mandag 2. februar 2009

Meld deg inn!

Bildet er lånt fra NRK.

Vi trenger deg i kampen for et oljefritt Lofoten og Vesterålen! Her er tre gode grunner til å melde seg inn i den nye folkeaksjonen:

1. Området er kanskje det aller vakreste vi har av norsk natur, og det er et av de rikeste på fisk og fugleliv. Med oljeutvinning følger det forurensning og risiko for ulykker. I dette området vil en ulykke få katastrofale følger.

2. Vi har et klimaproblem å løse. Fossil energibruk må fases ut, hvis vi skal forhindre de virkelig alvorlige klimaendringene. Vi har som oljenasjon tjent oss rike på forurensning. Nå må vi bruke våre erfaringer, vår kunnskap og vår rikdom til å omstille oss til å bli et lavutslippsland.

3. Vi trenger nye, miljøvennlige næringer i Norge. Og vi trenger å videreutvikle eksisterende næringer som fiskeri og reiseliv. Oljesektoren krever enorme mengder kapital og legger beslag på noen av våre dyktigste folk. Disse trenger vi når vi skal utvikle framtidas arbeidsplasser innen f.eks. offshore vind, bølgekraft, solenergi osv. Framtidas vinnere vil være de land og lokalsamfunn som satser miljøvennlig i dag. Vi trenger modige politikere, ikke ettergivenhet og mangel på visjoner!

2 kommentarer:

  1. Hei Inga Marte. Flott med en folkeaksjon mot oljeboring i Lofoten, men når jeg stemte på "miljøpartiet" SV i 2005 var vel vitterlig en av kampsakene at man skulle verne de sårbare områdene utenfor Lofoten og Vesterålen. Så da er spørsmålet, hvorfor setter dere ikke hardt i mot hardt i regjering. Hvis dere virkelig mener det dere sa i 2005 kan dere vel ikke fortsette i posisjon hvis dere taper denne saken.
    -Daniel

    SvarSlett
  2. Postet dette blogg innlegget i Facebook gruppen som du siktet til her. Et bra innlegg, forresten.

    SvarSlett