fredag 13. november 2009

Mobbing

I dag besøker jeg Revetal ungdomsskole i Vestfold, som skal delta i Barnas Spørretime i Stortinget 20. november. Tema for spørretimen i år er mobbing og barns medbestemmelse for å få slutt på mobbing. Flere statsråder skal svare på spørsmål fra ungdom i hele landet. Jeg skal treffe de ungdommene som skal stille spørsmål på vegne av elevene på Revetal, og er spent på hva de vil ta opp.

Barnas Spørretime ble starta høsten 2007 på initiativ fra meg og André Dahl fra Høyre. Vi dro på studietur til Sveriges riksdag i november 2006 for å se hvordan svenskene ivaretar FNs barnekonvensjon. Noe av det de gjorde, og fortsatt gjør, var å arrangere en spørretime/høring, for å vise at de tar barns rett til å bli hørt og si sin mening i saker som angår dem (artikkel 12 i Barnekonvensjonen), på alvor. Nå er det tredje året vi arrangerer en tilsvarende høring i Stortinget. Jeg er i litt stolt over å ha vært med på å etablere en ny tradisjon som utvider demokratiet vårt.

Barnerettsgruppa på Stortinget, som står bak spørretimen, har alle partier på Stortinget som medlemmer. Vi har ansvar for å gjennomføre spørretimen, og å følge opp overfor statsrådene som møtte, i etterkant. Vi vil vite hva de har tenkt å gjøre med løftene de har gitt barna og ungdommene. Alt som sies blir referert ordrett, så ingen skal slippe unna.

I år kommer det barn helt fra 5. klasse på barneskolen til 3. klasse på videregående. Mange har sterke historier, og sterkt engasjement.

Barn bryr seg om hverandre, heldigvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar