som de selv påstår at den gjør). Hadde jeg ikke sittet med gråten i halsen etter lesinga her, hadde jeg ledd.

  Det er ikke 'logisk' at vi skal bruke dyreatferd som eksempel for lovverket vårt. Det er et politisk standpunkt. Politikk handler om etiske prinsipper og den politiske føringa bestemmes ut i fra prioriteringen av dem. Vi gjør noen VALG rundt det å styre et samfunn. Det handler sjeldent om naturlover og grunnleggende logikk, noe vi ikke kan styre over, men moral.

  Det er nok mange som ikke er er rasister (som Norgespatriotene er) som er imot at Norge tar imot flyktninger. De er "bare" høyreekstreme i den forstand at de er reinspikka egoister. Det er litt viktig å skille mellom de to gruppene der tror jeg. Om sistnevnte gruppe blir kalt rasister vil det nok prelle av fordi dem veit med seg selv at dem ikke støtter seg til noen raseteori. MEN det å føre en politikk basert på egoisme er like ille. Det har like fæle konsekvenser for folk.

  Skulle egentlig ikke hive meg på diskusjonen, har ikke rukket å lese gjennom alt, men den engajerer.

  Det jeg skulle si var at du, Inga Marte er et stort forbilde, du kjemper selv i tunge tider, det er tappert. Du inspirerer, takk for det:)

  Hilsen jente 21.

  SvarSlett
 20. Du sier at de som vil ha en stans i fremmedkulturell innvandring er egoister.

  Hva er de som kommer hit? Gjør de det for å hjelpe oss eller seg selv?

  Dessuten, det er ingen motsetning mellom å ikke la dem komme hit og å hjelpe dem. Det er ytterst tvilsomt at det å ta dem hit gir løsning på det egentlige problemet. Det kan argumenteres godt for at kanskje den eneste løsningen på lang sikt er å hjelpe dem der de er.

  Du kan vel kanskje kalle det egoistisk å beskytte sitt samfunn for store endringer over tid.

  Men det som er virkelig rart er at mye av de holdningene som importeres virkelig går på tvers av en ung jente sine idealer om frihet til kjærlighet, seksualitet, religion, jobb, utdanning og jobb. Jeg forstår hvorfor mange damer i 20 - 30 årene i varierende grad er kritiske til fremmedkulturell innvandring, men jeg kan ikke i det hele tatt begripe at noen kan være for...

  SvarSlett
 21. Jente 21 igjen (svar til "For Norge!"):

  Jeg brukte begrepet "reinspikka egoister". Jeg mente ikke at man ikke skal hjelpe seg selv når man er i nød. Idealet er rettferdighet. Det er flaks eller uflaks hvor i verden man er født. Dermed er det rettferdig at flyktninger får bo med oss, hvis det er tryggere for dem her.

  Du mener at å motta flyktninger ikke er den beste måten vi kan hjelpe til med å løse det egentlige problemet på.
  Det blir for tynt. Et så ressurssterkt land som Norge kan hjelpe til med å løse forskjellige problemer i vanskeligstilte land på flere måter. Å ta imot folk på flukt er kanskje ikke direkte fredsarbeid(jo forresten) eller hva du sikter til, men heller ikke noen motsetning. Det redder helt sikkert menneskeliv.

  Jeg tviler også på intensjonene dine. "Hvordan argumentere mot å slippe innvandrere?", var vel heller problemstillingen enn "Hvordan hjelpe folk i nød?" Det er reinspikka egoisme.

  I likhet med at jeg er imot mange av de typiske holdningene i vestlig kultur, bl.a. rasisme, overforbruk, objektifisering av kvinnekroppen i reklame o.l. er jeg imot mange av holdningene i andre kulturer ja.
  Men i det siste avsnittet ditt tar du uelukkende utgangspunkt i Norges eget beste. Og det gjør ikke jeg, min intensjon er at færrest mulig folk skal lide nød, uavhengig av hvilket land de tilfeldigvis blei født i. Jeg ser ingen god grunn til å være mer opptatt av idealene til folk som bor i Norge enn idealene til folk som bor i et annet land.

