torsdag 12. november 2009

Høyres medisin

Høyre kritiserer regjeringa for oljepengebruk og manglende tiltak mot økninga i utgiftene til uføretrygd og sykepenger. Hva er deres egen medisin? 2,3 milliarder mindre i oljepengebruk, noe som knappest kan kalles noen kur for økonomien. I tillegg: Skatteletter som går rett i lomma på de rikeste, og en argumentasjon som retter seg mot sosialklienter, uføre og syke. Vi har sett en sterk økning i utbetalingene til uføretrygd og sykepenger. Hva vil Høyre gjøre med dette?

Utstøting og sykefravær handler blant annet om et arbeidsliv som ikke tar vare på de ansatte. Ikke minst gjelder dette kvinner i helse og omsorg, som jobber deltid, får dårlig betalt og ofte er underbemanna. Dessuten er det 30 ganger mer sannsynlig at folk blir uføre hvis de bare har grunnskole som hvis de har høyere utdanning. Å hindre frafall i skolen er noe av de viktigste vi kan gjøre for å forebygge uførhet. Men vi må også gjøre arbeidslivet mer inkluderende og menneskelig.

Jeg ser også at Høyres likelønnsløfter var en one night-stand, som vi sa. De foreslår ingen ting i sitt alternative budsjett, og mener tvert imot at offentlig sektor må kutte. Det er tydlig at det er SV som må gjøre jobben.

2 kommentarer:

 1. Det er for tynt å snakke om andre, Inga Marte.
  Dere har sittet med makta i 4 år nå og problemet øker i stedet for minsker.

  Dere skal etter planen sitte i 4 år til og jeg tipper at problemet øker inntil dere innser at utgiftene må ned.

  Det er slik at vi må sette tæring etter næring, ikke tæring etter behov.

  Du velger å snakke om andre i stedet for det ansvaret dere har hatt i 4 år.
  Som lærerne på skolen sier : Prøv igjen!

  SvarSlett
 2. Det er viktig aa holde fokus paa arbeidsgivers oekonomiske ansvar for sykefravaer.

  Spesielt boer arbeidsgiver holde oppsyn med daarlige ledere som plager vanlige ansatte.

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett