lørdag 21. mars 2009

Likelønn nå!

Glade kvinner gir glade menn. Å løfte kvinners lønnsnivå, er både rettferdig og en vei til lykke for flere - også menn, sa Kristin Halvorsen på torgallmenningen i Bergen. Kristin maner til kamp for likestilling og rettferdighet. Og for anseelse for alle som står på for at unger skal mestre, lære og vokse. Og for dem som står på for at vi skal komme raskt tilbake i jobb når vi blir syke, eller som passer på oss når vi blir gamle. Like viktig verdiskapning som den som foregår i industrien.

Nå skal vi snart hjem og mobilisere velgerne, så vi får styrke til å forhandle fram en skikkelig likelønnspott! Vestfold SVs landsmøtedelgasjon klør i henda etter å starte valgkampen. Delegasjonen har forresten vært utrolig flinke her på landsmøtet. Nesten alle har tatt ordet, og Shahriyar (Boluri fra Sande SV) har i tillegg vært medlem av arbeidsprogramkomiteen. Han har jobba i hele natt, og har imponert nok en gang. Vestfold SV har to minoritetsrepresentanter i delegasjonen vår, som består av syv representanter. Det er viktig og bra. Jeg er stolt over hvordan Shahriyar og Hiam (Al-Chirout, Larvik) har tatt ansvar og kasta seg inn i politikken. Som enslige kommunestyrerepresentanter i hver sin by, og som aktive SVere i vestfold og på landsmøtet. Hiam var forøvrig nummer to på talerlista etter Kristin Halvorsens innledning på torsdag.

2 kommentarer:

  1. Likelønn for arbeidsledige nå!

    SvarSlett
  2. Jeg tror ikke på argumentet om såkalt likelønn.

    For det er et vikarierende argument for å redusere inntekt hos dem som tjener litt ekstra i forhold til de med mindre inntekt. Inntektsforskjeller er nødvendig for at man skal belønne ekstra innsats. Uten belønning for ekstra innsats, vil heller ingen ha motiver for å gjøre mer enn de kan.

    Såkallt likelønn er urettferdig fordi man ikke får betalt i forhold til arbeidsinnsats.

    SvarSlett