  Må også si at selv om ikke du er villig til å ha et solidarisk utgangspunkt, så er det farlig for deg også hvis landet du bor i fører en usolidarisk politikk. Folk som er undertrykte og lever i veldig fatttigdom og frykt og har gitt opp håpet på å bli hørt demokratisk, vil ta hevn gjennom terrorisme. Mangel på solidaritet fører til en ustabil og farlig verden for oss alle.

  Hovedpoenget mitt er likevel ikke skremsel, men at det å se verden under ett er et mer moralsk riktig og langsiktig utgangspunkt enn at vi i lille Norge skal ha det absolutt best mulig på bekostning av andre.

  SvarSlett
 22. Jente 21 igjen: feilformulering i 3. avsnitt: "Hvordan argumentere FOR å slippe innvandrere?"

  SvarSlett
 23. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 24. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 25. Og hvor mange nordmenn er drept av nordmenn i samme tidsperiode?

  Mange flere, dessverre.

  En idiot er en idiot, uansett hudfarge.
  Og jeg er langt reddere for fremmedfryten de anonyme og andre her sprer enn jeg er for et
  flerkulturelt samfunn.

  Jeg vet ikke om jeg syns du burde fjerne innleggene, Inga Marte. For verden trenger å se hvor langt noen er villige til å gå for og fremme sine fiendtlige synspunkter.

  SvarSlett
 26. For det første; det er hyggelig at man ikke automatisk blir stemplet som rasist når har meninger mot fremmedkulturell innvandring.

  For det andre; de fleste drap om begåes av nordmenn skjer innen familien. Det samme skjer blant innvandrere også, og jeg vil driste meg til å gjette på at det skjer på omtrent samme nivå som for nordmenn, og siden det pr i dag er mange flere nordmenn enn fremmedkulturelle innvandrere i Norge skjer disse drapene oftere i norske hjem.

  Når man ser på drap begått mer eller mindre tilfeldig er dessverre fremmedkulturelle sterkt overrepresentert. For ikke å snakke om annen type vold og narkotikakriminalitet.

  Men poenget er større enn hvem som dreper flest.

  Dette dreier seg om å bevare vårt samfunn som et godt samfunn for alle som bor her.

  Det er heller ikke slik at vi i Norge er ansvarlig for alt vondt som skjer i verden.
  Det er menneskelig å hjelpe andre i nød.

  Men det er høyst usikkert om politikken i dag leder til bedring i det store bildet. Faktisk kan det argumenteres for at den innvandring og bistandspolitikken som føres i dag bidrar til å holde konflikter og regimer vedlike, og at dermed enda flere dør.

  Og minst like viktig er det å være klar over at det vi nå bedriver i forhold til fremmedkulturell innvandring er irreversibelt. Endringene som inntreffer i vårt samfunn er ikke store fra dag til dag, men landet skal vare evig og setter man dette i 100 års perspektiv vil endringene ved den politikken som nå føres være voldsomt store.

  Vi må passe på det som er godt. Ingen er tjent med at gode samfunn verden over på sikt pulveriseres. Det er viktig må stanse en slik utvikling før det er for sent. Jfr klimaproblematikken. Og la det være sagt; dette handler ikke om personer med om kultur.

  Jeg tror det på sikt vil redde flere liv dersom man gjør noen vanskelige valg i dag og tar det onde ved roten.

  Velfungerende samfunn vil dessuten være avgjørende i forhold solid og stabil hjelp internasjonalt.

  SvarSlett
 27. Og en ting til Jente 21; dersom du mener at idealene i andre land er så fine så foreslår jeg at du enten flytter til; Pakistan, Iran, Somalia, Afghanistan eller Irak. Det er jo disse landene pluss et par til, vi i all hovedsak snakker om.

  SvarSlett
 28. Leste Tønsbergs Blad i dag vedr. dine kommentarer
  om Norgespatriotene. Er du for eller imot demokrati? Hvorfor kan ikke alle politiske oppfattninger få komme til uttrykk i debatter, media osv? Er du for et sosialistisk diktatur hvor bare venstresidens meninger skal komme fram?
  Du har avslørt dine antidemokratke holdnnger, det er meget skremmende av en stortingspolitiker!
  SV er et parti som er farlig for landet, det er er et sosialfascistisk parti som vil ødelegge nasjonen Norge med sin støtte til masseinnvandring av velfedssøkere, mordere og andre kriminelle uten identitetspapirer!

