lørdag 21. mars 2009

SV gjorde jobben!

Barnas Spørretime 20. november 2008. Barneminister Anniken Huitfeldt må svare på hvordan hun vil beskytte barn fra å bli krenket (bildet er lånt av Dagsavisen, som dekket spørretimen).

SV har nå vedtatt uttalelsen Barn har rett til et liv uten vold. Det betyr at vi har gjort unna første etappe i den stafetten Barnerettsgruppa på Stortinget har satt i gang. I løpet av våren er meninga at alle partier skal vedta den samme uttalelsen, med fem konkrete tiltak som vi alle skal forplikte oss til å gjennomføre - uansett hvem som kommer i regjering etter valget til høsten. Noe sånt har aldri skjedd før. Vi vil derfor rette en stor takk til de ungdommene som stilte opp under Barnas Spørretime 20. november i fjor. Deres innsats, mot og kritiske spørsmål har forhåpentligvis bidratt til å forandre Norge. Et ørlite forbehold tar jeg, siden de andre partiene også må få uttalelsen i havn først. Sist ute er vel Frp, i mai. Når det er over, håper vi sjampanjebruskorkene kan sprettes. Barn har rett til et liv uten vold!

2 kommentarer:

 1. Hei Inga Marte :)
  Da jeg søkte på Barnas Spørretime på google.no, kom bloggen din opp - og gjett om jeg ble gla for at du hadde nevt denne viktige eventen! Jeg driver nemmelig å forbreder meg til intervju på radioen i mårra. (Håper du skjønner hvem jeg er - fikk høre at det var du som hadde tipsa Karsten Ørn (mener å huske at det er det han heter, han som lager repotasjen))
  Blir spennende å se hva som skjer framover, leste akkurat at SV hadde kommet opp med 5 flotte forslag på landsmøtet.
  Blir spennende å høre hvordan innslaget på radioen blir - om jeg ikke forsto helt feil skulle du uttale deg også!
  Hilsen J.
  Ps: takk for invitasjonen til møtet dere hadde der du ønsket at jeg skulle fortelle litt fra hverdagen om hvordan det er å være meg med de erfaringene jeg har.

  SvarSlett
 2. "SV har nå vedtatt uttalelsen Barn har rett til et liv uten vold. "

  Så fint da. Viktigere at homsers sexliv skal anerkjennes fremfor at barna skal få ha sine biologiske foreldre? For meg høres det ut som SV vil stoppe fysisk vold mot barn, men ikke mental vold ved tap av foreldre. Ikke mye rettsikkerhet det der.

  SvarSlett