fredag 20. november 2009

Barnekonvensjonen 20 år

I dag fyller FNs barnekonvensjon 20 år. Og i dag morges har André Fritzøe Larsen fra Revetal ungdomsskole og jeg vært i politisk kvarter og snakka om Barnas Spørretime. Tema i år er altså mobbing, og barns medbestemmelse i kampen mot mobbing. Om en time braker det løs, nå skal jeg opp i Lagtinget og ta imot barna som kommer. Dette blir en stor dag!

5 kommentarer:

 1. Håper og tror at dette gikk bra! Tenker at det er viktig at vi voksne har tillit til barna, noe som ikke betyr at vi skal abdisere fra ansvaret som voksne. Men barn har masse å bidra med!

  SvarSlett
 2. Hei - supert tiltak, kan du ikke legge ut noen bilder?

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er viktig at barn laeres opp til aa tro paa Gud. Ateisme er ikke psykisk bra for hverken barn eller voksne.

  Hvis man ikke tror paa et neste liv, saa blir dette haaploese livet her paa jorden ganske saa mislykket og trist aa leve.

  Dette har med barns psykiske helse aa gjoere.

  Hilsen
  Svein

  SvarSlett
 4. Kjære Svein

  Å påstå at livet er håpløst og mislykket dersom man ikke tror på livet etter døden er noe drøyt. Likeså det å påstå at ateisme ikke er psykisk bra for mennesker.

  Selv er jeg agnostiker og har det kjempetopp. Slik jeg ser det er verdiene vi gir barn viktigere enn hva de tror på. Disse verdiene legger grunnlaget for de holdningene barna får senere i livet og styrer hvordan de oppfører seg ovenfor verden.

  Kjære Inga Marte

  Flott tiltak!!

  Barn og unge lever tett på mobbingen og ser mye vi ikke ser. Sammen med barna kan man skape bedre tilpassete planer mot mobbing i skolen og det kommer til å bli drittbra.

  SvarSlett
 5. Hei Inga Marte! Bra innsats i Barnas Spørretime på fredag :-) Gjør som din parlamentarikerkollega og barnerettskollega Andre Oktay Dahl og skriv under på kampanjen vår for at USA skal ratifisere FNs Barnekonvensjon: www.goratify.com

  SvarSlett