fredag 11. september 2009

Siste innspurt

Farmandstredet i Tønsberg er blitt miljøsertifisert. I den forbindelse har de også etablert hele seks ladestasjoner med gratis parkering og lading for elbil. Her kan du stå i inntil tre timer. Direktør Pål Egeland har grunn til å være fornøyd - og det har jeg og Erik Solheim også:-)

Jeg kjører en helt ny Think i valgkampen. Den kan gå 18 mil før den må lades, og er veldig behagelig å kjøre. Eneste aber er en skrikende mangel på ladestasjoner. Derfor har regjeringa bevilga penger til etablering av 5000 ladestasjoner. Med elbil kan du parkere gratis på offentlige p-plasser, kjøre i kollektivfeltet og passere bomringen helt gratis. Deilig!

I dag kommer Erik Solheim, miljø - og utviklingsminister fra SV, til Tønsberg. Sammen skal vi åpne splitter nye ladestasjoner på Farmandstredet i Tønsberg, dvs. på bensinstasjonen ved siden av. Her skal elbiler kunne lade gratis! Farmandstredet blir dessuten miljøsertifisert. Dette er helt i tråd med SVs miljøpolitikk. Jeg kjører sjøl en ny Think i valgkampen, det er ganske frustrerende at det ikke fins ladestasjoner i Vestfold.

Heldigvis er det bevilga 50 millioner til ladestasjoner i årets budsjett, men kommuner, bedrifter og borettslag må få opp farta og søke om penger! Elbil er forresten flimrende av mange grunner: Kan, i tillegg til å parkere gratis på offentlige parkeringsplasser, kjøre i kollektivfeltet, kjøre gratis i bomringen, slipper årsavgift og registreringsavgift. Og best av alt: Den forurenser ikke og er mye mer energieffektiv enn en bensin - eller dieselbil. Ikke bråker den, heller.

Min lyseblå Think (burde vel vært rød:-) kan kjøre 18 mil før den må lade. Problemet er at lading tar for lang tid, særlig om du har brukt opp all strømmen. Derfor jobbes det med nye batteriløsninger. Jo tydeligere vi politikere er på at framtidas biler går (delvis) på strøm, og jo mer vi bruker gulrot og pisk overfor bilprodusenter, bilforhandlere, kunder og byer, jo raskere vil endringene gå. Og det trengs, for utslipp fra bilparken forårsaker store miljø - og helseproblemer, og er sterkt økende.

Bilder kommer.

13 kommentarer:

 1. Ikke glem å låse bilen din slik at ikke en av de ca. 36.000 ID løse ulovlige innvandrerne raner deg eller stjeler bilen din når du er ut på valginnspurten.

  Miljø og klimautfordringene er kjempeviktig, men det er synd at SV har glemt alt annet i de siste 4 årene. Å sitte i regjering er ikke å forstette som protestparti som ikke forstår at det er resultatene som teller.

  Må være ille å representere et prati som har sittet i historiens rikeste flertallsregjering, samtidig som vi har fått 12.000 flere under fattigdomsgrensen, 70.000 flere i sykehuskø, over 350.000 uføre, og over 90.000 funksjonshemmede som ikke får et tilbud om jobb.

  Når man på toppen av det har alle de lovløse 36.000 invandrerne som ikke de rødgrønne forstår at er her i landet p.g.a. en manglende asyl og integreringpolitikk, noe som igjen har ført til at org.krim. miljøer ser på Norge som storinndustri for ulovlig innvandring.

  Dette er noe av den begredelige fasiten for de siste 4 årene. Jeg er glad jeg ikke er en rødgrønn politiker med slik manglende resultater.

  SvarSlett
 2. Huff, jeg hadde lyst til å stemme på sv og føler virkelig at jeg har sviktet dere. Men denne gangen ble det AP...

  SvarSlett
 3. Kjære Anonym

  La oss nå ikke svartmale dagens situasjon. Den rødgrønne regjeringen har fått til mye positivt, gratis skolebøker i videregående skole, flere årsverk i pleie- og omsorgssektoren, økt innsats på miljøvernfronten og veldig mye mer.

  Ja, mer burde vært gjort, men de siste fire årenene har også blitt brukt til å rydde opp etter Bondevik II, sånt tar tid det også.

