søndag 13. september 2009

Viktig melding: Bruk stemmeretten!

Fra stand i Larvik lørdag 12. september. Jeg holdt appell og fikk prata med mange mennesker. God stemning!Etterpå åpna jeg en utstilling om klima på Haugar kunstmuseum i Tønsberg. Anbefales.

Høyresidas velgere har en tendens til å bruke stemmeretten mer enn venstresidas, særlig gjelder dette i Oslo. Bruker du ikke stemmeretten din, lar du andre velge for deg. Kanskje blir det Erna og Siv du da indirekte velger. Da kan du ikke klage når de begynner å ta betaling for skolebøkene dine, gjør det lettere å ansette deg i midlertidig, i stedet for fast, stilling, kutter i kollektivtilbudet og åpner Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Du må nemlig bruke stemmen for å bli hørt.

Hvis du vil ha et oljefritt Lofoten og Vesterålen, sikre flere lærere i skolen og gi høyere lønn til kvinnedominerte yrker i offentlig sektor, må du stemme. Og du må stemme SV. Hvis ikke SV får stor nok oppslutning, kan flertallet ryke. Og hvis ikke SV blir sterke nok, vil vi heller ikke få gjennomslag for en kraftig miljøomlegging, minstestandard for lærere og et likelønnsløft som sikrer rekruttering til eldreomsorgen og gir kvinner lønn som fortjent. Dessuten mister Norge en viktig utenrikspolitisk stemme for fred, nedrustning og støtte til palestinernes kamp for selvstendighet.

Kristin Halvorsen avslutter i dag valgkampen i Lofoten. Dette er en viktig miljøsak, men også en viktig symbolsk klimasak for landet vårt. Med denne avgjørelsen bestemmer vi oss for om Norge først og fremst skal være en forurenser, eller om vi nå skal sette noen grenser for oljeindustrien og starte på omleginga til å bli en seriøs miljønasjon. Da kan vi ikke gi oljeindustrien blankofullmakt.

Gå og stem!

15 kommentarer:

 1. Jada, jeg skal bruke stemmeretten.. Frp.
  Miljøvern er greit, men ikke når det dreier seg om å skyfle en haug miljøavgifter inn i statskassen uten at de anvendes til det de skal..innenlands. Miljøet blir ikke renere av avgiftene. Men ejg blir fattigere, og jeg har såpass dårlig økonomi at jeg ihvertfall ikke regner meg blant forurenserne. Ingen bil, ingen flyreiser, ikke stort forbruk.

  SvarSlett
 2. Frp står for en helt annen miljøpolitikk enn det du beskriver. Politikken deres kan knapt kalles miljøpolitikk. Jeg ler meg skakk hver gang Siv Jensen sier: "Fremskrittspartiet har lagt fram mange forslag som ville fått ned utslippene!"
  Jeg håper det Erik Solheim som møter opp i København i desember. Verre med f.eks. Hareide eller en fra Venstre. En katastrofe for Norge om Ketil Solvik-Olsen kommer dit...

  SvarSlett
 3. Jeg stemmer SV, har alltid stemt SV og vil nok også alltid gjøre det.. Jeg er SV'er i blodet jeg..

  SvarSlett
 4. Lykke til! Jeg kommer til å sitte oppe så til valgsendingenes slutt i morra, og heie på deg og resten av SV:)

  SvarSlett
 5. Vil ha Inga Marte som leder!

  Oppfordrer alle som har mulig til å stemme i dag, fremdeles tid igjen !
  Jeg gir min støtte til SV. Er du enig les: www.heltklart.blogg.no

  -Tenk igjen, vi vil ha rettferdighet!

  SvarSlett
 6. Gratulerer! Har vært nervøs noen dager for alternativet. Heldigvis gikk det veien, godt jobba!

  (...og vi håper alle sammen at de finner ut av trøbbelet i Andebu.)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med relativt godt valg, og ikke minst ny sesong på Stortinget! :) En stor lettelse at det gikk som det gikk og at det norske folk hadde vett nok til å snu den blå trenden vi så tidligere i valgkampen!

  SvarSlett
 8. Gratulere med stortings-plass Inga Marte!
  Snart på tide med en MINISTER-plass...? ;-)

  Hilsen Vidar
  (som håper SV IKKE har kameler på menyen DENNE perioden!)

  SvarSlett
 9. Helt herlig at det gikk veien.. Gratulerer!!

  SvarSlett
 10. Dette er en trist dag for Norge!

  SvarSlett
 11. Gratulerer:D
  Det er velfortjent at du får fortsette å sitte på Stortinget:)

  SvarSlett
 12. Gratulerer med 4 nye år på tinget, og 4 nye år med RØDGRØNT Regjering!

  SvarSlett
 13. jeg har alltid stemt sv, og vil alltid stemme det.

  SvarSlett