mandag 23. november 2009

Barnas Spørretime 2

Elever fra Revetal Ungdomsskole i Vestfold poserer foran en veggavis som viser ideer og tanker fra barna som har deltatt i Barnas Spørretime 2009, om mobbing og medbestemmelse i kampen mot mobbing. Fra venstre: Johanne, André (deltok også i politisk kvarter sammen med meg fredag morgen - veldig flink!!), Patrick, Mette og Hanne.Vemund, Sol-Mathea, Ane og Daniel fra Høvåg skole i Lillesand stiller sine spørsmål til kunnskapsministeren. Spørsmålene har de kommet frem til i samarbeid med resten av klassen. FOTO: Redd Barna/Ingrid K. Lund


Takk for hyggelige tilbakemeldinger i kommentarfeltet! Det var utrolig gøy å være med på Barnas Spørretime på fredag. Jeg ble rørt, stolt og engasjert av å være sammen med barna og ungdommene som deltok. De var kjempeflinke, og hadde mange tanker om hvordan mobbing kan forebygges og slås ned på. De beviste at ungdom ikke bare er et problem, men at de er engasjerte, omsorgsfulle og ønsker å bidra!

Barna og ungdommene var tålelig fornøyde med svarene de fikk, men vår jobb fra Stortingets barnerettsgruppe og Redd Barna nå, blir følgende: Gjennomgå referatet (alt som ble sagt blir skrevet ned) og sende brev til de fire ministerne som deltok (Kunnskapsministeren, Helseministeren, Barne -, likestillings - og inkluderingsministeren, og Kulturministeren), og be dem redegjøre for hvordan de vil følge opp spørsmålene som ble tatt opp og hva de har gjort med evt. løfter de har gitt barna. Barnas Spørretime er ikke tøys og tull eller en hyggelig happening hvor barna får være til pynt en dag. Dette er alvor, og det har barna krav på å få se.

7 kommentarer:

 1. Kjære Inga Marte!
  Tusen takk for to fantastiske dager i Oslo sammen med deg! Du er en omsorgsfull, ekte og sympatisk person, og det er helt utrolig at du tok deg så god tid til alle barna på Barnas spørretime.Du er ekte og gir av deg selv til alle du møter. Skulle ønske alle politikere var som deg:)
  Lykke til i permisjon, med fødsel og med et nytt familiemedlem. Etter at jeg så deg med barna fra barnas spørretime vet jeg at du er den fødte mor!
  Kos deg og fokuser på deg selv!
  Mvh. Ingrid

  SvarSlett
 2. Hei Inga Marte !
  Tusen takk for 2 kjempefine dager i Oslo. Vi takker også for at du tok så godt vare på oss. Du er snill ! Det var 2 begivenhetsrike dager for oss, og når jeg kom tilbake til klassen min var det mange som var misunnelig på meg. Lykke til videre og kos deg med babyen som snart kommer !
  Hilsen Patrick :-)

  SvarSlett
 3. Hei Inga Marte!
  Tusen hjertelig takk for de 2 kjempe fine dagene i oslo. Det var kjempe gøy.
  Hilsen Johanne..

  SvarSlett
 4. Hei Inga Marte !

  Tusen takk for et kjempe fint opphold i Oslo, og takk for at du tok deg til tid til å være så mye sammen med oss ! :D

  Mvh.
  Hanne

  SvarSlett
 5. Kjære Ingrid, Patrick, Johanne og Hanne - tusen takk for nydelige hilsener!

  Jeg blir helt rørt når dere skriver så fint:-)

  Dere var en fantastisk gjeng å ha med i Stortinget og jeg ble veldig stolt over å komme fra samme fylke som dere. Fortsett å engasjerer dere mot mobbing!

  God jul.

  Varme hilsener fra
  Inga Marte

  SvarSlett
 6. Hei Inga Marte Thorkildsen Godt nyttår M.V.H. André

  SvarSlett
 7. Og så en forsinket hilsen fra meg å da. Det var kjempe gøy å tilbringe tid med deg i Oslo på Barnas spørretime :-) håper vi treffes igjen en annen gang m.v.h. André

  SvarSlett