  Tallene du kommer med er nok riktige, men husk at det er ikke er snakk om å knipse og så dukker det opp leger og annet helsepersonnel, uføre trenger rehabilitering og arbeidstrening for å mestre de oppgavene helsen deres tillater. Det rett og slett så enkelt som at ting tar tid. Å rette opp feil tar dobbelt så lang tid som å gjøre noe nytt.

  SvarSlett
 4. Hei Inga marte.

  I bloggen til gutten Audun Lysbakken blir jeg sensurert...han liker ikke innvandrere som ikke er muslim. Slik er det med sosialistene..innvandrere bør helst vær muslim, ellers de teller ikke.http://www.rettvenstre.no/?p=1729&cpage=1#comment-95771

  Uansett, jeg kom her for å legge min kommentar..dere begge to er sosialo-fascister!

  ditt parti møter har destabiliserte dine to nerveceller.Hvis du ikke har parti handbok, alt er vagt, alt er relativt for deg.

  Du må ty til Sokrates sitater for å gjøre deg en mening om det gode og det vondt.

  Jeg hopper over til nyheter i den arabo muslimske verden. Det er ikke med bolsjevik pressen at Nordmenn får slik informasjon.

  Jeg har ikke hatt tid til å gi dere nyheter om hvordan kadafi behandler flyktninger fra Somalia og Eritrea. Så, her er en link med video http://www.educationsansfrontieres.org/article22197.html.

  I fjor så vi Marokkos myndigheter som forlot flyktninger mdit i ørken, uten mat og drikk..Den islams vidunderlig verden!

  Men i Egypt, politiet tror virkelig at de er på opplæring for leirdueskyting og regelrett slakter sudanske flyktninger som flykter massakrene(begått av hvem?) i Darfur som prøver å dra til Israel. Den jødiske staten mottar hundrevis av sudanske flyktninger. Endelig, Amnesty International reagerer på disse Egyptisk forbrytelsene : “Nok er nok!”. http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2009/09/09/01011-20090909FILWWW00616-migrandts-amnesty-exhorte-l-egypte.php

  Boikott Israel!

  Jeg foreslår å fordømme Israel for å tvinge egypterne å skyte mennesker som prøver ulovlig å krysse grensen for å besøke et fiendtlig land.
  Jeg foreslår å fordømme Israel for å motta Sudanske flyktninger, for så å tillat dem å spre et dårlig navn på et land (opprinnelsesland) som ledere er verdig ros, Sudan.

  SvarSlett
 5. Kjære North Africa

  For det første er det slik at marokkanske myndigheter har mye å stå til ansvar for, men det er ikke først og fremst på grunn av hva de tror på. Det er deres handlinger, spesielt overfor Vest-Sahara som det internasjonale samfunnet bør reagere på, ikke utnytte slik EU, med Spania i spissen har gjort.

  Videre har myndighetene i Sudan også sin del av ansvaret for situasjonen i Darfur, alle parter i konflikten må dele dette mellom seg. Det dreier seg i tillegg om et diktatur som styrer i Khartoum, ikke noen folkevalgt regjering.

  Helt til sist, ja det er forkastelig å skyte mot flyktninger, ja Israels holdning til andre lands selvråderett og lover er forkastelig. Og jeg ber deg om å ikke svartmale en hel religion eller store folkegrupper.

  SvarSlett
 6. Jeg er allmennfaglærer på vidergåeende. Jeg har allmennfaglig påbygning, men også vg1 "teknisk og industriell produksjon". For de eldste har jeg historie. Det er fint. Men for de yngre, "teknisk og industriell produksjon", kalt "Mekk og drekk" i gamle dager. Jeg er norsklærer der. Jeg syns du er litt uklar når det gjelder dette med "teori" (eller klasseromsundervisning, som det gjerne kalles). Skal vi fjerne det? I og med at så mange ikke fullfører vgs må vi gjøre vgs til en walk in the park? Sånn dum Ibsen(ingen Ibsen på vg1 el vg2...) kan vi ikke ha? Engelsken og matten er jo og vanskelig. Derfor kan de mekke hele tiden?

  Skal vi ikke da fjerne hele allmennutdanningen? Alle liker det jo ikke! Alle kan ikke være like flinke! Fjern all "teori" (Eller klasseromsundervisning, som det også kalles...)
  Også skal karakterene bort... Alle er "så fliiiink! Men kan bli litt bedreee!"
  Men trengs jeg egentlig, nå når "teorien" (klasseromsundervisningen) og karakterene skal bort? Jeg trengs ikke da. Men kan du betale studielånet mitt, Inga Marte? "Vi må jo ikke skape forskjeller!!!"
  Hilsen frustrert videregåendelærer.
  PS-Sier Kristin Halvorsen "Jeg tror ikke lærere vil ha høyere lønn!" en gang ti, eksploderer jeg..sponaneous combustion i Tromsø:)

  SvarSlett
 7. Kjetil Rjuichi Ohta Gjønnes , er du helt fjen fra virkeligheten?