  SvarSlett
 29. Helt enig med deg over her. At en stortingspolitiker kan være så hatfull og nekte mennesker med andre meninger å få ytre seg, er helt utrolig. SV er et livsfarlig parti med denne innvandringspolitikken sin.. Hvorfor utfordrer ikke Inga Marte "trollet"slik at trollet sprekker når det kommer frem, i lyset, som du tror? Tror ikke du tør jeg, Inga M. Du er redd for at trollet ikke sprekker, men vil stå frem som en pesron som faktisk klarer å forsvare sine meninger og skal sette dine meninger i et dårlig lys. Uansett, vi lever i et demokrati, men du vil nekte enkeltpersoner å gi utrykk for hva de mener.Men har du spurt det norske folk om de vil ha inn alle disse såkalte "flyktningene"? Hvorfor kommer det ingen små, foreldreløse barn fra Afrika hit? Det kommer "flyktninger"hit som sender ungene sine tilbake til hjemlanda fordi de ikke vil at de skal bli for norske, de sender jenter tilbake for at de skal kjønnslemlestes. Hvordan kan disse"flyktningene"dine reise hjem på ferie fra det landet de har flyktet fra? Asylsøkere slippes rett ut i samfunnet og skremmer vettet av lokale jenter så de ikke tør gå ut. Hvorfor setter du folk fra andre land forann dine egne?

  SvarSlett
 30. Til "For Norge!". Jeg (jente 21) poengterte aldri at jeg "synes idealene i andre land er så fine". Hæ? Argumentasjonen din bærer ikke. Det kan faktisk argumenteres for ditt og datt du. Det gunnleggende spørsmålet her er om vi bør ha et egoistisk eller solidarisk utgangspunkt.

  SvarSlett
 31. Hva er solidarisk med at norske jentebarn skal ligge i en grøftekant med istykkerrevet underliv, etter å ha blitt gruppevoldtatt av 4 negre som ville ha det morro.
  Dette har allerede skjedd. Tusenvis av nordmenn har blitt voldtatt, ranet eller drept på grunn av det som totalitære, multikultsfundamentalister har voldtatt Norge med.
  Hva er solidarisk med å importere voldtekter, ran og drap?
  Det er ekstremt, EKSTREMT usolidarisk å gjøre dette mot sitt eget folk.
  Og som andre før har kommentert. For de talløse milliarder som brukes av kroner i Norge på å importere dritt, kunne man hjulpet talløse reelle flyktninger i egne land.

  SvarSlett
 32. Til Jente 21;

  Når du nå sier du ikke synes idealene i disse landene er så fine allikevel... hvorfor vil du da importere dette til Norge? er det ikke bedre å få bukt med problemet i de landene det gjelder?? slik at menneskene der kan få et verdig liv og bli glad i det landet de lever i?

  Er det egoisme å gi bort en vesentlig del av vår inntekt og å bruke store politiske ressurser til å hjelpe mennesker i nød der de bor?

  SvarSlett
 33. Jente 21: Jeg har jo svart på alt det før. Les det igjen, hvis du ikke fikk det med deg.

  SvarSlett
 34. Jeg har visst litt tungt for det... så jeg gjentar spørsmålet:

  r det egoisme å gi bort en vesentlig del av vår inntekt og å bruke store politiske ressurser til å hjelpe mennesker i nød der de bor?

  SvarSlett
 35. Jeg er helt enig i at NorgesPatriotene ikke skal få delta i skoledebatten. NP er et rasistisk parti, og bryter ofte §135a på sine hjemmesider uten at myndighetene gjør noe med det.

  Likevel må de få lov til å ytre sine kritiske synspunkter mot religionen Islam. Religionskritikk er viktig, og den behandlingen SIAN og Heian fikk i Oslo for litt siden var uholdbar fra venstresiden. Føler at et stikkord i denne debatten er Voltaire...

