fredag 27. februar 2009

Stolt av NTL

Kampklare i Harstad: SUere og NUere vil ha en framtid i Nord uten olje!

I dag er jeg virkelig stolt av å være medlem i Norsk Tjenestemannslag! NTL har, sammen med Fagforbundet, bestemt seg for å ta opp kampen om oljeboring i de sårbare og verdifulle områdene utafor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Vår motstand mot oljeutvinning er ideologisk begrunnet. Det er framtiden til vår klode som står på spill, sier leder Turid Lilleheie i Norsk Tjenestemannslag til NTB. Og videre: – Det er tvingende nødvendig å tenke fornyelse. Vi må sørge for at næringslivet i større grad satser på miljøvennlig teknologi og fornybar energi, sier hun.

Helt enig! Oljeindustrien er en del av klimaproblemet, ikke en del av løsningen. Løsning kan vi få hvis vi bruker kompetansen i industrien til å bygge nye arbeidsplasser innen fornybar energi og miljøteknologi. Her kan Nord-Norge få mange nye og grønne arbeidsplasser. Nettopp i Nord-Norge fins enorme naturressurser som kan tas i bruk innen rammene av jordas tålegrenser. Og hvorfor i all verden skal vi sette uerstattelige naturverdier og andre næringer på spill for et korsiktig eventyr som ikke en gang vil gi særlig mange arbeidsplasser i Nord-Norge?

God helg!

3 kommentarer:

 1. Ikke så ofte at jeg er enig med deg, men her er vi helt på linje. Vi har, i kraft av oljeproduksjon gjennom snart 40 år, tjent oss søkkrike på tung eksport av CO2-forurensing. Nå er tiden inne for å tenke og gjøre helt annerledes. Tiden er derfor slett ikke inne for å bygge ut nye oljefelt av typen Lofoten og Vesterålen. Nei, tiden er i stedet inne for å fase ut de oljefeltene som allerede er på hell. Vår oljeproduksjon bør trappes ned, først delvis, dernest helveis, og erstattes av gass og fornybare energikilder.

  SvarSlett
 2. "å bygge nye arbeidsplasser innen fornybar energi og miljøteknologi. Her kan Nord-Norge få mange nye og grønne arbeidsplasser. Nettopp i Nord-Norge fins enorme naturressurser som kan tas i bruk innen rammene av jordas tålegrenser."

  Fortell hvilke. Og fortell hvorfor alle jenter forlater småstedene i Nord-Norge. Fortell, Inga Marte! Og fortell meg hvordan jeg kan skape meg en framtid her i isødet med ditt forbud mot bensinbiler innen 2015.

  Du var skoletalspersonen til SV før. What happened to that?
  Fortell meg hvorfor jeg sløste bort 20-årene mine på å studere, opparbeide meg et gedigent studielån, og jobber meg halvveis i hjel uten mulighet for overtidsbetaling... "Vi må jo ikke skape forskjeller!"... Derfor tjener industriarbeidere mere enn meg. Derfor kjører mine elever til skolen i BMW, mens jeg tar buss.
  Miljøvennlig? Nei, tok bare lang utdannelse...derfor underklasse...

  Vil du fortsatt fjerne karaktene på videregående? Vil gjerne ha et svar.


  Hilsen ivrig gymnaslærer.

  SvarSlett
 3. Jeg er skuffet over at du ikke vil/kan svare på mine spørsmål, Inga Marte. Jeg begynner å tro du ikke har noe svar.
  Hilsen "Ivrig Gymnaslærer"

  SvarSlett