onsdag 2. september 2009

Snakk med barna!


Har vært i Kampen Kunstbarnehage i dag, sammen med Stine Sofies Stiftelse, Eli Rygg, Margrehe Wiede Aasland, Barneombudet, statssekretær i Kunnskapsdepartementet m.fl. De lanserte "Barnehagekonseptet", som er det første i sitt slag i Norge.

Barnehagekonseptet er ment å bidra til å øke de ansattes kompetanse på tre plan:
- Hvordan samtale med barn om vanskelige ting som overgrep og vold, både faktakunnskap og fremgangsmåter
- Hvordan gjøre barn kompetente til ”å si ifra” om vanskelige opplevelser
- Hva skal jeg som ansatt gjøre om ”det er noe med den ungen”.

Det er et skrikende behov for dette ute i barnehagene, det kan jeg garantere. Barneombud Reidar Hjermann fortalte om en ekspertgruppe av unge overgrepsutsatte som gir ham råd. Felles for de fleste er at de ikke fortalte noe om overgrepene før det hadde gått mange år. Årsak: Ingen hadde fortalt dem hva overgrep var, hvilke rettigheter de hadde eller spurt dem om det var noe galt fatt. Derfor er dette så viktig!

Takk til Stine Sofies Stiftelse, som gjør en enorm jobb for barns rettigheter. Jeg er stolt av at vi har en så dyktig og flott organisasjon. De bør få mer støtte!

NB! For bestilling av "Barnehagekonseptet" - gå inn på www.nods.no/stinesofiesstiftelsebhg

2 kommentarer:

  1. Takk for at du tar opp så viktige ting i dette innlegget. Barn burde bli tatt seriøst. Har selv 2 barn i barnehage alder som går i samme barnehage.

    SvarSlett
  2. Så fint at du fokuserer på dette temaet. Personlig syns jeg det bør være større oppfølging av barn generelt. Det er for eksempel mange som har psykisk syke foreldre og ikke får den støtten de trenger. Disse barne burde også bli sett.

    SvarSlett