  Samtidig som NPs ytringsfrihet må være tilstede i like stor grad som feks. TFs, mener jeg at de ikke skal få delta på en skoledebatt. Unge mennesker som enda ikke har tatt et standpunkt, kan ha lett for å la seg overbevise. Ungdomstiden er en periode der menneskene former seg, en slags renessanse i livet, og der må ikke hatske og rasistiske meninger få grobunn. Naziorganisasjonen Vigrid har jo vært smarte og hjernevaska mange ungdom...

  Så sinnsyke som NP er, klarer de på en utmerket måte å drite seg ut selv. De kommer med drapstrusler og rasistiske utsagn nesten ukentlig på sine hjemmesider. La de snakke- men ikke til ungdommen.

  Det er også viktig å demonstrere mot slike rasistiske og hatfulle grupper som NP og SIAN. Men det må for all del ikke gjøres slik som ekstremistene SOS Rasisme og blitzere driver med!

  Enten får man la SIAN og NP stå og drite seg ut selv, eller så får man være litt kreative. Demonstrasjonen hvor alle vendte ryggen til Myrdal og nazikompisene hans, var genial!

  Her har SOS Rasisme MYE å lære. Når man velger å omringe bilen til David Irving så han må smugles inn i TV2lokalene, men samtidig ikke vil delta på debatt på samme kanal- er det etter min mening uklokt.

  Tenk om man på Egertorget hadde lagd en lang rekke av mennesker som sang antirasistiske sanger eller lignende? DET ville vært en demonstrasjon, det. Men med ekstremister som blitzere og SOS Rasisme/TFere i de ledende rekker er det vel lenge til vi kommer dit..

  SvarSlett
 36. Til "For Norge!" fra jente 21.
  Les kommentar 19. juni kl 16.51 avsnitt 2 og 3. Vi har nok ressurser til å bidra til begge deler(langsiktig fredsarbeid osv. og import av flyktninger), men det er ikke gjort på et blunk å forbedre situasjonen i et land. I mellomtiden hjelper vi ofrene.

  SvarSlett
 37. du sier det ikke er gjort et blunk for å hjelpe andre land..

  den naturlig slutningen da er at vi bør kutte ut bistandsmidler?

  jeg tror ikke du mener det, det er bare det at det fremkommer så tydelig du har vikarierende argumenter der det passer seg.

  SvarSlett
 38. Jente 21 igjen: Argumentasjonen min er gjennomtenkt. Din holder ikke. Den naturlige slutningen av utsagnet KUNNE ha vært at vi bør kutte ut bistandsmidler(det at forbedringer ikke er gjort på et blunk, hadde ikke vært noen fullstendig argumentasjon da). Men slutningen VAR at vi inntil forbedringene er reelle bør vi hjelpe ofrene.

  SvarSlett
 39. De som mener at innvandring fører til mer vold burde kanskje lese denne bloggposten?

  http://blog.tjomlid.com/?p=2068

  SvarSlett
 40. @Tjommie

  Jeg gidder ikke lese bloggen din, ditt nek! Volden ser vi nesten daglig.

  SvarSlett
 41. Jeg vil heller anbefale dere å se filmen:

  "a conversation about race"

  http://video.google.com/videoplay?docid=1084394769627714346

  Den viser på en morsom måte hvordan Inga Marte, Gunnar, og flere med dem, hjernevasker oss.

  37000 hvite kvinner anmeldte svarte menn for voldtekt og seksuelle overgrep på ett år.

  Mindre enn 10 svarte kvinner anmeldte hvite menn for det samme.

  Inga Marte vil ha oss til å tro at dette er tilfeldig. Gunnar vil sikkert prøve å vri på statistikken.

  SvarSlett
 42. Inga Marte Thorkildsen støtter voldtekt av norske kvinner. Jeg kan ikke tolke det på annen måte når hun hele tiden snakker for det multikulturelle samfunnets ideal. At hennes kyniske holdning bidrar til å ødelegge livene til 100 vis av norske kvinner hvert år, viser bare at hun er ond. Hun er ingen sann feminist, men en skuruppeløs opportunist og avstummpet forkjemper for et etnisk helvete

  SvarSlett
 43. Inga Marte er ikke noe annet enn en landsforræder.Hun er verre enn Quisling

  SvarSlett
 44. @Anonym som nevnte Quisling


  Quisling var en opplagt skurk, men jeg ser på en måte poenget.

