tirsdag 3. februar 2009

Vi skal vinne valget

Her er trioen som skal vinne valget i Vestfold:


I helga var det nominasjonsmøte i Vestfold SV. Stemninga var på topp, kampviljen også. Det er deilig å se at SVere både er stolte av det de har fått til (barnehagerevolusjon, rensing av gasskraft, gratis skolebøker og utstyr i vgs f.eks.), og samtidig sultne på å rydde opp i klimaproblemer og urettferdighet. Nå gleder jeg meg til valgkampen!

Dette er trioen som topper stortingslista:

1. plass: Inga Marte Thorkildsen (f. 1976)

2. plass: Lars Egeland (f. 1957)

3. plass: Heidi Runningen (f. 1990)

Lars er fra Tønsberg, Heidi er fra Lardal. Veldig kult at vi har fått ei så bra ung jente på tredje! For selv om mange syns jeg er ung, er jeg ikkeung lenger:-)

For oss blir miljø og klima, barns oppvekstvilkår, skole og rettferdig fordeling hovedsaker. Vi skal kjempe for en topp moderne vestfoldbane (ærlig talt, dette haster!) og for en nasjonal jernbanesatsing, også med lyntog. I helga vedtok vi en uttalelse som viser hvordan vi skal jobbe for at Vestfold skal ta klimaansvar. Den viser både alvoret og mulighetene som ligger i en klimaansvarlig politikk.

En hjertesak for meg og SV handler om barns oppvekstvilkår. Det er altfor mange barn som har det vanskelig, og altfor mange som forteller at ingen har gjort noe for å hjelpe - selv om "alle" så at noe var galt. Seinere skal noen av disse ungdommene få komme til orde på bloggen min, under vignetten "Klar melding inn". Barnas Spørretime i fjor viste litt av problemet vi har i Norge med krenkelser av barn og et hjelpeapparat som svikter. Jeg er stolt av at jeg har vært med på å etablere Barnas Spørretime som en del av Stortingets arbeid, sammen med bl.a. André Dahl (H). Med denne spørretimen, har vi faktisk bidratt til å utvide demokratiet! Det er ganske flott å vite. Tilbakemeldinga fra de ungdommene som var med, var helt fantastisk. Jeg skal si litt mer om dette seinere.

4 kommentarer:

 1. Så flott med en ung kandidat på 3. plass! Og gratulerer til deg.

  SvarSlett
 2. Lykke til med valgkampen! Håper SV får minimum to inn fra Vestfold ;)

  SvarSlett
 3. Gratulere Inga Marte med nominasjonen! Fin blogg du har fått :D

  SvarSlett
 4. Sitter og regner valgprognoser på Vestfold nå. Du ligger pr. i dag såvidt inne på et utjevningsmandat, i følge mine tall.
  Ser ut til å kunne bli en "catfight" mellom deg og KrFs Inger-Lise Hansen om denne plassen.

  SvarSlett