tirsdag 10. februar 2009

Marka i våre hjerter


Svette og røde og lykkelige, kom jeg og bestevenninna mi oss på en av de få t-bane-avgangene hjem fra Marka i dag (kaos i Oslo). Nesten glemt var bitterheten over ikke å ha lykkes i å hanke inn Madonna-billetter. Men bare nesten! Ida og jeg gikk fra Ellingsrudåsen til Skullerud. Vi er elendige til å smøre, men veldig blide. Fantastisk vintervær, masse folk, grilling, aking og skigåing. Tidligere på dagen hadde Energi - og miljøkomiteen befaring i Nordmarka, Sørkedalen og Maridalen. Jeg er saksordfører for Markaloven, som skal sikre Marka for kommende generasjoner, og har ansvar for å ro loven i land. En av initiativtakerne til befaringa i dag var mangeårig naturverner og friluftsmann, Gjermund Andersen (bildet under). Han fortalte oss om Eventyrskogene. De skal jeg oppdage når våren kommer! I det hele tatt skal jeg komme meg mye mer ut. Men først skal jeg ta Stortingets smørekurs. Og det er IKKE det du tror.

7 kommentarer:

 1. Kan du si noe om hvorfor Markaloven bare gjelder for Oslomarka, og ikke for markaområder andre steder i landet? Og har du noen ide om det finnes planer for å la loven gjelde for andre steder enn bare Oslo også?

  SvarSlett
 2. Bra at du er engasjert i Markaloven! Hva tenker du om en eventuell utbygging av Wyllerløypa? Hadde vært utrolig bra om man kunne bygge et par traseer til og sette opp en stolheis. Jeg vil ikke at de skal sette opp et stort velkomstsenter og kafeteria da. Det blir for mye visuell støy av sånt.

  Ellers er det veldig bra at man er streng med markagrensen!!

  SvarSlett
 3. Så koselig bilde av dere!

  SvarSlett
 4. Jaja, neste gang skal jeg smøre skia.

  SvarSlett
 5. Hei, Martin. Svaret på det er at det var denne som kom med i Soria Moria. SV jobber for at også andre bymarker skal få vern på samme måte som Oslo-marka. Jeg tror markaloven kan bli et godt eksempel for hvordan det kan gjøres – og når den vedtas i Stortinget i vår kan den legges til grunn for utarbeidelse av andre markalover.

  SvarSlett
 6. Til Henrik: Utbygging av Wyllerløypa vil ikke bli avgjort i forbindelse med vedtak av markaloven i Stortinget. Vi vil se på forslaget til ulike utbyggingsalternativer sammen med Miljøverndepartementet etter at loven er ferdig behandlet. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Blir spennende å se hva som skjer videre ihvertfall! Takk for svar!

  SvarSlett