  For mens tyskerne kom som militære okkupanter er de langsiktige følgene av å bli minoritet i eget land er mye, mye større enn at man på nytt ble fjernstyrt fra et annet europeisk land.

  SvarSlett
 45. Å kalle Inga Marte for en landsforræder er å dra "debatten" så langt inn i usaklighetens rekker at man vel, strengt tatt, burde la være å gi utsagnet noe oppmerksomhet overodet. Når det er sagt mener jeg det er utrolig hvor slemme dere som ønsker et "Norge for etnisk norske nordmenn" er.

  Ja, det er mange utfordringer med integrering og innvandring, men alternativet er å la folk som forfølges og har det værre enn noen av dere noen sinne kan klare å forestille dere, ikke får oppsykt menneskerettigheten ASYL.

  Forøvrig ganske kvalmt hvordan dere snakker som om ALLE innvandrere er voldtektsmenn og undertrykte kvinner. Min erfaring er ganske annerledes - det handler om klasse. De som gjør kjipe ting er stort sett folk som har det kjipt selv. Som ikke har penger. Ikke har jobb. Og hvis dere tar en titt inn på ssb.no kan dere finne ut litt av hvert om sosioøkonomiske forskjeller, demografiske ulikheter og arbeidsløshet og trygd.

  "En idiot er en idiot, uansett farge"

  SvarSlett
 46. @Karoline

  Nordmenn er i minoritet på de laveste trinnene i Oslo skolen. Det betyr at de vil bli det i Oslo etterhvert. Vil det være et Norge igjen når det samme skjer i resten av landet etter hvert?

  Forøvrig har ingen sagt at alle innvandrere er voldtektsmenn, men med en mer restriktiv innvandringspolitikk hadde ikke venninnen til Inga M. og mange andre damer blitt voldtatt.

  SvarSlett
 47. Karoline er dum eller naiv eller begge deler.
  Fordi mange lider i verden , skal vi da rasere Norge og gjøre nordmenn til en minoritet i eget land?
  Det er heller ikke slik at alle innvandrere som begår kriminelle handlinger i Norge, har det "kjipt" som du sier. Norge, har det mest finmaskede sosiale sikkerhetsnettet i verden. Det betyr at alle utlendinger som kommer hit får til livets opphold. De behøver ikke å rane for å overleve. Sannheten er at det er etnisk søppel og avskum som kommer hit for å utnytte systemet og dumme norske kjerringer som Karoline

  SvarSlett
 48. Inga du er en ond person du representerer den onde akse i norsk politikk

  SvarSlett
 49. Til alle anonyme som kritiserer, hvorfor ikke rette denne kritikken i fullt navn? Enten bør man stå rakrygget for sine meninger ellers får klokelig holde munn!

  Som dere alle vet, er jeg selv dypt uenig med Inga Marte Thorkildsen for hennes syn på innvandringspolitikk. Men all kritikken jeg da retter mot henne, gjør jeg selvsagt i fullt navn.

  SvarSlett
 50. Det er verdensomfattende politiske spørsmål som diskuteres her, så lenge synspunktene er SAKLIGE og POLITISKE og godt begrunnet, er det dem i seg selv som er nteressante og navnet på personen som står bak ganske uvesentlig. At dette ikke skal være et sted man kan lire av seg personlig IRRASJONELT rasehat, som er helt uakseptabelt blant mennesker flest, er jeg helt enig i. Selv blir jeg personlig skremt av rasistene som befinner seg her, fordi de har et helt skrudd syn på virkeligheten. Syke og hatefulle. Det skremmer nok folk fra å signere med fult navn. Hilsen skremt.

  SvarSlett
 51. Hva lever du av da Heian?
  Er kanskje ikke alle som kan miste jobben.