  I marokko flertallet av befolkningen er....Berber!
  Du forteller vås om alle de temaer du kom bort i. I Sudan har en part ansvar for alt det onde...arabo-muslimer. Araberne, et rasistsk folkeslag, har bestemte å arabisere alle folk de dominerer. Det samme i algerie (15 million Berbere), i lybia, tunisia syria osv..

  Du snakker om at Israel er forkastelig..Nei , det er du som er forkastelig!

  The Imazighen (Berbers of North Africa) are struggling every day for their most basic rights. The right to land, the right to speak and use their mother tongue, the right to give our children the names we want, the right to follow the religion we want, the right to security. All of these basics rights and others are refused to the Amazigh people on their own land by Arabo-Islamist dictatorial states in North Africa.

  In comparison, Israel is a dream democracy for us. If we were Palestinian Arabs, we could have enjoyed 2 states, financial and official support from many of the countries in the world, the best media coverage of all time, freedom of speech, freedom of religion, and added to that, for Arabs in Israel itself, all the freedoms Israel guaranties to all of its citizens.

  About the relation between the Jewish people and the Amazigh people...

  So, my heart always goes out to my friends, and I know that the struggle of the Amazigh and Jewish people is the same.

  Thanks to my dear friend, Gerald Honigman, for writing this book. - Yugurten, Publisher, Afrique-du-Nord.com

  SvarSlett
 8. sånn jeg ser det er det bare ett spørsmål du trenger å svare på:

  Hvordan stiller du deg til SOS Rasisme, og metodene deres?

  SvarSlett
 9. SOS rasisme er en statelite organisasjon til venstresiden, Det er en organisasjon finansiert av offentlige midler (skatter). Venstresiden er kun opptatt av rettigheter til muslimer, helst araber! SOS rasisme har absolutt ingenting å gjøre i kampen mot rasisme. Hvordan å være anti-rasiste, og samtidig være kun opptatt av folk som er tilhengere av en rasistiske ideologi??

  Jeg har aldri hørt Venstresiden snakket om den apartheid politikken som rammer 40 million Berber-folket!

  Metodene til SOS rasisme er den sammen som palestinere bruker....voldelig!

  Ett bilde sier mere en tusen ord! http://www.afrique-du-nord.com/article.php3?id_article=261

  SvarSlett
 10. Kjære North Africa

  SOS Rasisme er på ingen måte en statlig organisasjon, det er heller ikke en voldelig organissjon. De fleste frivillige organisasjoner i Norge mottar statsstøtte, basert på medlemstall og aktivitetsnivå.

  Det er heller ikke slik at Islam er en rasistisk ideologi, hvis man leser koranen er det grunnleggende budskapet ganske tolerant. At Marokko fører en aktiv rasistisk politikk ovenfor deler av sin egen befolkning er del ingen tvil om. Beklagelivis så forsvinner dette ofte i politiske debatter, men vi er klar over det og det er mange politikkere som jobber med å bedre situasjonen.

  Om Irsael og Palestina vil jeg si dette: Israel er den klart sterkeste parten i denne konflikten, Israel krenker helt klart menneskerettighetene med de metodene de bruker mot den palestinske befolkningen. De bryter mot internasjonal rett når de okkuperer palestinsk terretorium, og de metodene de bruker for hindre demokratisk utvikling i Palestina er under enhver kritikk.

  Til sist vil jeg si dette. Å anklage et helt folkeslag for å være rasistiske er rasistisk. Du har sunket til samme nivå som de du kritiserer.

  SvarSlett
 11. Kjetil Rjuichi Ohta Gjønnes.

  Hvor er toleransen i islam???

  Det ikke nok å brukke vestlige begreper for å lime dem i islam.
  Islam er en religion av hat og perversjon. Islam villeder milliard mennesker og oppmuntrer dem til å begå ondskap. Islam oppfordrer til drap på vantro og evigvarende krig mot vantro.

