fredag 13. mars 2009

Gjennomslag for Vestfoldbanen

Vi klarte det! Vestfoldbanen får 9 miliarder i Nasjonal Transportplan den neste perioden. Vi får det antall kroner som trengs, og i får alle prosjektene inn. Det meste skal komme i starten av perioden. Men, obs! NTP er bare en plan, og vi skal kjempe som løver for at planen blir virkelighet. Med SV i regjering har vi tredobla investeringene i jernbane i forhold til forrige regjering. SV er togets venn:-)

5 kommentarer:

 1. Fint med Tog Inga Marte, men nå må SV jobbe frem forslag for å kutte utslipp fra den økende bilparken m.m. Et løft trengs på internasjonalt plan for å fremskaffe miljøvennlige biler nå. Den økende satsinga på bedre veier forhindrer ikke miljøkatastrofer selv i en valgkamp.

  SvarSlett
 2. Hvorfor bruker dere snart 4 år på ikke å gjøre noe også er det valg da plutselig skal det skje noe

  Nei dere lurer iokke meg dere har ikke pengr til annetn en flere invandrere på trygd

  SvarSlett
 3. Hei Ed!
  Enig med deg i det. Onsdag skal Erik Solheim og jeg reise fra Oslo til Bergen via bl.a. Vestfold, Kristiansand og Stavanger - med elbil, etanolbil, hydrogenbil og tog. Ett av budskapene er at vi ønsker forbud mot å selge nye biler som bare kan gå på bensin, innen 2015. Og å vise fram ulike alternativer som er på full fart inn i markedet. Vi skal også utfordre kommunene til å etablere ladestasjoner osv. Vi ønsker jo egentlig slutt på nye, store motorveier i sentrale strøk der det fins alternative reisemuligheter. Og storsatsing på kollektivtrafikken pluss mye mer til vedlikehold. Vi har fått gjennomslag for mye i den nye NTP, men vi bestemmer som kjent ikke aleine.

  Inga Marte

  SvarSlett
 4. Konstruktive tanker ja :o) Javisst er det mange som vil bestemme rett og galt om univers og jord, og alle vi kan ikke sitte å vente på Obama. Ha en god reise med litt frihet fra oljen: http://freedomfromoil.org/

  SvarSlett
 5. Syntes tog er veldig greit. Er fra fantastiske Vear, men studerer i Lillehammer så kan alt om den togruta :) Eneste jeg ikke liker med tog er at det r noe tung å måtte løfte tunge bagger opp så høyt, i og med at det er så mange som sliter med ryggen. Ellers faktisk veldig fornøyd :)

  Ønsker deg en fantastisk mamma permisjon og håper du koser deg masse og kommer tilbake klar for å sloss for de tingene folk faktisk bryr seg om :)

  SvarSlett