  SvarSlett
 52. Sannheten om rasisme finnes på blaatt.net

  Klikk rasisme artikkelen

  SvarSlett
 53. "Til alle anonyme som kritiserer, hvorfor ikke rette denne kritikken i fullt navn?"

  Fordi ikke alle vil kastes i fengsel eller bli utsatt for vold. Heian har blitt utsatt for begge deler - pga. sosialistenes politiske forfølgelse. Går en ut med fullt navn får en heller ikke leie bolig. Lederen i Vigrid er bostedløs pga. hans meninger. Du kan ikke forvente at folk satser liv og helse for noe som etter 99% sannsynlighet ikke fører fram. Islam tar over Norge med 99% sannsynlighet innen slutten av dette hundreår fordi for få nordmenn er imot sosialismen. Hadde mange villet stoppe dette ville ikke Frp hatt 25% oppslutning men 50%.

  SvarSlett
 54. feige hora, du er så jævla feig,
  hold kjeft selv eller innfinn deg med at det ikek er alle som liker å få svart kukk i rumpa!!

  SvarSlett
 55. IMT fortsetter sin udemokratiske kamp, med påfølgende hersketeknikker. Slikt oppgulp av politisk korrekthet er unødvendig og tilfører ingeting til debatten. STIKK HODET NED I SANDEN IGJEN. Du hadde gjort deg som struts!!

  SvarSlett
 56. Jeg skrev tidligere at Inga Marte Thorkildsen kom til å blant annet overføre skylden for drapet på sin egen stebror på de danske sykepleierne. (og på de slemme "rasistene")
  Nå har Inga marte Thorkildsen gjort akkurat det. For en overraskelse.

  SvarSlett
 57. Vedr. ønsker om å være anonym; Faren for akkurat å bli kasta i fengsel pga. ytringer, er vel heller liten her i landet, og skyldes nok mer paranoia enn "sosialistene"... ;-)
  Og Mr. Heian, siden han blei nevnt, blei vel straffa for drapstrusler og oppbevaring av barneporno, og ikke for sine meninger og ytringer?
  Vi har ytringsfrihet i Norge, men det forhindrer ikke at folk reagerer på ytringer! Og uansett om man vil stoppe "islamiseringa" eller stoppe "muslim-hetsen", risikerer man at meningsmotstandere går tom for argumenter og isteden tyr til trusler og vold. Eller mister lysta til å leie ut boligen sin... Sjøl har jeg også motatt drapstrusler - men selvsagt fra "anonyme"...
  Følgelig er det forståelig og greit at noen velger å uttrykke seg anonymt. Men det burde være en rettesnor for alle at man ikke uttrykker seg annerledes anonymt enn det man TØR også under fullt navn!

  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett
 58. Vidar Haugen, jeg er ikke dømt for barneporno, så vennligst ikke spre feilaktige opplysninger.

  SvarSlett
 59. Sorry! Jeg trekker tilbake det som kan oppfattes som påstander om at dommen om barneporno blei rettskraftig. Du blei riktignok dømt, men anka saken, og til tross for klare bevis for nedlasting og oppbevaring av barneporno på DIN PC, greide din advokat å så tilstrekkelig tvil om at det var akkurat DU som hadde gjort det... Sågar at du overhode visste om det. Så anken blei tatt til følge, og du er IKKE dømt for nedlasting eller besittelse av barneporno. Blei forresten den skyldige tatt? Eller blei saken bare henlagt siden de ikke kunne ta DEG for det...?
  Mitt hovedanliggende i forrige innlegg, var imidlertid at verken du eller andre står i stor fare for å bli fengsla for MENINGER eller ytringer her i landet. Og at det var helt andre ting du både var tiltalt og straffa for.
  Forøvrig vil jeg tillegge at selv om jeg er hakkande uenig i dine idèer om menneskers rase, problemer med "raseblanding" etc. samt din generelle politiske oppfatning (sjøl er jeg grunnleggende sosialist!), støtter jeg deg fullt ut i spørsmålet om ytringsfrihet! Tror også vi deler synet på islam som en "ondskapens ideologi" ;-)