  -Toleransen til kvinner:surat

  Surat IV, vers 34 "For dem som du frykter ulydighet, formane dem, fjern deg deres senger og slå dem."

  -Å drepe vantro:


  Surat IX, vers 5"De hellige måneder utløper, drep avgudsdyrkerne overalt hvor dere finner dem, (...)."
  Slik toleranse er koranen full av!

  Jeg er fra algerie....jeg har sett den islamiske toleransen. Til og med fostrer ble sett til stekking i ovner.

  -SOS rasisme skulle ikke eksistert uten den statlig støtt, som den berber forening ikke eksistere, så SOS rasisme er statlig!

  - Det er ikke bare i Marokko som vi ikke ser toleransen til muslimer. i algerie, tu nisia, lybia syria overalt landene som er styrt av muslimer. Muslimer er full av hat for alle som ikke deler dere ideologi, deres språk og deres løgner!

  Du hoper veldig lett på ugjerninger til muslimer, men kommer med mas uriktigheter om Israel.

  Ja, Israel er den sterk parten i krigen mot en milliard av muslimer. En milliard muslimer som har en eneste projekt..at Israel, og hele den Jødiske folket skal dele skjebnen til Berberne, Kurderne, Darfur folke-grupper.

  Ja, i følge deg, jeg må elsker de som har kun et politisk prosjekt..som er å slette min identitet, min historie, min kultur.

  Du gjør meg kvalm!

  SvarSlett
 12. Kjære North Africa

  Når du siterer koranen bruk hele vers ikke bruddstykker. Sure IX er om den krigen som ble ført for å innføre Islam i Midt-Østen og vers 5 lyder fortsetter slik.

  "Men hvis de omvender seg, forretter bønnen og betaler det rituelle bidrag, så la dem dra sin vei."

  Jeg vil også minne om at ingen av de andre store religionene har visst stor toleranse for andre trosretninger. Kristendommen står bak noen av de største folkemordene i Europa, de startet korstogene. Israel har ført krig for erobre de landene de toraen sier de har rett på. Kort sagt, vi mennesker har brukt mer tid på å drepe hverandre i guds navn enn for noen grunn opp gjennom tidende.

  Til syvende og sist er det faktisk slik at de tre religionene som har oppstått i Midt-Østen også har de samme grunnverdiene.

  Den undertrykkelsen som foregår i en del muslimske land er beklagelig, men ikke nødvendigvis basert i koranen. Alle religioner har også undertrykt sine egne, inkvisisjonen i Spania, alle tre har benyttet seg av steining.

  Kom ikke å si at dette er unikt for Islam. Opp gjennom historien har det blitt vist at religionene kan eksistere sammen fredelig, etter korstogene hadde kristne, jøder og muslimer fri tilgang til sine hellige steder. Dette ble forordnet av Islams store hærfører, kurderen Salahadin. Er dette intolerant.

  Til sist er det ingen som kan som kan ta fra deg din identitet, den er din for alltid til du gir den fra deg.

  SvarSlett
 13. Lille kakerlakk!

  "Men hvis de omvender seg, forretter bønnen og betaler det rituelle bidrag, så la dem dra sin vei." akkurat hva jeg sa. Drepe alle som ikke vil bli muslim. Du er så patetisk!

  Surat IV, vers 89: "De ønsker å se deg ikke troende, slik dem er vantro, så ville dere alle være like! Ikke ha dem som allierte inntil de emigrere i veien til Allah. Men hvis de vender tilbake, da gripe og drep dem der dere finner dem".

  Som sagt, det finnes mange slik ordre fra den satanisk allah.
  Islam er den eneste religionen i verden som søker å påtvinge med vold sin tro til alle mennesker.

  Jeg vet at kakerlakene pleier å svar"Kristendom også!" Og de siterer korstogene, den konquistadorene, sakserne av Karl den store mv. Vel det er en radikal forskjell.

  Når kristne handlet med vold og konvertert folk med makt, var det det motsatte av Jesus budskap. Når muslimene førte erobrering krig mot folk som hadde aldri hort om arabia, om mohamet, var det for å tvinger folk til islam med trussel om død, de adlyder ordre fra Mohamet.

  For den delen om min identitet. Muslimene har provde i 14 hundre år uten å lykkes. Nå dagene til islam er talte, oljen tar snart slutt og Berberne er i bevegelse. Muslimene får betale alle den uretten de har begått mot Berber folket.
  Det er et spørsmål av tid, vi har medvind!

  SvarSlett