  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett
 60. Her er vel en grunn for å være anonym. Går du ut med fullt navn, øker vel faren for at det plutselig skal dukke opp uhumskheter på datan din med noen hundre prosent.
  Karoline, syns du menneskerettighetene og folkeretten, retten til eget folk og land er grusomt.
  Jeg syns lanssvikere som deg, som støtter invasjonen av Europa er noe av det mest onskapsfulle som noen sinne har eksistert.
  Selv Hitler og Stalin skapte noe godt til å begynne med. DU ser daglig voldtekter, ran og drap som en direkte konsekvens av hva du kjemper for, og ingenting godt har blitt bygget, alikevel fremmer du det. Det gjør deg til et verre menneske enn både Hitler og Stalin, de ville bygge noe bedre, du vil bare ødelegge vårt folk og våre samfunn. Du ser konsekvensene nå, du har et valg om å snu, allikevel fortsetter du.
  I full forakt for det norske folks folkerett.
  Til og med lederen for framtiden i dine hender, Steinar Lem, snakket imot slike som deg.
  Han mente at hvert folk har rett til sitt land, dette er basale menneskerettigheter.
  DU Karoline kjemper for å frata det Europeiske folk, basale menneskerettiheter.
  Det er virkelig avskyelig.
  Men det var jo nok av landssvikere som hjalp okkupasjonsmakten forrige gang også, selv om den forrige okkupasjonmakten i alle fall ikke voldtok uskyldige små norske jentebarn, slik de gjør i dag.
  Dette gjør dagens landssvikere 1000 ganger verre enn den forrige generasjon landssvikere.
  Du tilhører den nye generasjonen. Voldtektsimportøren Karoline. Jeg håper virkelig på et nytt landssviksoppgjør.
  DU er medskyldig i de mest avskyelige overgrep noensinne i Norges historie, Karoline

  SvarSlett
 61. korreksjon: fremtiden i våre hender

  SvarSlett
 62. "Landssvik" er en alvorlig ting, og altfor alvorlig til å slenge ut av seg i hytt og pine!
  Men det er jo et typisk trekk ved folk som enten ikke har argumenter, eller ikke evner å uttrykke seg nyansert, at de slenger rundt seg med store ord...
  Folkevandringer har det alltid vært, og det er kun paranoide konspirasjons-troende som virkelig finner grunner til å hevde at dagens immigrasjon fra den 3. verden til rike "vesten", er en organisert og planlagt "invasjon"! Sågar en islamsk sådan...
  OK, jeg er enig i at de nordmenn som eventuelt jobber for noe slikt, en islamsk invasjon av og overtakelse av kongeriket Norge, er å anse som "landssvikere". Jeg tror bare ikke du finner noen slike! For de som aktivt jobber for større innvandring til Norge, gjør det i all hovedsak av medlidenhet med folk som har det langt værre enn oss, økonomisk, kulturelt, og med tanke på manglende religiøs, politisk, kunstnerisk eller uansett, rettigheter og frihet! Og å jobbe for å hjelpe medmennesker, er faktisk ikke å anse som "landssvik"...
  JEG er ikke enig i at den beste måten å hjelpe folk på, er å invitere/importere dem FRA deres hjemland TIL iskalde nord. JEG er sterkt imot dagens innvandringspolitikk, som etter min mening hjelper noen FÅ virkelig trengende, bidrar til at en god del flere "lykkejegere" (og det er ikke noe galt i å søke lykken!) finner i det minste ØKONOMISK lykke her i landet - og skaper en voldsom mengde trøbbel BÅDE for innvandrerne og for resten av det norske samfunnet. Jeg ønsker derfor at Norge oppretter, og ev. også drifter, flyktningeleire i problemområdenes nærområder, og slik sett, med de samme økonomiske utlegg, blir i stand til både å hjelpe adskillig flere og ikke minst får hjulpet de som VIRKELIG trenger det; De som ikke har ressurser til å komme seg halve jorda rundt og opp til Norge...
  Det ER skuffende å møte motstand mot dette standpunktet fra såvel "venstresia" som flyktningeorganisasjoner, og det er da jeg begynner å lure på hva som EGENTLIG er deres agenda...
  Vidar Haugen, Spydeberg

  SvarSlett